Balyoz mağduru askere kritik görev!

Metehan Demir

Metehan Demir

Deniz piyadeleri Suriye'ye gidiyor

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), askeri strateji konseptinde yeni bir adım daha atıyor.

Özel komando eğitimleri ile bilinen 'deniz piyadeleri' bundan böyle hem Güneydoğu'daki iç güvenlik harekatları, hem de sınır ötesindeki operasyonlarda kullanılacak.

Bu çerçevede, Foça'da bulunan Amfibi Deniz Piyade Tugayı'ndan iki tabur sınır bölgelerine intikal ettirildi.

TSK'NIN GÖZBEBEĞİ

TSK'nın gözbebeği birliklerinden olan tugayın taburlarından biri Yüksekova bölgesinde özel operasyonlarda görev alacak. Gerekirse Irak'taki gelişmelere göre de buraya kaydırılabilecek.

SURİYE'DE ÖZEL GÖREV

Diğer tabur ise, Gaziantep'e intikal ederek, buradan sınırı geçecek. Suriye'de DAEŞ'e (IŞİD) karşı mücadelede zırhlı birliklerin emniyetinin sağlanmasında vazife alacak.

BALYOZ MAĞDURU

Bu süreçte en önemli noktalarda biri de, bu kadar kritik bir göreve, zamanında diğer bir çok silah arkadaşı gibi FETÖ tarafından mağdur edilmiş, Balyoz davasından hapis yatmış bir ismin, Tuğamiral Gürsel Çaypınar'ın komutanlık etmesi.

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararıyla terfi alan Tuğamiral Gürsel Çaypınar, geçen Ağustos'ta İzmir Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı olarak atanmıştı. Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası alan ve bir süre hapis yatan Çaypınar, son Şûra'da terfi Tuğamiralliğe yükselmişti.

Diğer Yazıları