Apple 45 milyar dolar ciro yaptı, global piyasayı salladı...

Apple, Nisan-Haziran dönemini kapsayan üç aylık dönemde hem cirosunu hem de karını artırdı. 3 ayda yüzde 7,1 artışla 45,4 milyar dolar ciro yapan firmanın net karı ise 8.7 milyar dolar oldu... Bu gelişme Apple'ın global piyasalardaki hisselerini de olumlu yönde etkiledi. Zaten en değerli hisse konumunu koruyan Apple hisseleri yüzde 6'lık artışla 159 dolara çıkarak son 17 yılın zirvesini gördü...

Apple, Nisan-Haziran dönemini kapsayan üç aylık dönemde hem cirosunu hem de karını artırdı.

Teknoloji devi, bilançosunda üçüncü çeyrek olarak kabul ettiği Nisan-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemindeki 42,4 milyar dolara göre yüzde 7,1 artışla 45,4 milyar dolar ciro yaptı. Böylece 44,95 milyar dolarlık beklenti geride kaldı.

Toplam cironun yüzde 61'i uluslararası satışlardan elde edildi.

Net kar ise 7,8 milyar dolardan yüzde 11,5 artışla 8,7 milyar dolara çıktı. Böylece hisse başı kar 1,42 dolardan 1,57 dolar olan beklentileri aşarak 1,67 dolara yükselmiş oldu.

HEM HİZMET HEM CİHAZ SATIŞLARI ARTTI

Detaylara bakıldığında hem cihaz hem de hizmet satışlarındaki artış dikkat çekiyor.

Söz konusu dönemde, iPhone satışları yüzde 1,5 artarak 41 milyon 26 bine, iPad satışları da yüzde 14,8 yükselerek 11 milyon 424 bine ulaştı. Mac satışları yüzde 0.9 artarak 4 milyon 292 bine yükseldi.

Şirketin AppleCare ve ApplePay gibi hizmetlerden elde ettiği gelir bu dönemde yüzde 21,6 artışla 7,27 milyar dolara çıkarken, Apple TV ve Apple Watch gibi ürünlerden elde edilen gelir de yüzde 23 artarak 2,73 milyar dolara ulaştı.

GLOBAL PİYASALARDA APPLE RÜZGARI

Asya piyasalarında teknoloji hisseleri Apple'ın açıkladığı yüksek kârların, bölgedeki elektronik parça üreticilerini ve tedarikçilerini canlandırmasıyla bugün 17 yılın zirvesini gördü ve enerji sektöründeki gerilemeyi dengeledi.

Dünyanın piyasa değeri en yüksek şirketi olan Apple'ın hisseleri dün açıkladığı bilançosunun ardından ABD seans sonrası işlemlerinde yüzde 6 değer kazanarak 159 doların üzerine çıktı. Şirketin piyasa değeri de 830 milyar doları aştı.

Apple'daki bu yükselişin bugün Dow Jones endeksini 22,000 seviyesinin üzerine taşıması bekleniyor; Asya işlemlerinde Dow Jones vadeli kontratları yüzde 0,2 artıda.

Apple'ın tedarikçileri arasında yer alan LG Innotek yüzde 9 ve dünyanın ikinci büyük bellek yongası üreticisi SK Hynix yüzde 3 yükseldi.

Asya teknoloji hisseleri MSCI endeksi yüzde 0,8 yükselerek 2000 yılı başından bu yana en yüksek seviyeleri görürken, yıl başından bu yana kazanımlarını yüzde 40'a taşıdı.

Apple 45 milyar dolar ciro yaptı, global piyasayı salladı... ile ilgili etiketler Apple
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.