Avrupa'nın PKK hassasiyeti

Fransa'da yaşayan Türk gazeteci Ali Jean Çorakçı, Batı'nın PKK'ya bakışını ve terör örgütüne verilen örtülü desteği kaleme aldı

Kendi topraklarında huzur, kendinden uzaklarda huzursuzluk isteyen, terörden değil terörün kendine uğramasından rahatsız olan bir Batı ile karşı karşıyayız. Geçmişte Ermeni terör örgütü Asala’yı destekleyen Avrupa günümüzde de Pkk’yı desteklemektedir. Öyle ki Fransa gibi bir ülke adeta PKK için bir üs konumuna gelmiştir. Paris’te bulunan sözde Kürt Enstitüsü bir terör planlama dairesi konumundadır. Pkk yöneticilerinin büyük bir kısmı bu ülkede barınmaktadır.

Özellikle PKK’nın kasalarından Nedim Seven bu ülkededir. Yine Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı Zübeyir Aydar bu ülkededir. PKK’nın uyuşturucu üzerinden kazandığı paralarla silah alımı büyük oranda bu ülkede gerçekleştirlmektedir. PKK yöneticilerinden Sakine Cansız ‘ın da aralarında bulunduğu 3 PKK’lı kadın yönetici Paris’te öldürüldükten sonra Paris belediye binasına bu üç PKK’lı yöneticinin posterleri asılmıştı.

220920161242519489871_3.jpg

Fransa’da PKK destekçisi Fransız vekiller yakın zamanda AB parlementosuna PKK’nın AB terör örgütleri listesinden çıkarılması yönünde imza toplamıştı. Fransa’da PKK öyle korunup kollanılıyor ki bir dönem Larzak Ovası denilen yerde PKK militanları eğitiliyordu.

Durum diğer ülkelerde farklı değil, örneğin İngiltere’de geçen kış PKK’lıların düzenlediği bir mitinge izin verdi, bu mitinge İngiliz parlementosundan vekil bile katıldı. Söz konusu mitingte Ankara Merasim Sokak saldırısını gerçekleştiren PKK’lı canlı bombacının resimleri taşındı.

Canlı bomba pankartı Londra sokaklarında gezdirildi, posterin altında İngiliz vekil yürüdü. Yine benzer şekilde Almanya, Belçika gibi ülkeler PKK’nın en önemli finans üstleri oluşunun yanında PKK’lıların kolaylıkla propaganda yapabilidği en güzenli ülkeler konumundalar. Kısacası Avrupa kendisine bir terör saldırısı olduğu vakit tüm dünyasının kendisi için ağlamasını isterken, başka ülkeleri vuracak olan teröristleri beslemekte hiçbir sakınca görmüyor Paris'te özellikle 2'nci Paris'in Strasbourg Saint Denis mahallesinde PKK yapılanmasını rahatlıkla görebilirsiniz.

HDP'LİLERİN TÜRKİYE'YE KARŞI YAPTIĞI AVRUPA'DA YAPTIĞI KARA PROPAGANDA

2011 yılından Türk Yurttaşlar Terörü protesto etmek için Paris'te eylem yapmak istemiş PKK'lılar haince saldırmışlardı. En Son Avrupa birliği'nin başkenti Strasbourg'da Milliyetçi ve Ülkücü gruplar PKK ve DHKP-C'lilerle feci şekilde bir çatışma yaşanmıştı. PKK'lılar bu sebeple 24 saat durdukları yerde artık sadece sabah 9 ile akşam 17:00 arası durabiliyorlar. Sözüm ona Türkiye'nin partisi olacağını iddia edip Türkiye'nin 'entelektüel'ini kandıran HDP'lilerin uğrak yeri de Paris ve Strasbourg'tur. Türkiye'de yaşanan olayları ve en son Türk Askeri ve Polisinin başarılı şekilde PKK'yı Güneydoğu'dan süpürmesini "katliam" diye nitelendirip Fransız gazetecilerine yalan yanlış şekilde anlatıp Türkiye'yi Fransa'da "katliamcı, barbar ve ırkçı" olarak göstermek için ellerinden geleni yapmışlardır.

PKK propagandası yaptığı iddiasıyla cezaevinde bulunan Aslı Erdoğan da Avrupa'da liberal Can Dündar ile beraber Türk polisini, askerini kötülemek için elinden yapmıştı. Şu sıralar Can Dündar Türkiye karşıtı propagandasını kaçtığı Almanya'da devam ettirmektedir.

HDP'li vekiller ise çok etkin olmasalar da BBC, Le Monde ve Fransız kanalı France 2'de kara propagandalarına devam ediyorlar, lakin Türkler de artık özellikle Fransa'da uyanmaya ve cevaplarını vermeye başladılar, zaten doğrusu da bu, kara propagandayı ancak sert bir politika izleyerek yenebilirsiniz.

Ali Jean Çorakçı / Strasbourg

Avrupa'nın PKK hassasiyeti ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.