Barzani'den aynı tonda açıklama: "Maalesef bize bir alternatif sunulmadı!"

IKBY Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumuyla ilgili konuştu.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) lideri Mesut Barzani ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Süleymaniye'deki stadyumdaki referandum mitingine katılanlara seslenen Barzani, "Referandumdan sonra Bağdat'la masaya oturacağız. Maalesef bize şu ana kadar iyi bir alternatif sunulmadı" diye konuştu. Barzani, ayrılma görüşmelerinin bir iki yıl sürebileceğini" söyledi.

Rudaw English'in aktardığına göre, Barzani, "Referandum yapmamız, ertesi gün bağımsızlık ilan edeceğimiz anlamına gelmiyor" dedi. Referanduma bir alternatif bulunamayacağını söyleyen Barzani, "Referandum, dünyanın sonu değil. Kürdistan halkının, geleceğine karar vermesi engellenemez" dedi.

BARZANİ ŞU ANA KADARKİ BÜTÜN ÇAĞRILARI REDDETTİ

Masum-Barzani görüşmesinden nasıl bir sonuç çıkacağı henüz bilinmiyor ancak Barzani daha önce referandumun ertelenmesi veya iptali yönündeki tüm çağrıları reddetti.

Fuad Masum, hafta sonu yaptığı açıklamada tarafları krizi diyalogla çözmeye davet etmişti.

Barzani'den aynı tonda açıklama: "Maalesef bize bir alternatif sunulmadı!" ile ilgili etiketler Barzani referandum
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.