Anadolu Efes Fenerbahçe Doğuş maçı saat kaçta?

Potoda Türk derbisi... Anadolu Efes Fenerbahçe Doğuş'u ağırlayacak. Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Anadolu Efes'e konuk olacak. Vatandaşlarımız ise bu maç için araştırmaya başladı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak maç harika bir mücadeleye sahne olacak. İki takım Avrupa kupalarında 12 kez karşılaşırken bu maçların 9'unu Fenerbahçe Doğuş kazanırken 2 kez sahadan Efes galip ayrıldı. Basketbol THY EuroLeague'de oynanacak maç, erkek basketbolunda Avrupa arenasındaki 60. Türk derbisi olacak. Peki, Anadolu Efes Fenerbahçe maçı saat kaçta? Ne zaman ve hangi kanalda? Maç şifresiz mi? Detaylar haberimizde...

Anadolu Efes Fenerbahçe maçı saat kaçta şifresiz mi? THY Avrupa Ligi'nde Türk derbisi yaşanacak. Obradovicli Fenerbahçe, Ergin AtamanAnadolu Efes'e konuk olacak. Lige istediği gibi başlayamayan ve koç Perasovic ile yollarını ayıran ev sahibi ekip Ergin Ataman'ı göreve getirmiş ve takım toparlanma yoluna girmişti. İlk kez 1995-1996 sezonu Korac Kupası'nda Efes Pilsen'le eşleşerek bir Türk takımıyla Avrupa arenasında mücadele eden sarı-lacivertliler, 23 yılda 25 kez Türk derbisi oynadı. Sarı Kanarya bu maçların 18'ini kazanırken, 7 yenilgi aldı. İki takım arasında Avrupa'da oynanan ilk maçı 16 Ocak 1996'da (Korac Kupası) o zamanki adıyla Efes Pilsen kazanmıştı. Sarı lacivertliler daha sonra rakibiyle Avrupa'da yaptığı 10 maçta sadece bir kez yenildi. Peki, Anadolu Efes Fenerbahçe maçı saat kaçta? Ne zaman ve hangi kanalda? Maç şifresiz mi? Detaylar haberimizde...

anadolu_efes_fenerbahAe_maAA_saat_kaAtaiAerik

ANADOLU EFES FENERBAHÇE DOĞUŞ MAÇININ DETAYLARI

Yarın Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma 20.30’da başlayacak. Maç, beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak.

THY EUROLEAGUE'DE TÜRK DERBİSİ

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Doğuş’un yarın yapacağı müsabaka, Avrupa kupalarında iki takımı 12. kez karşı karşıya getirecek.

Geride kalan 11 karşılaşmada Fenerbahçe Doğuş 9 galibiyet elde ederek rakibine karşı önemli bir üstünlük kurarken, Anadolu Efes sadece 2 kez sahadan galip ayrıldı.

İki takım arasında FIBA organizasyonlarında yapılan 2 maçta 1 kez Anadolu Efes, 1 kez sarı-lacivertli ekip kazandı.

THY Euroleague'deki 9 müsabakada ise Fenerbahçe Doğuş 8 kez galip geldi ve rakibine sadece 1 kez mağlup oldu.

anadolu_efes_fenerbahAe_maAA_saat_kaAtaiAerisafdasdfak

OBRADOVİC: EUROLEAGUE’DE ÇİFT MAÇ HAFTASINI OYNUYORUZ VE İYİ TANIDIĞIMIZ BİR RAKİPLE KARŞILAŞACAĞIZ

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2017-2018 sezonu 19. maçında 19 Ocak Cuma günü deplasmanda Anadolu Efes ile karşılaşacak. Maç öncesinde resmi siteden açıklamalarda bulunan Başantrenör Zeljko Obradovic ile kaptan Melih Mahmutoğlu, iyi tanıdıkları rakiple zorlu bir maça çıkacaklarını söylediler.

Koç yaptığı maç değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Zeljko Obradovic, “EuroLeague’de çift maç haftasını oynuyoruz ve iyi tanıdığımız bir rakiple karşılaşacağız. Koç değişikliğinden sonra farklı bir basketbol stili ortaya koyuyorlar. İyi bir karşılaşma oynamalıyız. Özellikle dün Panathinaikos’a karşı ortaya koyduğumuz performansın üzerine çıkabilmeliyiz.”

Kaptan Melih Mahmutoğlu ise, “EuroLeague’de çok önemli bir haftadayız. Çift maç haftası ve puan durumundaki yerimizi daha da iyileştirmemiz gerekiyor. Panathinaikos’a karşı iyi savunma yaparak güzel bir galibiyet elde ettik. Şimdi önümüzde yakından tanıdığımız bir rakip var. Anadolu Efes puan durumunda iyi bir yerde olmayabilir ancak yetenekli oyunculardan kurulu olduklarını biliyoruz. Bizi zorlu bir maç bekliyor. İyi mücadele ederek kazanmak ve galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz” dedi.

TÜRK TAKIMLARI AVRUPA'DA 60. KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Basketbol THY EuroLeague'deoynanacak Anadolu Efes-Fenerbahçe Doğuş maçı, erkek basketbolunda Avrupa arenasındaki 60. Türk derbisi olacak.

