Almanlar'dan Türkiye'yi karalama kampanyasında yeni yalan!

Türkiye aleyhinde yaptıkları haberlere tanınan Alman Der Spiegel dergisi bu sefer de Türkiye'nin Suriye'de DEAŞ'a karşı yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatında sivillerin öldürüldüğü iddiasına bulundu.

Dergi, Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonunda '400 sivilin öldürüldüğü' iddiasına yer verdi. Dergi ayrıca TSK'nın DEAŞ'la mücadelesini görmezden gelip, El Bab'ın tahrip olmasını sayfasına taşıdı.

Dünyaca ünlü bir derginin uluslararası hiçbir kurum tarafından doğrulanmayan bu iddiaya sadece 'aktivistlere' dayandırarak yer vermesi dikkat çekti.

TÜRKİYE'Yİ DEAŞ'LA MÜCADELE ETMEMEKLE SUÇLADILAR

Uzun bir süre Türkiye'yi 'DEAŞ'a karşı mücadele etmemekle' suçlayan Batı'nın şimdi de Fırat Kalkanı gibi DEAŞ'a en ağır darbenin vurulduğu operasyonu itibarsızlaştırmaya çalışması 'Türkiye düşmanlığının' hangi seviyeye geldiğini de göstermiş oldu.

TSK'NIN SİVİL HASSASİYETİ

TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatında Halep'in doğusundaki Bab ilçesindeki operasyona devam ediyor.

Aralık ayı ortasında başlayan Bab operasyonunda TSK ve ÖSO'nun karşılaştığı en büyük zorluk, terör örgütü DEAŞ'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanması.

Savaştan önce resmi verilere göre 64 bin nüfusu olan Bab'da halen onbinlerce kişi yaşıyor.

Örgüt, karargahlarını sivil nüfusun yoğun olduğu mahalle içlerine kurmuş durumda.

TSK ve ÖSO ise DEAŞ hedeflerini vurmadan önce, bölgede sivil olup olmadığı istihbaratını yapıyor.

Bölgedeki TSK unsurlarından alınan bilgiye göre, DEAŞ ilçe merkezinde bir caminin altını ve bir sahra hastanesini karargah olarak kullanıyor. Ancak teröristlerin buralardaki varlığı izlenmesine karşın herhangi bir şekilde saldırı düzenlenmedi.

DOĞRUDAN NÜFUZ YERİNE ZAYIFLATARAK ELE GEÇİRME

TSK ve ÖSO, ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için Bab'ın çevresini kuşatma yolunu seçti.

Harekatta, teröristlerin çevreyle ikmal yollarını keserek dirençlerini kırma stratejisi izleniyor. Böylece, DEAŞ'la merkezde olabiliğince az çatışmaya girilerek sivillerin zarar görmesinin önlenmesi hedefleniyor.

sspiegel2

Almanlar'dan Türkiye'yi karalama kampanyasında yeni yalan! ile ilgili etiketler DEAŞ Türkiye Der Spiegel Fırat Kalkanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.