Atakan Özyurt öldü mü?

Atakan Özyurt öldü mü? Sosyal medya fenomeni olan Atakan Özyurt ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. Çektiği vine’lar ile fenomen olan, Özyurt aynı zamanda Kafalar adlı YouTube hesabının sahiplerinden. Eğitimini Arel Üniversitesi Tıbbi Labaratuar Bölümü’nde tamamlayan sosyal medya fenomen, 1993 yılında Ordu’da doğmuştur. Fenomen olma yolunda ilk adımını, çektiği videolar ile tanınan Fatih Yasin ile birlikte paylaştıkları videolar ile atmıştır. Peki, Atakan Özyurt öldü mü? Hayatını mı kaybetti? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde…

Atakan Özyurt öldü mü? 1993 senesinde dünyaya gelen sosyal medya fenomeni Arel üniversitesi’nde Tıbbi Labaratuar Bölümü’nden mezun oldu. Ünlü YouTuber ve sosyal medya fenomeni Sosyal medyada paylaştıkları videolar sonrasında Bilal Hancı ile bir araya gelerek Kafalar kanalını açmışlardır. Grup halinde paylaşım yapan Atakan Özyurt, bireysel video paylaşımları da yaparak izleyici kitlesini arttırmış ve Türkiye’nin fenomenleri arasında yer almıştır. Peki, Atakan Özyurt öldü mü? Hayatını mı kaybetti? Kaç yaşında? Kafalar Atakan kimdir? Detaylar haberimizde…

atakan_AzyArt_AldA_iddiasA

ATAKAN ÖZYURT ÖLDÜ MÜ?

Sosyal medya sitesi Twitter’da ünlü fenomenin hayatını kaybettiği iddia edildi. Ancak bu iddialarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

ATAKAN ÖZYURT KİMDİR?

Atakan Özyurt, 1993 yılında Ordu'da doğmuştur. Eğitimini Arel Üniversitesi Tıbbi Labaratuar Bölümü'nde tamamlamıştır. Çektiği Vine'larla tanınan Fatih Yasin ile tanışan Atakan Özyurt ve daha sonra birlikte çektikleri vine ile fenomen olma yolunda ilk adımı atmışlardır. Daha sonra Bilal Hancı ile tanışarak sosyal medyada paylaştıkları videolar sonrasında Youtube'da Kafalar kanalını açarak çok sevilen fenomenler arasında yer almışlardır.

ATAKAN_ATAKAN_ATAKAN

VİDEO-LOGGER NEDİR?

Vlogger, “Video-logger” kelimesinin kısaltılmış halidir. “Video-logger” ise, videolar oluşturan kişi manasına gelir. Vlogger'lar; Blogger'lar ile aynı işi yaparlar fakat içeriklerini yazmak yerine, kamera karşısına geçerek üretirler. Günümüzde en popüler Vlog kanalları YouTube'dadır. YouTube'a bir e-posta adresiyle üye olan herkes bir kanal açabilir, bunun için herhangi bir başvuru veya ödeme yapılmasına gerek yoktur. Kanalınızı ve ürettiğiniz içerikleri beğenerek kanalınızı takip etmeye başlayan kişilere ‘takipçi’ değil ‘abone” denir. Herkes eşit şekilde sıfır abone ile başlar.

YOUTUBER KAVRAMI NEREDEN ORTAYA ÇIKTI?

Aslında her şey Google'ın Youtube'ı satın alması ile başlıyor. Çünkü Google (Adsense) reklamlardan kazandığı parayı kullanıcıları ile paylaşmak istiyor. Youtube ise Adsense ile beraber çalışarak kazancının bir kısmını Youtube için içerik üretmeye çalışan kişiler ile paylaşıyor. İşte tam bu noktada insanlar Youtube için video çekerek kendilerine ek bir kazanç sağlamak amacındalar. Elbette ki bazı insanlar bu işi çok daha profesyonel yaparak ve popüler konular hakkında videolar çekerek çok büyük paralar kazanmaya başlıyor ve böylece Youtuber’lık kavramı doğuyor.

YOUTUBE KANALI AÇMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

– İyi bir kamera edinin.

– Bir tripod edinin.

– Bir konu/alan belirleyin.

– Kanalınızın adını belirleyin.

– YouTube'da istediğin ismi kullanmakta olan bir kanal var mı diye kontrol edin.

– Kanal profil & başlık resmi belirleyin. (Kurgu yapabilmek için bir bilgisayara & bir kurgu yazılımı da gerekecek)

– Farklı ve özgün olmaya çalışın.

– Gelen yapıcı eleştirileri dikkate alın.

– Başkalarını izleyin ama taklit etmeyin

İZLENME BAŞINA NE KADAR PARA KAZANACAĞIM?

Bu sorunun net bir cevabı yok. Çünkü bu videolarınızda yayınlanan reklamlarından hangi ülkelerden izlendiğine kadar bir sürü kritere göre değişiklik gösteriyor.Youtuber olmak aslında kolay ancak popüler konular seçip kaliteli işler üretmelisiniz.

YOUTUBE NEDİR?

YouTube, bir video barındırma web sitesidir. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'deki San Bruno, Kaliforniya şehrindedir. 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. Kasım 2006'da Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınmıştır. Günümüzde Google'ın yan kuruluşlarından biri olarak faaliyetine devam etmektedir. Site, kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkanı sunmaktadır. Medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak; Video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

Youtube üzerindeki içerikler genelde bireyler tarafından yüklenir. Fakat CBS, BBC, Vevo, Hulu gibi şirketler ve diğer organizasyonlar da Youtube ortaklık programı ile içeriklerinin bir kısmını yayınlamaktadır. Site içi üyelik almayan kullanıcılar videoları izleyebilir. Onaylı üyeler ise kendi yayın kanallarına video yükleyebilir. Saldırganlık potansiyeli olan içerikler sadece 18 yaşından büyük olduğunu onaylayan üyeler tarafından izlenebilir.

Atakan Özyurt öldü mü? ile ilgili etiketler Atakan Özyurt oldu mu hayatını mı kaybetti kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.