Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar kimdir?

Atatürk ve ailesine ağır hakaret ve küfür eden Hasan Akar kimdir? Hasan Akar ne iş yapar? Sosyal medyada Atürk'e ettiği hakaretlerle adından söz ettiren Hasan Akar Nur Cemaatinin tanınan hocalarındandır. Hasan Akar hakkında merak edilen her şey haber detayda...

Atürk ve ailesine ağır hakaretler eden Hasan Akar kimdir? Hasan Akar hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından soruşturma yürütülen Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Sosyal medyada Hasan Akar'a tepkiler çığ gibi büyüyor.

Televizyonda yaptığı açıklamalar ile gündeme oturan Hasan Akar ve Süleyman Yeşilyurt hakkında yakalam kararı çıkarıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar, Hasan Akar (54) ve Süleyman Yeşilyurt (68) hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. akar ve Yeşilyurt Atatürk'e ve ailesine alenen hakaret etmişti. Peki Hasan Akar kimdir?

ADRESLERİNDE BULUNAMADI

Savcı Sarıyar tutuklamaya yönelik yakalama talebine ilişkin yazısında,"Şüpheliler hakkında kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren delillerin bulunması, ülkenin kurucu liderine yönelik toplumda infial oluşturabilecek şekilde suçun işlenmesi, şüphelilerin adreslerinde bulunamamaları nedeniyle Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Madddesi'nde koşulların oluştuğu gözetilerek tutuklamaya yönelik yakalama çıkartılması rica olunur" ifadelerine yer verdiği öğrenildi.

SULH CEZA HAKİMLİĞİ SON SÖZÜ SÖYLEYECEK

Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, iki şüpheli hakkındaki talebi karara bağlayacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Basın Savcısı Ertuğrul Sarıyar, önceki gün Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından iki ayrı soruşturma başlatmıştı. Soruşturmaların, Süleyman Yeşilyurt'un televizyonda Atatürk hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle, Hasan Akar'ın ise sosyal medyada paylaşılan bir videoda Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyda hanım hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle başlatmıştı. Savcılık, şüpheliler Akar ve Yeşilyurt hakkında gözaltına alınma talimatı vermişti. Ancak Akar ve Yeşilyurt'a ulaşılamadı.

Cemaat hocası Kemal Akar'ın Mustafa Kemal Atatürk ve ailesi hakkındaki hakaret dolu ifadeleri sosyal medyada hızla yayıldı ve tepki çekti. Derin Tarih isimli programda Atatürk’e edilen hakaretler o günden beri gündemdeki yerini koruyor. Henüz bunun şoku atlatılamamışken, Hasan Akar isimli sözde din hocasının sosyal medyada yayınlanan videosu herkesi şoke etti. Zira Hasan Akar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ailesi hakkında ağır küfür ve hakaretlerde bulunuyor.

Hasan Akar'ın bu videosunun ardından özellikle sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Facebook ve mikro blog sitesi Twitter'da binlerce kişi Hasan Akar'a tepki göstermeye devam ediyor

Hasan Akar kimdir?

Nur Cemaati'nin hocası Atatürk'e küfür edip hakaret yağdırdı Nur Cemaati'nin hocası Atatürk'e küfür edip hakaret yağdırdı Hasan Akar Kimdir? Nur Cemaatinin Okuyucular kolunun en çok tanınan simalarından ve en çok hürmet edilen hocalarından biridir. İstanbul’da faaliyet gösterip Nur Cemaati talebelerine eğitim veriyor. Son olarak Atatürk ve ailesine ağır küfür ve hakaretlerde bulunarak dikkatleri üzerinde topladı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar kimdir? ile ilgili etiketler Atatürk hakaret hasan akar kimdir hasan akar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.