Almanya'da skandal Aylan bebek afişi...

Ege sahillerinde 2015 yılında batan mülteci teknesinde boğulan ve küçük bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi, Almanya'da seçim malzemesi yapıldı.

Mültecilerin simgesi haline gelen fotoğrafı seçim malzemesi yapan Die Partei, büyük tepki çekti. Alman politikasında hiciv yapmak amacıyla kurulan parti, Başbakan Angela Merkel'in göç ve mülteci politikalarını eleştirmek amacıyla hazırladığı seçim afişi sert tepki görünce hemen kaldırdı.

Partinin Facebook hesabından da paylaşılan afişte 'Kendimizi iyi hissettiğimiz ve severek uzanacağınız plajlar için' yazılı afiş, ilk bakışta Merkel'in partisi CDU'nun seçim afişi izlenimi uyandırıyor. Afişi, CDU'nun afişlerinde kullandığı Alman bayrağını oluşturan sarı, kırmızı ve siyah renklerle hazırlayan ve “Daha yaşanabilir bir Almanya için…” sloganını eleştirdiğini sanan partiye bir tepki de Aylan'ın Erbil’de yaşayan babası Abdullah Kurdi gösterdi. Batan teknede karısını ve iki oğlunu kaybeden 42 yaşındaki Abdullah Kurdi “Böyle şeyleri görmek beni çok üzüyor” dedi.

Almanya'da skandal Aylan bebek afişi... ile ilgili etiketler Almanya skandal afiş aylan bebek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.