Kulüplerin yakın dönemde yaptığı önemli yatırımlarla büyük bir gelişim gösteren Türk takımları, son 23 yılda Avrupa arenasında Korac Kupası, Avrupa Ligi, Avrupa Kupası, EuroChallenge, FIBA Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlarda 59 kez birbirleriyle karşılaştı.

Avrupa'da ilk Türk derbisi 1995-1996 sezonunda Korac Kupası'nda oynandı. O zamanki adıyla Efes Pilsen (Anadolu Efes), Korac Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'yle eşleşti ve Türk takımlarının birbirine Avrupa'da ilk kez rakip olduğu maç 16 Ocak 1996'da oynandı.

Rakibini deplasmanda 95-68 yenen Efes Pilsen, ikinci maçı 74-56 kaybetmesine rağmen sayı farkıyla yarı finale yükseldi ve sezon sonu Korac Kupası'nı müzesine götürdü.

Türk derbilerine Fenerbahçe damgası Fenerbahçe, Avrupa'da Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda rakiplerine büyük üstünlük kurdu.

İlk kez 1995-1996 sezonu Korac Kupası'nda Efes Pilsen'le eşleşerek bir Türk takımıyla Avrupa arenasında mücadele eden sarı-lacivertliler, 23 yılda 25 kez Türk derbisi oynadı. Fenerbahçe bu maçların 18'ini kazanırken, 7 yenilgi aldı.

Fenerbahçe'yi 23 maçla Anadolu Efes takip etti. Lacivert-beyazlılar bu maçlarda 12 kez galip geldi, 11 defa da yenildi.

FENERBAHÇE'NİN EZİCİ ÜSTÜNLÜĞÜ

Sarı-lacivertliler, Anadolu Efes'e Avrupa arenasında 11 maçta sadece 2 kez kaybetti.

Türk takımları arasında Avrupa arenasında en fazla Anadolu Efes ile Fenerbahçe birbirleriyle karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe'nin, yarın 12. kez Avrupa arenasında rakip olacağı Anadolu Efes'e karşı galibiyet sayılarında 9-2 üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasında Avrupa'da oynanan ilk maçı 16 Ocak 1996'da (Korac Kupası) o zamanki adıyla Efes Pilsen kazanmıştı. Fenerbahçe, daha sonra rakibiyle Avrupa'da yaptığı 10 maçta sadece bir kez yenildi.

EUROLEAGUE

EuroLeague, sponsorluk adıyla Turkish Airlines EuroLeague, Avrupa'da 2000'den beri Euroleague Basketbol tarafından düzenlenen en üst düzeydeki ve kazananın Avrupa Şampiyonu olarak adlandırıldığı uluslararası profesyonel basketbol turnuvası.

2000 yılında başlamasıyla FIBA tarafından 1958'den beri düzenlenen FIBA EuroLeague turnuvasının (daha önce FIBA Avrupa Şampiyonlar Kupası ya da sadece Avrupa Kupası adıyla bilinen) yerini almıştır. Euroleague Basketbol rekor ve istatistik kayıtları sebebinden dolayı FIBA Avrupa Şampiyonlar Kupası ile EuroLeague aynı turnuva olarak sayılır.

EuroLeague dünyadaki en popüler profesyonel kapalı spor liglerinden biridir. 2016-17 sezonundaki lig maçlarında ortalama 8.472 seyirciyle dünyadaki profesyonel kapalı spor liglerinin en yüksek beşinci (ABD dışındaki en yükseği) ve profesyonel basketbol liglerinin en yüksek ikinci ortalamasına ulaşmıştır. Sadece NBA'in ortalaması daha yüksektir.

EuroLeague kupasını 21 farklı takım kazanabilmiştir, bunlardan 13 takımın birden fazla şampiyonluğu vardır. En başarılı takım dokuz şampiyonlukla Real Madrid'dir. Son şampiyon Fenerbahçe'dir.

TARİH

FIBA Avrupa Şampiyonlar Kupası 1958 yılında kurulup ilk yıllarında Avrupa'da liglerini şampiyon bitiren takımların oynadığı ve klasik bir eleme sistemiyle oynanan bir turnuva iken 1990'ların başından itibaren sadece şampiyonların değil, diğer önemli takımların da katıldığı ve içinde lig mücadelesi de içeren bir turnuva durumuna geldi.

Euroleague adı ise 2000 yılında ULEB (Union of European Leagues of Basketball) tarafından öne sürüldü. 2000/2001 sezonunda ULEB'e üye takımlar FIBA'nın organize ettiği turnuvadan ayrılarak kendi liglerini kurdular. FIBA ise Suproleague adıyla devam etti. Türkiye'nin de dahil olduğu ülkeler FIBA'nın organizasyonunda kaldı.

Avrupa'nın en büyük kulüplerinden olan Türkiye, İtalya ve Yunanistan takımlarının ayrılması önemli bir bölünme oluşturdu ve Avrupa'da iki tane büyük kupa ortaya çıktı: FIBA tarafından düzenlenen SuproLeague ile yeni kurulmuş Euroleague Basketbol tarafından düzenlenen Euroleague.

2001 yılında iki organizasyon Euroleague adı altında tekrar birleşti.

Anadolu Efes Fenerbahçe Doğuş maçı saat kaçta? ile ilgili etiketler Anadolu Efes Fenerbahçe maçı saat kaçta şifresiz mi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.