Ankara'da CHP'li vekillerden gergin oturma eylemi...

CHP'li vekiller İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yaptı. Bariyerle çevrilen anıt önünde eylem yapan vekillerle polis arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine CHP'li vekiller bariyerleri yıktı.

CHP'li vekiller İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yaptı. Bariyerle çevrilen anıt önünde eylem yapan vekillerle polis arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine CHP'li vekiller bariyerleri yıktı.

KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça dün gece gözaltına alındı. Gözaltıları protesto eden Gülmen ve Özakça'nın eşi ve annesi de yaptıkları eylem sonrasında polis tarafından gözaltına alındı.

eylem2

Açlık grevi yapan akademisyenler ve yakınlarının gözaltına alınmasını protesto eden CHP milletvekilleri ise polisin bariyerle çevirdiği İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yaptı. Polislerle yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine CHP'li vekiller bariyerleri yıktı, polis çevredeki kafeleri boşalttı.

AKADEMİSYENLER GÖZALTINA ALINDI

Açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın evlerinde gözaltına alınması protesto edildi. Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve eşi Esra Özakça’nın da bulunduğu beş kişilik gruba polis izin vermedi. Yaşanan gerginliğin ardından polis gruba müdahale etti. Özakça’nın annesi ve eşi gözaltına alındı.

vekiller_2

BALBAY, AĞBABA VE HAKVERDİ OTURMA EYLEMİ YAPTI

Arbedenin ardından CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi gözaltı eylemlerinin gerçekleştiği ve polisin demir bariyerlerle çember içine aldığı anıtın önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Balbay, polis müdahalesi sırasında yerde bulduğunu söylediği bir kızın saçlarını elinde göstererek, "Sabahleyin gözaltına alınan bir genç kızın saçı. Polislere dedim ki burası trafiğe kapalı bir alan kimseyi engellemiyor. Üzerinde silah yok. Kızı sürüklerken yerde saçları var. Dayanamadım. Böylesine kabul edilemez bir tutumla gözaltılar var" dedi.

AÇLIK GREVİNİ DOĞRU BULMUYORUZ

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba ise oturma eylemi yaptığı sırada gazetecilere dönerek "Bu gün burada maalesef en demokratik hakkını kullanan insanlara destek olmak için oturma eylemi yapan insanlara müdahale oldu. Burada maalesef bu kanunsuz emri uyguladılar. Nuriye ve Semih’in yapmış olduğu eylem olağan üstü saygı gösterilmesi gereken bir eylem. Biz açlık grevini doğru bulmuyoruz. Bu insanların zarar görmemesi için defalarca randevu talebinde bulunduk. Maalesef bu eylemin sonlandırılması ile ilgili bir gelişme yok" dedi.

TARTIŞMA ÇIKTI, KAFELER BOŞALTILDI

İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yapan CHP milletvekillerinin çevrelerinde bulunan vatandaşlara polislerin müdahale etmesi sonucu karşılıklı tartışma çıktı. Tartışma sırasında milletvekilleri anıtın çevresinde bulunan çelik bariyerleri yıktı. Olay yerinde bulunan güvenlik güçleri anıtın çevresindeki kafeleri boşalttı.

Anıtın bulunduğu sokaktan basın mensupları uzaklaştırıldı. Milletvekillerinin yanında bulunan danışmanları da polis tarafından apar topar alandan uzaklaştırıldı. Yüksel Caddesi’nde yoğun güvenlik tedbirleri arasında sadece CHP milletvekilleri kaldı. Gerginlik devam ediyor.

Ankara'da CHP'li vekillerden gergin oturma eylemi... ile ilgili etiketler CHP vekiller oturma eylemi yüksel caddesi akademisyenler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.