Banksy'nin gerçek kimliğinin bulunduğu iddia edildi!

Dünyaca ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy, bu kez Avrupa Birliği tartışmalarına dikkat çeken bir duvar resmi ile ortaya çıktı. Bugüne kadar kimliğini gizli tutarak imza attığı işlerle efsane olan Banksy'nin geçen ay İsrail'de çalışırken görüntülendiği ve kimliğinin deşifre olduğu iddia edilmişti.Avrupa Birliği bayrağında yer alan yıldızlardan birini söken işçiyi gösteren duvar resminin, Banksy'e ait olduğu sanatçının Instagram hesabında yapılan paylaşımlarla doğrulandı. Banksy'nin gerçek fotoğrafının çekildiği iddia ediliyor. Peki, Banksy kimdir? Detaylar haberimizde...

Banksy, 10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenen sanatçı. Gerçek kimliği bilinmemektedir, Banksy eserlerinde kullandığı imzasıdır. Gerilla artist olarak anılan sanatçı, çalışmalarında savaş karşıtı, çevreci, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgılığını eleştiren mesajlar vermektedir. Banksy istediğinin iyi resimler yapmak olduğunu ve kimliğini açıklamayacağını ifade ediyor. Banksy Birleşik Krallık'taki eserlerinin yanı sıra Filistin'de yaptığı siyasî eserlerle de tanınıyor. Banksy aynı zamanda Amerika Birleşik Devletlerinin ünlü televizyon dizisi The Simpsons adlı çizgi dizide içinde kapitalizm eleştirisi içeren bir giriş hazırlamıştır. Banksy'nin gerçek fotoğrafının çekildiği iddia ediliyor. Peki, Banksy kimdir? Detaylar haberimizde...

İŞTE BANKSY'NİN FOTOĞRAFI

Bir sosyal medya hesabı sokak sanatçısı Banksy'nin gerçek fotoğrafının paylaşıldığını iddia etti.

wajfeenawjhegrnhergherger

BANKSY KİMDİR?

Dünyanın en esrarengiz sanatçılarından biri olan ve kendisiyle ilgili İngiliz olması dışında neredeyse hiçbir şey bilinmeyen efsanevi sokak sanatçısı Banksy ünlü olmayı reddedip, maskesi ardına saklandıkça dikkatleri daha çok üstüne çeken bir aktivisttir. Banksy adıyla bilinen sanatçının 1974 Bristol doğumlu olduğu iddia edilmektedir.

Hiphop kültürüyle beraber 1970’lerin başında ortaya çıkan graffiti, zaman içerisinde birçok evrim geçirmiştir. 1980’lerde Pop Art akımdan fazlaca etkilenmiş olan graffiti stencil boyama adı verilen şablon tekniğini Pop Art’tan almıştır. Banksy’nin eserlerinin karakteristik özelliğini de bu teknikler oluşturmuştur.

Banksy, 1990’ların başında serbest bir graffiti sanatçısı olarak sokaklara resimler yapmaya başlamıştır. Londra ve Bristol’de yapmış olduğu graffiti sanatı ile ilk kez dikkatleri üzerine çekmiştir. Genelde eserlerinde anti-savaş, anti-kapitalist ve anti-kuruluş gibi düşünceli görsel hale getirmesiyle ünlüdür. Her zaman krizin, çatışmanın ortasındaki insanların problemlerine dokunacak işler çıkaran, bir başka deyişle dünyanın kanayan yaralarına parmak basan bir tarzı olmuştur. Eserlerinde belli başlı imgeler kullanır, çocuklar, balonlar, yaşlılar, polisler, askerler ve maymunlar gibi…

Londra’nın birçok duvarını süsleyen Banksy’nin en bilindik eserlerinden olan bu eser Kırmızı Balonlu Kız ismiyle anılmaktadır. Bu eser “Her zaman umut vardır!” anlamını taşımaktadır. Madonna, Justin Bieber gibi isimlerin de Banksy hayranı oldukları bilinmektedir. Hatta öyle ki Justin Bieber’in kolunda bu kırmızı balonlu kızın dövmesi bulunmaktadır.

Kendisini sanat teröristi, hatta vandal olarak tanımlayan Banksy’e göre nasıl ki rap şarkıcıları müziklerinde kendilerini “nigger” kelimesi ile özdeşleştiriyorlarsa, graffiti sanatçıları da ‘vandal’ kelimesini kendileri için kullanmaya başlayacaklardır. Arkasında kendilerini ‘eğitimli vandal’ olarak tanımlayan destekçileri ve takipçileri olduğu bilinmektedir. Kimilerine göre ise Banksy’nin ‘eğitimli vandal’ lakaplı gerilla sanatçılarından oluşan bir örgütü vardır.

Banksy’nin kamu malına zarar verdiğini düşünen ve yapıtlarını sanat eseri olarak görmekten çok terörist eylem olarak adlandıran hatırı sayılır bir kesim ile birlikte İngiliz hükümeti de, kimliğinin ifşa olması durumunda bir suçlu gibi yargılanacağını öngörmüşlerdir. Bu tehdit Banksy’nin kimliğini açıklamaması için bir başka neden olarak sunulabilir.

BANKSY BU KEZ PKK'LI ZEHRA DOĞAN'A DESTEK VERDİ!

Dünyaca ünlü İngiliz grafiti sanatçısı Banksy, PKK terör örgütü bağlantılı "gazeteci ve ressam" Zehra Doğan'ın tutuklanmasını protesto için New York'un Manhattan bölgesinde bir duvar resmi yaptı.

Zehra Doğan'ın yargılanmasına neden olan çizimini duvara yansıtan Banksy, "Bu resmi yaptığı için 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı" diye yazdı. Altında da Zehra Doğan'ın demir parmaklıklar ardında resmedildiği ve 'Zehra Doğan'a Özgürlük' yazan bir çizim yer aldı.

Ekran_Resmi_2018-03-16_11.13.32_1

Banksy, genelde cezaevinde gün sayanların attığı ve cezaevi parmaklıklarını sembolize eden siyah çizgilerden oluşan duvar resminde Zehra Doğan'ı da çizgilerin, parmaklıkların arkasında resmedip altına 'Zehra Doğan'a Özgürlük' yazdı.

Mahkeme, Zehra Doğan'ın yaptığı resmin 'eleştiri sınırlarının ötesinde' olduğuna ve "terör örgütü propagandası suçu" işlediğine hükmetmişti.

Banksy, New York Times gazetesine açıklamasında "Ona çok üzülüyorum. Ben, hapis cezasından daha fazlasını gerektirebilecek çizimler yapmıştım" dedi.

Banksy'nin gerçek kimliğinin bulunduğu iddia edildi! ile ilgili etiketler banksy gerçek fotoğrafı kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.