Alman Deutsche Welle'den skandal 2017 Türkiye derlemesi! Bakın neleri görmezden geldiler...

Alman Deutsche Welle, 2017 yılında Türkiye'de yaşanan gelişmelerden bir derleme haber hazırladı.

Deutsche Welle'nin hazırladığı 2017 derlemesinin tamamen ön yargılarla hazırlandığı ve sadece ülkede yaşanan olumsuz gelişmelere mercek tutulduğu görüldü.

Uzun süredir Türkiye karşıtı algı operasyonlarının odaklarından biri olarak yayın yapan DW, haberini şu ifadeler ile okuyuculara sundu;

"Referandumdan tutuklamalara, Wikipedia yasağından müftü nikahına… 2017 yılında Türkiye'de ülkenin toplumsal ve siyasi tarihine damgasını vuran çok sayıda olay arasında önde çıkanları derledik."

EKONOMİDE AVRUPA'YI KISKANDIRAN BAŞARIYA YER YOK!

Ancak, DW'nin derlemesinde, Türkiye ekonomisinin büyüme performansı ile 2017’ye damgasını vurması yer almadı.

Yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,3, ikinci çeyreğinde yüzde 5,4 büyüyen Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 ile 2011 yılının üçüncü çeyreğinde kaydedilen yüzde 11,6’lık büyümenin ardından, 23 çeyrek sonra en yüksek büyüme performansını yakaladı, ortalaması yüzde 2,5 olan AB ülkelerinin dört katından fazla büyüdü.

Bununla birlikte, Türkiye, Rusya ve İran öncülüğünde Suriye'de çatışmasızlığın sağlanması, Türkiye'nin ilk hava savunma sistemi S-400'leri satın alması, Kudüs konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde ABD politikalarının akamete uğratılması gibi büyük başarılara da listede yer verilmedi.

Ayrıca DW, El Bab'ın ardından, Türk askerinin çatışmasızlık bölgeleri oluşturmak için İdlib’e girmesini, kentte huzur ve istikrar getirmesine de yer vermedi.

frfrfr

İŞTE BU ÖNEMLİ GELİŞMELERİ GÖRMEZDEN GELEN ALMAN DW'NİN SAYFALARINA TAŞIDIĞI BAZI BAŞLIKLAR;

27 Şubat: Die Welt muhabiri Deniz Yücel tutuklandı
Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel Redhack soruşturması kapsamında 27 Şubat tarihinde tutuklandı. "Terör propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek"le suçlanan Yücel, 2017 sonu itibariyle halen cezaevinde ve hakkında bir iddianame yok.

11 Mart: Hollanda krizi patlak verdi
Referandum kampanyası kapsamında Hollanda'da bir programa katılmak isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ülkeye girişine izin verilmedi. Tepki için Rotterdam Konsolosluğu önünde toplanan Türk göstericilere polisin müdahale etmesi iki ülke arasındaki diplomatik krizi tırmandırdı. Türk hükümeti Hollanda hükümetini "faşistlikle" suçladı ve Hollanda'ya çifte nota verdi.

29 Nisan: Wikipedia'ya erişim engellendi
Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'ya erişim 29 Nisan'da mahkeme kararıyla engellendi. Twitter üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yapan Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, Türk halkına "Her zaman yanınızda olacağım" dedi.

23 Mayıs: Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça tutuklandı
Çıkarılan KHK sonucu işlerini kaybetmelerinin ardından başladıkları açlık grevini 9 Mart tarihinden beri sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, grevlerinin 76'ncı gününde tutuklandı. 1 Aralık'ta Gülmen adli kontrol şartıyla tahliye edilirken, Semih Özakça ise tüm suçlamalardan beraat etti. Eğitmenlerin açlık grevi 2017 sonu itibariyle sürüyor.

23 Haziran: Evrim artık müfredatta yok
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, "tartışmalı" ve "anlaşılmasının zor olması" gerekçesiyle 2017-2018 eğitim döneminde bazı sınıfların müfredatında Evrim Teorisi'nin yer almayacağını açıkladı. Karara tepki veren birçok eğitimci değişikliği "laik ve bilimsel eğitime darbe" olarak niteledi.

18 Temmuz: İnsan hakları aktivistleri tutuklandı
Temmuz ayı başında Büyükada'da gözaltına alınan ve altısı 18 Temmuz'da tutuklanan 10 insan hakları aktivistinin aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser ve Alman insan hakları eğitmeni Peter Steudtner de vardı. Steudtner ve Eser, diğer 6 sanıkla birlikte 26 Ekim'de tahliye edildi. Steudtner tahliye edilmesinin ardından Almanya'ya döndü.

24 Temmuz: Cumhuriyet çalışanları yargılanmaya başlandı
Cumhuriyet gazetesinin yazar, muhabir, çizer ve avukatlarının da aralarında bulunduğu 19 kişinin yargılanmasına 24 Temmuz'da başlandı. 28 Temmuz'da yedi sanığın, 25 Eylül'de de Kadri Gürsel'in tahliyesine karar verildi. Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay ve Emre İper'in tutukluluklarının devam ettiği dava 2017 Aralık itibariyle hala sürüyor.

8 Ekim: ABD ile vize krizi
ABD, Türkiye'deki elçilik çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından, personelinin güvenliğini gerekçe göstererek Türkiye'den yapılan vize başvurularını askıya aldı. Müteakip aylarda ikili ilişkilerde yumuşama yaşansa da, Trump'ın Aralık'taki Kudüs kararının ardından Erdoğan, ABD Başkanı'nı hedef alan sert açıklamalarını sürdürdü.

19 Ekim: Müftü nikahı yasallaştı
Hükümet, müftülere nikah kıyma yetkisi getiren bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarıya karşı ülke çapında protestolar düzenlendi. Kadınların başını çektiği toplumsal muhalefete rağmen tasarı 19 Ekim'de TBMM'den geçerek yasalaştı.

19 Kasım: LGBTİ yasakları
2017 de Türkiye'de LGBTİ toplumunu hedef alan çeşitli yasaklara sahne oldu. 25 Haziran'da İstanbul'da düzenlenmesi planlanan Onur Yürüyüşü'ne izin verilmedi, yürüyüşe katılanlara polis biber gazıyla müdahale etti, 19 Kasım'da Ankara'daki tüm LGBTİ etkinlikleri yasaklandı ve yine Kasım ayında Beyoğlu Kaymakamlığı LGBTİ film gösterimini engelledi.

22 Kasım: Ekonomide sarsıntı
2017, Türkiye ekonomisi açısından negatif rekorların yaşandığı bir yıl oldu. Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 12,98 ile son 14 yılda kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. Amerikan doları TL karşısında 22 Kasım'da 3,98 seviyesini. Euro da 4,68 lira ile rekor kırdı.

7 Aralık: HDP depremi sürüyor
21 Şubat'ta HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliği düşürüldü. Partinin 2016'nın Ekim ayında tutuklanan ve bir yıl boyunca hakim karşısına çıkmayan diğer Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasına 7 Aralık'ta başlandı. Temmuz ayında TBMM'de yapılan Genel Kurul oylamasında da HDP'li Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız vekilliklerini kaybetti.

Alman Deutsche Welle'den skandal 2017 Türkiye derlemesi! Bakın neleri görmezden geldiler... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.