AÖF kayıt yenileme son gün ne zaman? AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖF kayıt yenileme işlemleridevam ediyor. 1.5 milyon öğrenci AÖF kayıt yenileme yapacak. Kayıt yenileme yapacak öğrenciler için artık son 2 gün. AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat'da sona erecek. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılacak? Harç ücretleri hangi bankalara yatırılacak? Tüm detaylar haberimizde...

Yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin AÖF kayıt yenileme süreci devam ediyor. Peki AÖF kayıt yenileme son gün ne zaman? AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF Güz döneminin sona ermesiyle birlikte AÖF Bahar dönemi de geldi çattı. AÖF öğrencileri “https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/” adresine girerek ders ekle-sil ve ek kayıt yenileme işlemini gerçekleştiriyor. AÖF kayıt yenileme ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

AÖF YENİLEME İÇİN TIKLAYIN

AÖF Bahar dönemi için yapılacak kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat 2017 gününün mesai saati bitiminde sona erecek. Başvuru belgesi, fotoğraflı ve imzalı form, öğrenci bilgi formu, askerlik durum belgesi, öğrenim belgesi öğrencilerden istenen belgeler arasında. Mazeretli öğrenciler için ise kayıt yenileme günü 24 Şubat 2017.

aoff

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Öğrencilerin AÖF kayıt yenileme işlemlerini yaparken dikkat etmeleri gereken birçok konu bulunuyor. Bunlardan birisi seçilebilen kredi sayısı. Öğrenci, kayıt yenileme işlemlerini yaparken fakültenin sisteme koyduğu dersleri seçip, silerek ekleme yapabilir ancak bu derslerin kredisi 45 AKTS’yi geçmemelidir.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Önemli bir konu da ders silme konusu. Öğrenciler yanlış ders seçtiklerinde, ders silme işlemini yapamadıkları durumda kayıtlarında bir sorun olabilir veya seçmeleri gereken ders daha sonra mezuniyet yaklaştığında bir soruna dönüşebilir. AÖF kayıt yenileme işlemleri yapılırken eğer harç ücreti ödenirse, öğrenci ders silme ve ekleme işlemlerini yapamaz. Bu nedenle, öğrencinin öncelikle sorumlu olduğu dersleri dikkatle incelemesi ve kayıt yenileme ile harç ödeme işlemlerini ona göre yapması gerekmektedir.

aof-sinav-giris

2017 AÖF SINAV TARİHLERİ

2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri devam ederken, fakülte Açıköğretim sınav tarihlerini "referandum" sebebiyle değiştirdiğini duyurdu. 15-16 Nisan arasında yapılması gereken sınavlar bir ileri tarihe 29 Nisan ve 30 Nisan. Vize tarihlerinin değişmesiyle, final sınav tarihlerinde de değişikliğe gidildi. Yeni final sınav tarihleri ise: 3 Haziran ve 4 Haziran 2017.

Vize ve final sınav tarihleri değişirken, 3 ders sınavı tarihinde değişiklik üzerine herhangi bir açıklama yapılmadı. Kayıt işlemlerinde fakülte, grafik hazırlayarak 4 işlem üzerinden kolayca nasıl yapılacağını anlattı.

Birinci adım: Ders ekleme ve silme

Fakülte otomatik olarak 30 AKTS kredili dersleri öğrencinin sistemine yerleştirmektedir. Öğrenci istediği dersleri silme veya ekleme işlemi hakkına sahiptir. Fakülte ders konusunda uyarıyor: En fazla 45 krediye kadar ders ekleme hakkı vardır. Ders ekleme işlemleri fakültenin sitesinden Kayıt Otomasyonu butonuna tıklayarak, kayıt yenileme linkinden yapabilecektir. Fakülte burada ikinci uyarısını yapmaktadır: Ücret ödenmeden istediği dersleri ekleyebilir veya silebilir. Eğer öğrenci sistem şifresini unuttuysa, sitede “şifre yenileme” bölümünden veya da 0850 200 46 10-19 numaraları arayarak tekrardan şifreyi alabilirler.

İkinci adım: Ücret ödeme

Öğrenci, kayıt ücretini Ziraat Bankası’na ödeyecektir. Şubeye gitmeden internet üzerinden veya ATM’den ücreti ödeyebilmektedir. Ne kadar ücret ödeneceği ise “öğrenci sistemi”ne girerek öğrenebilir. Fakülte ücret konusunda uyarıyor: Ücret ödendikten sonra “ders silme” aktif olmayacaktır.

Üçüncü adım: Kontrol

Ücret ödendikten sonra Fakültenin sitesine girerek öğrenci işlemleri bölümünden kontrol işlemleri yapılabilir. Ücretin ödenip ödenmediği, derslerin eklenme veya silinme konusunda doğru olup olmadığı kontrol edilerek işlemler sona erer.

Dördüncü adım: Ders kitapları

Öğrenci yeni bir ders aldıysa, o dersle ilgili kitabı Fakülte bürolarından temin edebilir.

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.