Barcelona saldırısının ardından hahamdan flaş çağrı...

Barcelona'da 14 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası, Barcelona Baş Hahamı, Yahudilerden İsrail'e gitmelerini istedi.

İspanya'da terör saldırısıyla sarsılan Barcelona'nın baş hahamı Meir Bar-Hen, Yahudi JTA haber ajansına verdiği demecinde, “Cemaatimdekilere şunu söylemek istiyorum, Burada sonsuza kadar kalacağımızı düşünmeyin. Onlara İsrail’den kendilerine mülk almalarını söylüyorum.” dedi.

"BURASI ARTIK BİTİK''

“Burası artık yitik bir yer” diye devam eden Bar-Hen şunları söyledi: “Cezayirli ve Venezüellalı Yahudilerin hatalarını tekrarlamayın. Geç kalmaktansa erken gitmek daha iyidir.”

MÜSLÜMAN TOPLUMU SUÇLADI

Bar-Hen ayrıca, Barselona ve Cambrils’teki saldırıların, İspanya’da ‘radikal yanları olan geniş bir Müslüman toplumunun varlığına işaret ettiğini ifade edip İspanya’da yetkililerin de İslamcı terörizmle mücadele etmeye isteksiz olduğunu savundu.

NETANYAHU DA AYNI ÇAĞRIYI YAPMIŞTI

Bu arada Bar-hen, son yıllarda Avrupa’daki Yahudilere İsrail’e gitme çağrısı yapan tek kişi de değil. Fransa’nın başkenti Paris’te Ocak 2015’te silahlı kişilerin bir Yahudi marketine girerek ateş açması ve en az beş kişiyi rehin almasının İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Avrupa’daki Yahudilere İsrail’e göç çağrısı yapmıştı.

Barcelona saldırısının ardından hahamdan flaş çağrı... ile ilgili etiketler Barcelona Saldırı İsrail haham çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.