Barzani geri adım atmıyor! IKBY referandum için 3 dilli pusula bastırdı...

Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetiminin 25 Eylül'de yapacağını duyurduğu bağımsızlık referandumun oy pusulası hazırlanarak basıldı. Kürtçe, Arapça ve Türkmenler için Türkçe dilinin kullanıldığı oy pusulasında, Kerkük'ün de içinde bulunduğu tartışmalı bölgelerinde referandumu kapsadığı belirtildi.

Türkiye'nin sert tepkisine neden olan Irak'ta yapılacak referandumu için Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi 3 dilli pusula bastırdı.

Erbil merkezli uydudan yayın yapan Rudaw TV'nin haberine göre Irak Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül'de yapacağını duyurduğu bağımsızlık referandumu için Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim pusulası hazırlandı.

Arapça, Kürtçe ve Türkmenler için Türkçe dillerinin kulanıldığı oy pusulasında, "Kürdistan bölgesel Yönetimi ve tartışmalı bölgeleri de içerisine alan bir bağımsız Kürdistan devletinin kurulmasını istiyor musunuz?" deniliyor.

Pusulanın altında merkezi Irak hükümetinin bayrağının bulunduğu bölgeye, 'Hayır', Irak Bölgesel Kürt yönetimi bayrağının bulunduğu bölgeye de 'Evet' işareti konuldu.

Barzani geri adım atmıyor! IKBY referandum için 3 dilli pusula bastırdı... ile ilgili etiketler Irak ıkyb referandum
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.