Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü ne zaman açılacak? / VİDEO

Ankara ilinin Keçiören ilçesindeki Etlik semti yakınlarında, 1.071.885 m2 arazi üzerinde, büyük bir kentsel gelişim projesi olacaktır. Proje kapsamında, bir sağlık kompleksi, medikal bir otel, iki helikopter pisti, bir üniversite, bir trijenerasyon santrali (elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten birleşik bir enerji üretim sistemi) ve bir ticari bölge yer alacaktır. Hastanenin kendisi 3.566 yatak kapasitesine sahip olacak ve Ankara'daki mevcut altı hastanenin yerini alacaktır. Projenin inşaat aşamasının 42 ay sürmesi ve kampüsün 25 yıllık işletim hayatının sonunda Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi beklenmektedir. Sponsorluğunu Türkerler Holding ve Astaldi'nin birlikte yürüttüğü projenin ne zaman biteceği ve merak edilen bütün detayları haberimizde...

Türkerler Holding ve Astaldi'nin işbirliği içinde yürüttüğü dev proje Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi 1.400.000 m2 arsa üzerinde Bölge Hastane, Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olmak üzere Dokuz dal hastanesini içeren, toplam 3566 yatak kapasitesine sahip bir entegre sağlık kampüsü olacaktır. Peki yapım süresi 42 ay sürmesi planlanan bu dev şehir hastanesi ne zaman kullanıma açılacak? Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin ne zaman açılacağı ve diğer bütün detayları haberin devamında...

sdfe

Kampüs içersinde; Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kongre Merkezleri ve Ticari Alanlar, Yüksek Teknoloji Merkezi ve ARGE Merkezi yer alacaktır. Projede otoparklar kapalı olarak bodrum katlarda tasarlanmıştır.

Kampüs projeleri yerli mimari bürolarla ortaklaşa hazırlanmış olup, Avrupa ve Dünyada hazırlanmış olan en son ve en büyük hastane projesidir.

dfsdgsdfsg

3.566 YATAK KAPASİTESİYLE DEV BİR ŞEHİR HASTANESİ

Toplamda 3.566 yatak kapasiteli kampüste ayrıca bir otel, kongre merkezi, çarşılar, spor merkezleri ve ticari alanlarla alışveriş ve rekreasyon alanları ile birlikte 11 bin araç kapasiteli otopark da bulunuyor.

30 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen ihale sonucunda Etlik Entegre Sağlık Kampüsü projesini üstlenen yatırımcı şirket Ankara Etlik AŞ de Astaldi Concessioni % 46 Astaldi %5 Türkerler ise %49'luk paya sahipler.

Etlik Şehir Hastanesi'nin 2018'de açılacağı ön görülüyor...

ANKARA ETLİK ENTEGRE SAĞLIK KAMPÜSÜNDE YER ALAN HASTANELER

* Projedeki yatak dağılımı ihtiyaç programına göre revize edilmiştir.

HASTANE TİPİ
YATAK SAYISI

BölgeHastanesi
718

Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi
362

Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi
478

Kadın Doğum Hastanesi
500

Çocuk Hastanesi
508

Onkoloji Hastanesi
494

Rehabilitasyon Hastanesi
300

Psikiyatri Hastanesi
106

Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi
100
TOPLAM
3566

sfesf

TÜRKİYE’YE GÜVEN TESCİL EDİLDİ

Ankara Etlik Sağlık Yatırım AŞ CEO’su ve Türkerler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhat İnanç, 876 Milyon Euro mertebesindeki proje finansmanın 18 yıl vadeli olduğunu hatırlatarak, “Yanılmıyorsam bu özelliklerde bir kredi anlaşması ilk defa yapılıyor. Ayrıca Etlik Projesi, bu kapsamda dünya finans sisteminin referans kuruluşlarını ve lider bankalarını böylesine geniş bir katılımla bir araya getiren ilk proje. Uluslararası finans dünyasının Türkiye’ye, Astaldi ve Türkerler’e olan takdirleri bugün bir kez daha tescil edildi” dedi.

