Algı, imaj ve büyük tehlike internet

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Ülkem ve içindekiler yani bizler ve arılar da dahil olmak üzere tabiatımıza ve müktesebatımıza bu kadar aykırı tutumlar içindeyiz ki..
Bu nedenle her hadiseye ilkesiz yorumlar yapıyoruz.Herşeyden nem kapıyor derler ya aynen öyle..
Sosyal paylaşım siteleri demokrasi ve medayanın sonunu getirmek üzeredir.
Herkes siyasetçi,herkes analist olmuştur.En önemli paylaşımın gerçekle ilgisi yoktur.
Bunlar iyi şeyler değildir.
İnternet ortamı insanlığa ve özellikle çocukluktan ergenliğe adım atmakta olan gençlerimize karşı büyük bir tehlikedir.
Bu tehlike, insanlık soyu ve karakterini ortadan kaldırmaya yönelik bir amacı içerir durumdadır.
Bu alanın sınırlandırılması insan hak ve özgürlikleri açsından gereklidir.
Bunun bir an önce tüm yayınların yapıldığı ODTÜ tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.ODTÜ bu sorumluluğu şimdiye kadar yerine getirmemiştir.Kısa sürede gerekeni yapmadığı takdirde yasal düzenlemeyle bu haklar ciddi bir kuruluşa devredilmelidir.
KOALİSYON İNTİHAR MIDIR?
Asıl konumuzdan sapmadan devam edelim.Ak Parti milletvekili Metin Külünk’ün CHP ile koaliyonu Ak partinin intiharı olur demiş.Buna benzer içeriğinin ne olduğu anlaşılmayan bir çok açıklama daha yapılıyor.İşte buna benzer açıklamların gerçeği yansıtmadığı bir tarafı var.Aslında başka amaçlara matuf mesaj gönderme gayesi de güden bu açıklamlar siyasi hayatın olağanlığını ortadan kaldırıyor.Şimdi bu gibi açıklamaların real politikle hiç uyuşmayan tarafları olduğunu belirtelim sırayla da akıl karışıklığının nefsi isteklerle nasıl oluştuğunu bir görelim.
Sayın metin Külünk bir defasında da bazı dinleme oalaylarının günah işleme özgürlüğünü sınırlandırıldığını ifade etmişti.
CHP ile koalisyon gerçekte Ak Partinin intiharı mı olur? Gerekçesi nedir?
Eğer Ak Partinin insan hak ve özgürlükleri,dini yaşama biçimlerindeki kazanımları ile ilgili bir endişe sebebiyle söyleniyorsa bu cümle böyle bir gerçeklik CHP si yok bugün..CHP bu özgürlikler noktasında bir çok eski sağ siyasetçi ve yapılanmaları bile geçmiş bir olgunluktadır.Bir Mesut YIlmaz ve Demirelden daha özgürlükçü davrandıklarını ortaya koydular.
Eğer Ak parti ile CHP koalisyonunda CHP nin güçleneceği Ak partinin de zayıflayacağı düşünülüyprsa ki bu real politikle uyuşmayan bir şeydir.CHP nin kolalisyon denemlerinden sonra sürekli oylarının düştüğü birden fazla örnek siyasi yaşamımızda mevcuttur.Doğrusu kanaatimce bu koalisyonda CHP bir Ak parti benzeri tutum göstermeye daha yatkındır ki bu Ak parti için gelecek açısından daha umut vericidir.
Peki ülkemizdeki demokrasi bu gidişle CHP ve MHP yi hatta HDP yi hiç bir biçimde nerdeyse bir asır daha iktidara taşıma imkanı vermezken bu parti gönüldaşları iktidar olgusunu nasil yaşayabileceklerdir? sorusunun cevabı karşımızda durmaktadır.Yaklaşık %50 nin iktidarı olan Ak parti diğer kesimin siayasal katılımını bir şekilde gerçekleştiremediği için bugün bu tıkanıklıkla karşı karşıya değil miyiz?Kismen siyasi atmosfer buna izin vermedi savunması Ak partinin sığınağı olabilir ama bu konu hala %40 ile Türkyenin en güçlü siyasi yapısının çözmesi gereken bir sorun.
Baştan beri kanaatim başkanlık bu işi çözebilecek en önemli imkandı.Şimdilik olmadı.Ama kendimize özgü başkanlıkta diğer toplum kesitlerinin ve siyasi organizasyonarının siyasete ve iktidara katılımının bir yöntemini ortaya koymalıyız.
Koalisyon görüşmlerinde ana sorunlardan birinin Cumhurbaşkanı meselesi olduğu açıktır.Ne tür bir sonuç çıkarsa çıksın Sayın Cumhurbaşkanının meşruiyeti ve hatta icrai tutumlarının sorun olmayacağını düşünmekteyiz.Siyasi argüman ve zorunluluklar nedeniyle muhalefetin Cumhurbaşkanına karşı söylemleri bu gerçeği değiştirmemektedir.Hatta son Çin gezisiyle birlikte Cumhurbaşkanının tüm siyasi parti ve kesimlerce ülkenin şu andaki tek etkin gücü kabul edildiğini müşahede etmekteyiz.Bu gezi ile birlikte henüz hükümet oluşmasada Cumhurbaşkanının ciddi devlet işlerini icra edip götürdüğü anlaşılmıştır.
İntihar olur’un karnımzdaki sebeine gelince;
Evet erken seçim belki daha elzem daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkaracaktır.Bu görünür bir durumdur.Kimse ama hiç kimse Ak Partinin 7 Hazıran seçimlerinden daha az oy alacağını söyleyemez.Doğru mu?
O halde bu kadar kısa sürede değişen seçmen eğiliminin erken seçimle değerlendirlmesi lazımdır.
Hatta 7 Hazıran seçimleri şimdi yapılacak seçimin kampanya dönemi gibi değerlendirilecektir.Gerçekte öyle cereyan etmiştir.
Ak Partinin erken seçime gitmesinde dikkat edeceği hususlar; 7 Haziran seçim öncesindeki seçim stratejisi ve aday profilleri konusundaki hatalarından uzak durması olmalıdır.Aksi belki intihardan söz edebiliriz.

Diğer Yazıları