Atatürk Havalimanı'na patlayıcı kalkanı! Sıvı patlayıcıları bile tespit ediyor...

Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri daha da artıyor... Bu hafta devreye gireceği belirtilen patlayıcı kalkanı olarak da bilinen tomografi cihazı yolcuların bavul, valiz ve çantalarının aranmasında kullanılacak... ClearScan markası ile üretilen cihazın en büyük özelliği sadece katı ya da tabaka halindeki patlayıcıları değil, sıvı haldekileri bile tespit edebilmesi...

Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri daha da artıyor... Bu hafta devreye gireceği belirtilen patlayıcı kalkanı olarak da bilinen tomografi cihazı yolcuların bavul, valiz ve çantalarının aranmasında kullanılacak... ClearScan markası ile üretilen cihazın en büyük özelliği sadece katı ya da tabaka halindeki patlayıcıları değil, sıvı haldekileri bile tespit edebilmesi...

--9297094_1

OPERATÖR EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kararıyla yurtdışından getirtilen, katı, sıvı ve tabaka patlayıcıları tespit etme özelliğine sahip cihazın Atatürk Havalimanı'na kurulumunun yarın tamamlanacağı bildirildi. Cihaz 2 Haziran'da geldi, kurulumu 6 Haziran'da başladı. Hafta başı itibariyle operatörlere eğitim verilecek.

--9297096

ABD'li L3 Güvenlik Sistemleri Şirketi tarafından dünyada en ileri teknoloji kullanılarak üretilen tomografi cihazı, hafta içinde Atatürk Havalimanı'nda kullanılmaya başlanacak. Söz konusu cihaz, havayolu güvenliğini artırırken yolculara da rahatlık sağlayacak. "ClearScan" markasıyla üretilen cihaz, ABD Ulaşım Güvenliği İdaresi (TSA) ile Avrupa Sivil Havacılık Konferansı ECAC tarafından onaylandı.

--9297102

SU İÇİNDEKİ DÜZENEKLERİ DE TESPİT EDİYOR

Elektronik cihazların yanı sıra sudaki bomba düzeneğini de tespit edebilen cihaz, ABD'deki havalimanlarından başka Hollanda'nın Schippol, Singapur'un Changi ve Güney Afrika'nın Johannesburg havalimanlarıyla aynı anda İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kullanılmaya başlanacak.

--9297098

Sistemin, kabin bagajlarında sıvı ve elektronik cihazlara ilişkin kısıtlamalar nedeniyle yaşanan zorlukları hafifletmesi bekleniyor. Saatte 500 bagaja kadar tarama yapabilen cihaz, düşük yanlış alarm oranıyla önemli bir ihtiyacı giderecek.

GÜVENLİ BOMBA ARAMA

Sistem, havalimanı kontrol noktası verimliliğini önemli ölçüde artırarak, yüksek çözünürlüklü 20 ve 30 görüntüleme sayesinde operatörlere hızlı ve güvenli bomba arama olanağı sunacak.

--9297100

Söz konusu cihazlardan tomografi tabanlı olanlar ABD'den İstanbul Atatürk Havalimanı Gümrüğüne 14 Mayıs'ta ulaşırken, cihazlara ait İngiltere'de üretilen konveyör sistemleri 2 Haziran'da geldi. Montaj ekibi tarafından 6 Haziran'da başlayan kurulum çalışmalarının tamamlanması ile birlikte cihazları kullanacak operatör eğitimlerine başlanacak.

BOMBAYI İŞARETLEYİP ALARM VERİYOR

Cihaz, her türlü bagajda, elektronik cihazlarda veya tarama yaptığı nesnelerde herhangi bir patlayıcı madde bulunması durumunda otomatikman işaretleyerek alarm verecek.

--9297094

Tarama yaptığı nesnelerin görüntüsünü 3 boyutlu ekrana yansıtacak sistem, dokunmatik ekran vasıtasıyla operatöre görüntüyü her türlü çevirme, döndürme, yaklaştırma, belirli nesneleri sıyırma, nesnenin içindeymiş gibi inceleme olanağı sağlayacak.

Diğer X-ray tabanlı "Hi-Scan 60-40 Atix" cihazlarının da 1 ay içinde yurtdışından getirilmesi bekleniyor.

Bu cihazın tomografi tabanlılardan en önemli farkının görüntüyü 2 boyutlu vermesi olduğu bildirildi.b

Atatürk Havalimanı'na patlayıcı kalkanı! Sıvı patlayıcıları bile tespit ediyor... ile ilgili etiketler Atatürk Havalimanı patlayıcı kalkanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.