ULUSLARARASI FİNANS DÜNYASININ ASTALDİ VE TÜRKERLER E TAKDİRLERİ TESCİL EDİLDİ

Kredi Sözleşmesi İmza Töreni'nde konuşan Yatırımcı Şirket Ankara Etlik Sağlık Yatırım A.Ş. CEO'su ve Türkerler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhat İnanç 876 Milyon Euro mertebesindeki Proje Finansmanın 18 yıl vadeli olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu miktarda ve bu özelliklerde bir Proje Finansman Anlaşması ilk defa akdediliyor. Yine Etlik Projesi, bu kapsamda dünya finans sisteminin referans kuruluşlarını ve lider bankalarını böylesine geniş bir katılımla bir araya getiren ilk projedir. Huzurlarınızda bizlerle bu yolculukta birlikte olan dostlarımız Avrupa Birliği Referans Finans Kuruluşu EBRD, Dünya Bankası Referans Kuruluşu IFC, Karadeniz Kalkınma Örgütü Referans Kuruluşu Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, İtalya Devlet Kuruluşu SACE, Alman Kalkınma Bankası DEG, Ülkemizin saygın kurumları Türkiye İş Bankası, TSKB, Akbank, dünya finans sisteminin önde gelen bankaları Credit Agricole, Deutsche Bank, Unicredit, ve Banca IMI/Banca Intesa'ya tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Uluslararası finans dünyasının Astaldi ve Türkerler'e olan takdirleri bugün bir kez daha tescil edilmiştir. Bu özel anlaşmanın bundan sonra ülkemizdeki birçok projenin uluslararası ve yerel kuruluşlarca finanse edilmesinde örnek alınacağını da şimdiden görüyoruz. Bu vesileyle, birlikte çalıştığımız tüm ekip arkadaşlarımıza ve müşavirlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz. En önemli teşekkürlerden bir tanesini de ilgili mevzuatın oluşturulmasından, en basit saha aktivitesine kadar her konuda bizlerle yapıcı bir şekilde emek veren Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na sunmak istiyoruz. Kamu Özel İşbirliği Modelinin Türkiye'nin menfaati için ne kadar doğru bir biçimde yürütülebileceğinin önemli bir örneğini burada birlikte oluşturduk. Hayırlı uğurlu olsun. "dedi

rtyrurt

YÜZDE 49’U TÜRKERLER’İN

30 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen ihale sonucunda Etlik Entegre Sağlık Kampusu projesini üstlenen yatırımcı şirket Ankara Etlik AŞ de Astaldi Concessioni yüzde 46 Astaldi yüzde 5 ve Türkerler yüzde 49’luk paya sahip. Toplamda 3 bin 566 yatak kapasiteli kampüste ayrıca bir otel, kongre merkezi, çarşılar, spor merkezleri ve ticari alanlarla alışveriş ve rekreasyon alanları ile birlikte 11 bin araç kapasiteli otopark da bulunuyor.

TÜRKERLER HOLDİNG HAKKINDA

Türkerler’in iş hayatındaki temelleri, 1970′li yılların başlarında, Sn. Kazım Türker’in üniversite öğrenimi sırasında, ilk giyim mağazasını açmasıyla atılmıştır. 1980′li yıllarda girişimlerini çeşitlendirerek, zincir mağazalar haline gelmiştir. 1993 yılında Türkerler Holding, Türkerler İnşaat’ı kurarak; inşaat, enerji, doğal gaz, altyapı, imalat alanlarında yeni yatırımlar yapmaya başlamıştır. Türkerler, kamu ve özel sektör ihaleleri, özelleştirmeler ve ortaklıklar konusunda önemli bir bilgi birikimine ve iş deneyimine sahiptir. Buna bağlı olarak yenilenebilir ve termik enerji üretimi, doğalgaz dağıtımı, tekstil ve petrol sektörlerinde iştirakleri bulunmaktadır.

Yaklaşık 100 şirketi bünyesinde barındıran Türkerler Holding; inşaat, enerji, tekstil ve gayrimenkul geliştirme sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Ana iştiraklerden bir tanesi olan Türkerler İnşaat; bugüne kadar doğalgaz iletim ve dağıtım hatları, hastaneler, konut, otel, okul ve akıllı bina projeleri, uluslararası spor tesisleri, arıtma tesisleri, metro projeleri, barajlar, karayolları, basınç düşürme istasyonları ve hidroelektrik santraller gibi çok çeşitli altyapı ve üstyapı projelerini başarı ile gerçekleştirmiştir. Holding'in enerji üretim sektöründe Türkiye'nin bir çok bölgesinde, Rüzgar, Hidroelektrik, Jeotermal, Güneş ve Doğalgaz Çevrim Santralleri lisansları ve yatırımları bulunmaktadır. İzmir bölgesine doğalgaz temin eden İzmirgaz AŞ. ve Doğu Anadolu'ya elektrik temin eden Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ. Holding'in önemli enerji iletim yatırımları arasındadır. Gayrimenkul sektöründeki güncel yatırımlar arasında İstanbul Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers, İzmir'de Mahall İzmir ve Ankara'da Mahall Ankara sayılabilir. TÜRKERLER Holding; Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı Projelerinin ilk ve en büyük örneklerinden bir tanesi olan 3.566 yataklı ve 1.071.000 metrekare kapalı alanlı Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü yatırımını İtalyan Astaldi Spa Firması ile, 2.060 yataklı İzmir Bayraklı ve 1.180 yataklı Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü yatırımlarını ise Gama Holding ile müştereken gerçekleştirmektedir.

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü ne zaman açılacak? / VİDEO ile ilgili etiketler Türkerler Türkerler Holding Hastane Kazım Türker 2018 ankara etlik entegre sağlık kampüsü etlik şehir hastanesi ankara etlik ne zaman açılacak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.