Babayiğit bulundu! Bakan Özlü'den yerli otomobil müjdesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yerli otomobil için ikinci tur görüşme yapacağız. Sözleşme imzalamayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'de ekonomik büyümenin refah düzeyine çıkabilmesi için bilim ve teknolojide gelişmiş ülkelerin standartlarına ulaşması gerekiyor. Yerli otomobil ile bu konuda ilk önemli adımı atmaya hazırlanırken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bu alanda yaşanan son gelişmeleri Sabah Gazetesinden İsa Tatlıcan'a anlattı.

"OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE BÜYÜK POTANSİYEL VAR"

"Dünyanın en prestijli otomobil markalarına üretim yapıyoruz. Yabancı rakiplerine oranla kaliteli üretim yapıyorlar" diyen Bakan Faruk Özlü, "Otomotiv sektöründe hala büyük bir potansiyel var. Şimdi amacımız yerli bir markayla otomotiv sektöründeki sıçramayı taçlandırmak" diye konuştu.

"BİR BABAYİĞİT VAR"

"Sayın Cumhurbaşkanımız'ın TOBB Genel Kurulu'ndan bir diyalogu oldu. TOBB Başkanı'nın bu konuda bir vaadi var. Şu an müşterek bir çalışma yürütüyoruz. Evet bir babayiğit var. İkinci tur görüşme yapacağız. Bakanlığımızla bir sözleşmeyi imzalamayı hedefliyoruz" diyen Faruk Özlü, "Bu işi yaparım diyen babayiğitler olduğunu artık biliyoruz. Bu yıl içerisinde sonuç alacağımızı düşünüyorum. Yerli otomobil konusu bizim için de çok önemli" dedi.

"HEDEF BU YIL SÖZLEŞME İMZALAMAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuyu yakından takip ettiğini dile getiren Özlü, "Bu görüşmeler tamamlanınca kamuoyuna yerli otomobil yapacak firma veya firmalar açıklanacak. Bu konuda hedefimiz, bu yıl içinde bu isimlerle sözleşmeyi imzalamak" diye konuştu.

Babayiğit bulundu! Bakan Özlü'den yerli otomobil müjdesi ile ilgili etiketler yerli oto
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.