Ağlayanın malı gülen yaramaz

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Anadolunun ücra bir kasabasından ne şekilde geldiği belli olmayan bir Türk vatandaşı bir çok işle uğraştıktan sonra iyice yorulur.
Artık yapacak iş kalmadı dediği bir gün; bir kısım rivayet ondan sonraki gün rüyasında bembeyaz giysiler içinde ağlamaktan gözleri şişmiş bir adam görür.Her taraf bembeyaz giysiler içinde insanlarla doludur.
Birden ağlayan adamla göz göze gelir.Ciro ciro diye tutturmuştur.Tam dönüp gidecekki adamın arkasından “mütevelli”diye inlediğini duyar.Çıkmak üzereyken sorar bu kim diye.
“Ağlayan Gülendir.” diye bir nida ile uyanır anadolunun ücra kasabasından ne şekilde geldiği belli olmayan Türk vatandaşı.
Samanpazarı esnafı diye grubu vardır Ankara’nın.İşte o esnaflardan biriyle sebebini hatılamadığı bir nedenle tanışan ve ismini şimdi hatırladığım hayatta hiç hamd etmemiş Hamdi enteresan bir teklifle karşılaşır.
Adma bir bono uzatır ve bunun arkasını bir “cirola” der.Hamd etmeyen Hamdi cironun ne olduğunu ismini yazıp imzasını attıktan sonra öğrenir.Hiç bir şeyi olmayan adından artık emin olan Hamdinin bir sürü alacağı olmaya başlar.
Hamdi esnaf abisinin bonolarda kendisinden önce isminin neden olmadığını sahtecilikten hapis cezası alınca öğrenir.
Sorun meğer beyaz ciro denilen bir olaymış.
Hamdi cezası bitip tahliye olacağı akşam yıllar önce görmüş olduğu rüyayı hatırlatan ama rüyanın içeriğini hatırlamadığı bir rüyayla hayatını anlamlandır.
Abisinden bu sefer bir miktar para alıp daha fazla bir miktara satmaya başlar…Artık büyük bir tefeci olan Hamdiden bahsetmekteyiz.Çok büyük paralar kazanan Hamdi rüyasında gördüğü aşamlardan bir bir geçer..
Artık mütevellidir.
Mütevelli olduğu senenin içerisinde bu sefer Anadolunun başka bir ücra kasabasından üniversiteye birincilikle girmiş bir Türk vatandaşı genç gelir.
Az ama helalinden bir beslenme grafiği bulunan gencimiz rüya görmeye fırsat bulamadan bir rüyanın içinde bulur kendini.
Mütevellideki Hamdi abisinin kazanmış olduğu paralardan kendisine burs adı altından haram zerk edilir.
Sigara nasıl akciğer hücrelerini tahrip ediyorsa haram bursta temiz anadolu coçuklarının gönüllerini ve beyinlerini tahrip eder.şeklinde açıklama yapan bir insanın mütevelli heyetince hedefe alındığı ve bu burslarla yetişmiş Savcı Tahirin bu zatı perişan etmesine sebep olur.Malvarlığına el konur,tutuklanır bir sürü hizmet adı altında zulmet.
Biz buna Türkçeyi yüceltmek kaygısını da barındırcak bir samimiyetle Gülen İdeolojisi diyoruz.
Not:Bu küçük hikaye yazar Hamdi Tahir Gülen’in yurt dışına kaçmadan evvel yastığının altına sakladığı belgeler arasında bulunmuştur.

Diğer Yazıları