Sosyal medya fenomeni Banu Berberoğlu Hayrettin ile buluştu!

YouTube kanalında 1 yıldır kendi hayatından kesitler sunan Berberoğlu, makyaj, abur cubur ve sevgilisi Mehmet'le gezmeceler sunuyor. YouTube, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya kanallarında gündem olan Berberoğlu, şimdiden binlerce takipçiye sahip. Banu'nun Hayrettin videosunun vatandaşlarımız araştırıyor... Berberoğlu hakkında yapılan yorumlardan çoğu ise Berberoğlu'nun hipnotize etkisi olması. Sosyal medya takipçilerine göre Berberoğlu'nu bir kere izleyen, üst üste saatlerce diğer videolarını da izliyor. Peki Banu Berberoğlu kimdir? Detaylar haberimizde...

Sosyal medya Trabzonlu sıradan bir genç kızın YouTube kanalı üzerinden yaptığı paylaşımları konuşuyor. Peki gündelik yaşantısından oldukça sıradan ve hemen hemen herkesin yaptığı şeyleri paylaşan Banu Berberoğlu'nu ve erkek arkadaşı Mehmet neden bu kadar popüler oldu? YouTube kanalında 1 yıldır kendi hayatından kesitler sunan Berberoğlu, makyaj, abur cubur ve sevgilisi Mehmet'le gezmeceler sunuyor. Banu'nun Hayrettin videosu vatandaşlarımız tarafından araştırıyor... YouTube, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya kanallarında gündem olan Berberoğlu, şimdiden binlerce takipçiye sahip. Berberoğlu hakkında yapılan yorumlardan çoğu ise Berberoğlu'nun hipnotize etkisi olması. Sosyal medya takipçilerine göre Berberoğlu'nu bir kere izleyen, üst üste saatlerce diğer videolarını da izliyor. Peki Banu Berberoğlu kimdir? Detaylar haberimizde...

hayrettinin-banu-berberoglu-ve-mehmet-ile-bir-gun-gecirmesi_10122020-130310_1920x1080_1

BANU BERBEROĞLU KİMDİR?

Ekşi Sözlük'ta paylaşılan şu entry ise Berberoğlu hakkında çok fazla bilgi sunuyor:

"Youtube kariyerine yaklaşık 1 yıl önce başlayan Banu'nun konsepti ilk zamanlardan bu yana aynı: makyaj, abur cubur ve sevgilisi Mehmet'le gezmeceler. Banu, son derece konuşkanken sevgilisi Mehmet ise bir hayli utangaç ve çekingen. Ancak Youtube konusunda Banu'nun sonuna kadar arkasında. Sosyal medyada oldukça sevilen Banu'nun neden bu kadar sevildiğine kimsenin aklı sırrı ermiyor çünkü videolarda aslında pek bir şey yok. Örneğin bu videoda sevgilisi Mehmet ile bakkaldan abur cubur alışverişi yaparak pikniğe gidiyorlar. Olay sadece bundan ibaret ama insan izlerken hipnotize oluyor. Seveni kadar sevmeyeni de çok Banu'nun ancak o, gelen kötü yorumlar karşısında kibarlığını korumayı ihmal etmiyor.

Banu'nun sempatisi kısa sürede markaların da dikkatini çekmiş. Henüz 5.6 bin abonesi olmasına rağmen kendisine hediyeler gelmeye başlamış bile. Sözün özü; Banu Berberoğlu'nun kelimelerle anlatılamayacak kadar tuhaf ve bağımlılık yapan bir Youtube kanalı var. Canınız sıkıldığında keyifle vakit geçirebileceğiniz bu kanalın linkini burayabırakıyoruz. Şimdiden iyi seyirler! Banu Berberoğlu'nun Youtube kanalı, Ekşi Sözlük yazarlarının da dikkatini çekmiş durumda. inanılmaz bir şekilde izlettiren bir arkadaş. memet ile maceraları olsun, 2 kişi 3 piza söyleyip yanında tavuk şinitzel, patates kızartması ve litrelik didi içmeleri olsun, makyaj videoları olsun kesinlikle hipnoz ediyor." (Birgün)

youtube12

YOUTUBER NEDİR?

Aslında her şey Google'ın Youtube'ı satın alması ile başlıyor. Çünkü Google (Adsense) reklamlardan kazandığı parayı kullanıcıları ile paylaşmak istiyor. Youtube ise Adsense ile beraber çalışarak kazancının bir kısmını Youtube için içerik üretmeye çalışan kişiler ile paylaşıyor. İşte tam bu noktada insanlar Youtube için video çekerek kendilerine ek bir kazanç sağlamak amacındalar. Elbette ki bazı insanlar bu işi çok daha profesyonel yaparak ve popüler konular hakkında videolar çekerek çok büyük paralar kazanmaya başlıyor ve böylece Youtuber’lık kavramı doğuyor.

feaefafarf

VLOGGER NEDİR?

Vlogger, “Video-logger” kelimesinin kısaltılmış halidir. “Video-logger” ise, videolar oluşturan kişi manasına gelir. Vlogger'lar; Blogger'lar ile aynı işi yaparlar fakat içeriklerini yazmak yerine, kamera karşısına geçerek üretirler. Günümüzde en popüler Vlog kanalları YouTube'dadır. YouTube'a bir e-posta adresiyle üye olan herkes bir kanal açabilir, bunun için herhangi bir başvuru veya ödeme yapılmasına gerek yoktur. Kanalınızı ve ürettiğiniz içerikleri beğenerek kanalınızı takip etmeye başlayan kişilere ‘takipçi’ değil ‘abone” denir. Herkes eşit şekilde sıfır abone ile başlar.

YOUTUBE KANALI AÇMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

İyi bir kamera edinin.

Bir tripod edinin.

Bir konu/alan belirleyin.

Kanalınızın adını belirleyin.

YouTube'da istediğin ismi kullanmakta olan bir kanal var mı diye kontrol edin.

Kanal profil & başlık resmi belirleyin. (Kurgu yapabilmek için bir bilgisayara & bir kurgu yazılımı da gerekecek)

Farklı ve özgün olmaya çalışın.

Gelen yapıcı eleştirileri dikkate alın.

Başkalarını izleyin ama taklit etmeyin

İZLENME BAŞINA NE KADAR PARA KAZANACAĞIM?

Bu sorunun net bir cevabı yok. Çünkü bu videolarınızda yayınlanan reklamlarından hangi ülkelerden izlendiğine kadar bir sürü kritere göre değişiklik gösteriyor.Youtuber olmak aslında kolay ancak popüler konular seçip kaliteli işler üretmelisiniz.

Sosyal medya fenomeni Banu Berberoğlu Hayrettin ile buluştu! ile ilgili etiketler video banu berberoğlu kimdir hayrettin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.