Aile hekimi sorgulama? Aile hekimi nasıl öğrenilir ?

Artık Aile hekimini öğrenmek ve randevu almak oldukça basit. Sağlık ocağına gittiğinizde aile hekiminize muayene olabilirsiniz. Peki aile hekimi nedir? Aile hekimi nasıl öğrenilir ? Nasıl randevu alabiliriz? Aile hekimliğinin amacı nedir? İşte tüm ayrıntılar...

Aile hekiminiz sayesinde ücretsiz muayene olur ve gerekli tüm tetkikleri yaptırabilirsiniz. Aile hekiminizi sorgulamak ve randevu almak oldukça kolaydır. Peki aile hekimi nedir? Aile hekimi nasıl öğrenilir? Nasıl randevu alabiliriz? Aile hekimliğinin amacı nedir? İşte detaylar...

AİLE HEKİMİ NEDİR?

Birey ve ailelere sürekli ve çok yönlü sağlık hizmeti veren, biyolojik, klinik ve davranış bilimleriyle iç içe olan, faaliyet alanı içinde, tüm yaş gruplarını, her iki cinsiyeti, tüm sistemleri ve bütün hastalıkları kapsayan bir uzmanlık alanıdır.

doktor-nedir

AİLE HEKİMİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Online aile hekimliği sorgulama işlemleri Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesi aracılığı ile yapılabilmektedir. Sağlık Bakanlığı sayfası dışında yapılan sorgulamalar güvenilir olmayabilmektedir. Bu nedenle sorgulama işlemleri için sadece Bakanlığın internet sitesinin kullanımı önerilmektedir. Online aile hekimliği sorgulama işleminde kişinin T.C. Kimlik Numarası bilinmesi yeterli olmaktadır. Sorgulama sayfasına ilgili kişinin T.C. Kimlik Numarası girilerek sorgulama gerçekleştirilebilmektedir. Sorgulama işlemi sonucunda kişinin kayıtlı olduğu aile hekiminin adı soyadı ile sağlık ocağının adres bilgilerine erişim sağlanabilmektedir.

Aile hekimizi öğrenmek için tıklayınız

NASIL RANDEVU ALABİLİRİZ?

Aile hekiminden randevu almak için 2 ayrı yol vardır. Birincisi ALO 182 hekim randevu merkezini aramak, ikincisi ise https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ internet sitesi üzerinden randevu almaktır. İkinci yolu kullanabilmek için öncelikle MHRS sistemine kaydolmanız gerekir. Bu işlemi de gerekli bilgileri girerek kolayca tamamlayabilirsiniz.

aile-hekimi-nasil-ogrenilir-ve-randevu-nasil-alini-2639132

AİLE HEKİMLİĞİNİN AMACI NEDİR?

- Erken tanı ve tedaviyi sağlamak,

- Hastalık ve sağlık konularına fiziksel, ruhsal ve sosyal faktörleri de dikkate alarak yaklaşmak,
- Sağlık ile ilgili tüm konularda ilk değerlendirmeyi yapmak,
- Süregen ve tekrarlayıcı hastalıklarda sürekli bakım ve tedaviyi sağlamak,
- Hastalarla uzun süreli bağlantı kurarak, hastalıklarla ilgili bilgileri toplamak,
- Birinci basamak sağlık hizmetlerini topluma sunmak,
- Bireylerin yaşam kalitelerini ve sağlık düzeylerini yükseltmek.

Aile hekimi sorgulama? Aile hekimi nasıl öğrenilir ? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı aile hekimi online randevu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.