Altın Portakal'dan Ara Güler'e büyük saygısızlık!

İzzet Çapa

İzzet Çapa

Yarın 53. Antalya Film Festivali’nde, Nezih Tavlaş imzalı ‘İstanbul’un Gözü’ adlı Ara Güler belgeseli gösterilecek. Ancak festival komitesiyle Ara Usta arasında yaşanan iletişimsizlik ve anlaşmazlık sonucu, yaşayan efsane bu önemli gösterime katılmayacak.

Ara Güler cephesinden kulağıma gelenlere göre, festival komitesiyle aralarındaki sorunun sebebi bir gün fazla konaklama ya da yardımcısı için istenen artı bir oda talebiymiş.

Festival yöneten ekip ise yeterli sayıda oda kalmadığını, otellerin artık yer açmadığını, bu yüzden de ellerinden bir şey gelmediğini söylemişler Güler’in ekibine….

Bana sorarsanız her ne sebeple olursa olsun, işin başında bu tip organizasyonlarda gerçekten profesyonel bir isim olan Elif Dağdeviren varken, bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerden Ara Güler orada mutlaka bulunmalı ve elbette en güzel şekilde ağırlanmalıydı.

Yok Ara Bey yardımcısına bir fazla oda istemiş, yok efendim bir gün daha kalacaklarmış… Bunların hepsi fasa fiso!

Elif artık derdini Marko Paşa’ya anlatırsın!

Eğer siz böyle bir uluslararası festivale imza atıyor ve Churcill’den Gandhi’ye, Hitchcock’tan Dali’ye dünyaca ünlü birçok ismi fotoğraflamışAra Güler gibi bir ustayı incitip Antalya’ya getirtmeyi beceremiyorsanız, Elifçiğim kusura bakma ama bu saatten sonra sana “Anlat derdini Marko Paşa’ya” derler. Hangi Marko Paşa’yı bulacağın da bu saaten sonra senin sorunun güzel arkadaşım.

Haydi diyelim ki bunların hepsini pas geçtik ve eminim ki bu günlerde gerçekten çok yoğunsun. Ama meselenin en başından beri durumdan haberdar olduğunu biliyorum. Çok mu zordu 40 yıllık baba dostuna bir telefon açıp, iş bu noktalara gelmeden meseleyi halletmek?

Diğer Yazıları