Ali Babacan'ın 'iş başvurusu'nu SuperHaber ele geçirdi! / ÖZEL HABER

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından açıklanan 64. Hükümet'te o dönem ekonomi yönetiminin en etkin ismi olan Ali Babacan yer almamış ve bu "büyük sürpriz" olarak değerlendirilmişti.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun oluşturduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan kabinede, "Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı" görevine Ali Babacan'ın yerine Mehmet Şimşek getirilmişti.

BİR SÜRE DANIŞMANLIK YAPTI

Ali Babacan, bir süre AK Parti'de Başbakan Davutoğlu'nun "Ekonomi Başdanışmanı" olarak görev yapsa da bu süreç uzun sürmemiş ve Davutoğlu'nun görevden ayrılması ile Babacan da AK Parti Genel Merkezi'ndeki eşyalarını toplamıştı.

011220161141209401084_3.jpg

Ancak Babacan'ın kariyerindeki bu sonu çok daha önceden gördüğü ve iş başvuruları yapmaya aylar öncesinden başladığı ortaya çıktı.

AK Parti hükümetlerinde; Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı gibi önemli görevler üstlenen Ali Babacan'ın 1 Kasım seçimlerinden önce Ağustos ayında Dünya Bankası Grubu (WBG) eski başkanı Robert Bruce Zoellick'e (Babacan'ın hitabıyla Bob)'a attığı maili Superhaber ele geçirdi.

Babacan 30 Ağustos 2015'te, Zoellick'e bir mektup yazarak, nazikçe "boş posizyonda" olduğu bilgisini iletti. Spekülasyona açık bir dil kullandı ama bu mail, 'Boştayım ama buradayım' olarak algılandı.

Mektubunda, hükümetteki 13 yıllık görevinin sona erdiğini belirten Babacan, "Dışişleri Bakanı, AB Bakanı, Hazine Bakanı görevlerim sırasında seninle tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Bütün bu süreçte bana gösterdiğin nazik arkadaşlık ve işbirliği için sana tüm kalbimle şükranlarımı belirtmek isterim. Seninle gelecekte yine kaşılaşmayı dört gözle bekleyeceğim." ifadelerini kullandı.

011220161141419408800_3.jpg

Mektubu aldığı tarihte, Bilhgi Üniversitesi'nin de sahibi olan Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı (Laureate International Universities)'nda bağımsız direktör olarak çalışan Zoellick ise bu mektubu Laureate'in CEO'su Douglas L. Becker ile paylaştı.

Babacan'ı, Becker’a öneren Zoellick, eski Başbakan Yardımcısı'nın Türkiye "operasyonları" için uygun isim olduğu görüşünü paylaştı.

- İşte Babacan'ın o "iş başvurusu" mektubu;

Sevgili Bob,

Türk hükümetlerindeki 13 yıllık görev yaptıktan sonra, bu hafta sonu görevimden ayrılıyorum.

Dışişleri Bakanı, AB Bakanı, Hazine Bakanı görevlerim sırasında seninle tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum.

Bütün bu süreçte bana gösterdiğin nazik arkadaşlık ve işbirliği için sana tüm kalbimle şükranlarımı belirtmek isterim. Seninle gelecekte yine kaşılaşmayı dört gözle bekleyeceğim.

Bu fırsattan istifade başarı ve mutluluk dileklerimi iletmek isterim.

011220161140099409415_3.jpg

- Zoellick'in Laureate CEO'suna mektubu;

Sevgili Doug,

Laureate’in Türkiye’deki okulu ile ilgili konuşmamıza binaen sana Ali Babacan’dan aldığım aşağıdaki notu iletmek istedim. Gördüğün gibi 13 yıl boyunca üst düzeyi ekonomik görevlerde bulunmuş dünyada ve Türkiye’de çok saygın bir kişidir. Kibar, akıllı, prensipli ve düşünceli bir insandır. Senin ihtiyaçlarına bağlı olarak Ali Babacan Türkiye’de Laureate ile çalışmak için gerek Mütevelli Heyetinde gerekse Rektör olarak mükemmel biri olabilir.

Geleceğe dair planlarını bilmiyorum ancak daha fazlasını öğrenebilirim. Bu sadece ham bir fikir fakat sana iletmek istedim.

Ali Babacan'ın 'iş başvurusu'nu SuperHaber ele geçirdi! / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler Mektup Dünya Bankası SuperHaber babacan Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.