ASİAPOL kurucularından Çetin SuperHaber’e konuştu/ Özel

ASİAPOL kurucularından Çetin, FETÖ’den gözaltına alınan eski MİT’çi Enver Altaylı ile ilgili konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski MİT mensubu Enver Altaylı, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde gözaltına alınarak Ankara'ya getirildi. Altaylı’nın gözaltına alınması ile ilgili SuperHaber’e konuşan ASİAPOL kurucularından Talat Enveroviç Çetin, Altaylı’nın özellikle biz Orta Asya’daki faaliyetlerde var olduğunu biliyoruz. Sovyetler Birliği’nin dağılmasından önce, dağılma ve ondan sonraki dönemde Orta Asya ve Türk dünyasında faaliyetleri bulunuyor” dedi.

unnamed

FETÖ ORTA ASYA’DA ENVER ALTAYLI OLMADAN YAPILANAMAZDI

Enveroviç Çetin, “dikkat çeken husus henüz 90’lı yılların başında FETÖ, Orta Asya’da yapılanmaya başladığında, (Türkiye olaydan bir haber şekilde) bu sözde Türk okulları, devletine hizmet eden ya da Türk dili konuşan milletlerin birleşmesini kültürel olarak sağlayan, faydalı olan bir yapı gibi görünürken eski bir istihbaratçı olarak Enver Altaylı’nın FETÖ’nün ve CIA’nın amaçlarına hizmet ettiği çok daha önce anlaşılmış ve biliniyor olması gerekiyordu” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti;

“Altaylı’nın “Türk dünyasını Türkiye’ye doğru ben yönlendirdim, yönlendirilmesinde yardımcı oldum” sözleri akabinde “Sovyetler Birliği’nin yıkılmasında etkim oldu” ifadeleri son derece düşündürücü. Bakıyoruz ki Türkiye ile Rusya arasında uzun yıllar boyunca çıkarılmak istenen kriz, uçak komplosuyla meydana geldiğinde Altaylı, tekrar sahneye çıkıp gerilimi tırmandırıcı sözler söyleyerek buna karşılık devlet başkanı Putin’in bir Türk uçağını düşürme planı bulunduğunu, Rusya’nın bir istihbarat devleti olduğunu, Türkiye ile Rusya’nın sanki karşı karşıya gelmesinden duyduğu memnuniyeti ve bunun olması gereken bir tavır olduğunu gösterir beyanatları sonrasında uçağı düşürenin FETÖ olduğunu herkes öğrendi. Bugünde bu şahıs FETÖ ile ilgili tutuklandığında birebir neticeyi veriyor. Bu parçaları birleştirdiğimizde görüyoruz ki 1990’lı yılların başından bu yana Türk dünyasında Orta Asya’da yapılanan FETÖ, Enver Altaylı olmadan yapılanamazdı. Bundan Enver Altaylı’nın haberinin olmaması imkansızdır. Bununla ilgili geçen 25-30 yıl zaman zarfında kendisinin FETÖ’nün tehlikesi ile ilgili hiçbir beyanatını, hiçbir yazısını ya da uyarısını göremiyoruz. Hadi o günlerde Türk devleti olan biteni anlamıyor bu CIA planının farkına varmıyor ama Enver Altaylı bunu mutlaka biliyordu.”

ALTAYLI’NIN TÜM FAALİYETLERİ CIA İLE PARALEL

“Altaylı’nın gözaltına alınması bir nevi de Türkiye’nin CIA’e bir darbesi” diyebiliriz ifadelerini kullanan Çetin, “Enver Altaylı’nın tüm faaliyetlerinin CIA ile paralel olduğu, hatta birçok söyleşisinde Türkiye ile Amerika’nın çıkarlarının aynı olduğu gibi mantığa sığmayan sözlerini birleştirdiğimizde görüyoruz ki Türkiye ile Amerika’nın hiçbir çıkarı paralel olmamıştır. Tersine ilişki hep Türkiye’nin kaybı ile sonuçlanmıştır. Bu şartlar altında şahsın faaliyetlerini incelediğimizde CIA’e çalışan Amerikan çıkarlarına çalışan bir yapı izliyoruz. Türk devletinin de bugün bunu FETÖ ile ilgili tutuklamasından da görüyoruz ki bu darbe hem bu yapının çözülmesine hem de bizzat CIA’a yapılmış bir dik durma hareketidir” şeklinde konuştu.

“Bu ismin bazı kilit noktadaki FETÖ’cülerin yurt dışına kaçmasına yardımcı olduğu da iddialar arasında, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu da yanıtlayan Çetin, Bu yapılanmaya ses çıkarmayan, ses çıkarmayarak destek veren, en iyi ihtimalle olayı görmezden gelerek hiç kimseye ve Türkiye’ye duyurmadan olaya pasif yardım etmiş ama aktif yardımlarını henüz bilmiyoruz. Pasif olarak yardım ettiği belli olan birisinin de FETÖ elemanlarının yurt dışına kaçırması doğru olabilir. Çünkü önceki hareketleri ile örtüşüyor” ifadelerini kullandı.

CIA ELEMANI RUZİ NAZAR’IN HEM ARKADAŞI HEM DE AKRABASI

Altaylı’nın CIA'nın Ortadoğu şefi Ruzi Nazar ile yakın ilişkilerinden bahsedildiği ile ilgili de konuşan Enveroviç Çetin, Ruzi Nazar ile hem arkadaşlığı hem de akrabalığı olduğunu söyledi. Çetin, “Ruzi Nazar bildiğiniz gibi Özbek kökenli daha sonra Türk vatandaşı olmuş CIA elemanı. Dolayısıyla Ruzi Nazar’ında sır dolu tam olarak neye hizmet ettiği belli olmayan hayatındaki muamma kısımlarının Altaylı’ya sorulması gerekir” dedi.

ASİAPOL kurucularından Çetin SuperHaber’e konuştu/ Özel ile ilgili etiketler MİT CIA FETÖ enver altaylı talat enveroviç çetin
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.