"Bakanlık Afrin için kura çekmek zorunda kalıyor"

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı için, İçişleri Bakanlığı'nın JÖH VE PÖH'lerden gönüllülerin gelmesini istediğini duyurduğunu, ancak talebin fazla olması nedeniyle kura çekilmek zorunda kalındığını söyledi.

İzmit Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmit Temsilciliği tarafından düzenlenen "Zeytin Dalı Afrin" konulu söyleşi, Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık ve Güvenlik Politikaları Uzmanı ve SuperHaber yazarı Mete Yarar'ın katılımıyla İzmit'te bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

"BAKANLIK KURA ÇEKMEK ZORUNDA KALIYOR"

Türkiye Gazetesi Yazarı ve söyleşinin moderatörü Süleyman Özışık'ın "Türkiye neden Zeytin Dalı Operasyonunu başlattı?" sorusuna cevap veren Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Bu ülkenin en önemli gücü hiçbir şekilde vatan toprağına dokunulmasından hoşlanmayan sizlersiniz. Arkasında duruyorsunuz. Türkiye’de Afrin operasyonuna katılmak için JÖH’lere ve PÖH’lere İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlıyor ve gönüllülerin seçilmesini istiyor. Gidilen her yerden herkes dilekçe veriyor. Bu sefer kura çekmek zorunda kalıyorlar" dedi.

"YPG'Yİ NE HALE GETİRDİĞİMİZİ GÖRDÜLER"

Türkiye’nin ulusal anlamdaki yerinden de bahseden Yarar “Türkiye beraber çalışılmak istenen bir müttefik konumuna gelecektir. ABD bundan üç beş gün önce PYD’yi göklere çıkarıyordu. Onları eğittik, donattık şunları yaptık bunları yaptık dediği örgütün ne hale geldiğini onlarda gördüler. Türkiye’nin karşısına bir şey çıkaramayacaklarını, her çıkanın başının nasıl ezildiğini gördükçe Türkiye hem uluslararası anlamda hem de müttefiklik anlamında bir belirleyici ülke olmaya doğru hızla ilerliyor” diye konuştu.

"Bakanlık Afrin için kura çekmek zorunda kalıyor" ile ilgili etiketler Mete Yarar Afrin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.