Başakşehir Devler Ligi şansını zora soktu!

Şampiyonlar Ligi Play- Off turu ilk maçında Medipol Başakşehir, İspanya’nın Sevilla takımı ile karşılaştı. Mücadele açısından rakibine karşı oldukça üstün bir oyun kuran temsilcimiz, Sevilla'nın kontraatak gollerine engel olamayınca sahadan 2-1'lik skorla yenik ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Medipol Başakşehir, İspanya'nın Sevilla takımını konuk etti. Karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonu'ndan hakem Clement Turpin düdük çaldı. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.45'te yoğun sağanak yağış altında oynanan mücadele Sevilla'nın 2-1 üstünlüğü ile son buldu. Mücadelede Medipol Başakşehir'in golünü 64'üncü dakikada Mahmut'un pası ile ceza sahası içinde buluşan Elia topu ağlara gönderdi.

Sevilla'da ise 16'ncı dakikada orta sahadan atılan ara pasıyla ceza sahasında buluşan Escudero, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 84'üncü dakikada da Navas'ın pası ile buluşan Ben Yedder'in vuruşunda top filelere gitti.

Karşılaşmanın rövanşı 22 Ağustos Salı günü Sevilla'daki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda oynanacak ve bu mücadele sonrasında Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak ekip belli olacak.

EMRE TAKIMDAKİ YERİNİ ALDI

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Bursaspor maçında adale sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Emre Belözoğlu, Sevilla mücadelesinde sahadaki yerini aldı. Slovenya'da yapılan kampta sol ayak bileği kırılan Aurelien Chedjou ve sakatlıktan sonra dönüş süreçleri devam eden Egemen Korkmaz ve Mehmet Batdal, Sevilla karşılaşmasında görev almadı.

KJAER FORMA BULAMADI

Fenerbahçe'den Sevilla'ya transfer olan Kjaer, Medipol Başakşehir maçına forma şansı bulamadı.

Sezon başında Fenerbahçe'den İspanyol ekibi Sevilla'ya transfer olan Simon Kjaer, mücadelenin 18 kişilik kadrosunda yer aldı. Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizz tarafından yedek soyundurulan Kjaer, mücadelede görev almadı.

BAŞAKŞEHİR - SEVİLLA MAÇ ÖZETİ

2. dakikada Medipol Başakşehir, gole çok yaklaştı. Sol kanatta buluştuğu topla çaprazdan ceza sahasına giren Elia, dar açıya rağmen şutunu çekti. Kaleci Rico’dan dönen top, altıpas gerisindeki Mossoro’nun önünde kalırken, bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

16. dakikada konuk ekip, mücadelede öne geçti. Hızlı gelişen Sevilla atağında, Correa’nın pasıyla ceza sahasının sol köşesinde topla buluşan Escudero’nun yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak uzak köşeden filelerle buluştu: 0-1

19. dakikada Clichy’nin pasına hareketlenen Visca’nın ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda, top uzak direğin yanından az farkla auta gitti.

36. dakikada Banega’nın ceza sahası yayı içinden şık vuruşunda, kaleci Volkan Babacan soluna gelen topu kornere çeldi.

38. dakikada Montoya’nın sağdan ortasında altıpas içinde uygun durumdaki Ben Yedder dokundu ancak meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

40. dakikada Banega’nın ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Correa’nın yerden vuruşunda, top kaleci Volkan Babacan’dan döndü. Pozisyonun devamında Medipol Başakşehir savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Mücadelenin ilk yarısı Sevilla’nın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

46' Müsabakanın ikinci yarısı temsilcimizin vuruşu ile başlıyor.

63' Emre Belözoğlu'nun ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mahmut Tekdemir son çizgiye inmeden pasını penaltı noktası üzerindeki Emmanuel Adebayor'a gönderiyor. Golcü oyuncu bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Sergio Rico bir kez daha gole izin vermiyor.

64' GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!! Temsilcimiz Eljero Elia ile beraberliği yakalıyor! Orta alandan gelişen atakta Mahmut Tekdemir'in ara pası ile ceza yayına hareketlenen Eljero Elia ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ve topu kalecinin bacakları arasından filelerle buluşturuyor.

80' Sağ kanattan gelişen atakta Gabriel Ivan Mercado ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Steven N'zonzi kafa vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş istediği gibi olmuyor ve doğrudan kalecimiz Volkan Babacan'ın üzerine gidiyor.

84' GOL... Sevilla, Wissam Ben Yedder ile tekrar öne geçiyor... Gabriel Ivan Mercado'in pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Jesus Navas bekletmeden pasını yerden ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Wissam Ben Yedder altıpas alanı içerisinde yerden vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

90' Hakem Clement Turpin müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.