Afrin'den sonra AK Parti, CHP ve MHP oylarında değişiklik!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Anketlerden çıkan çarpıcı sonuçlar' başlıklı yazısında, Afrin operasyonunun AK Parti'ye olan desteği arttırdığını yazdı.

Selvi, Zeytin Dalı Harekatı öncesinde AK Parti'ye olan desteğin yüzde 45 civarında olduğunu belirterek şunları söyledi:

'AK PARTİ'YE DESTEK 8-9 PUAN ARTTI'

Afrin operasyonuyla devlete ve hükümete olan güven 8-9 puan arttı. Afrin bu yanıyla 15 Temmuz'a benzedi. 15 Temmuz kadar olmasa da Afrin, siyaseti etkilemiş gözüküyor. Öncelikle kararsızların oranında ciddi bir gerileme tespit ediliyor.

"AK Parti'ye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 55'e ulaşmış durumda. 2014'te Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Ekim-Aralık boyunca yüzde 55 oranı yakalanmış, sonra Ocak ayından itibaren yaşanan partiiçi tartışmalar nedeniyle iniş sürecine girmişti. Afrin operasyonuyla birlikte uzun bir süre sonra AK Parti'ye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 55'e çıktı."

'CHP'NİN OYLARI ERİYOR'

MHP'nin barajı geçeceğini belirten Selvi, CHP'nin ise oylarında düşüş olduğunu belirterek şunları söyledi:
"MHP, yüzde 11'i yakalarken CHP'de erime gözleniyor. İYİ Parti'nin MHP'deki yıpratıcı etkisinin bittiği ama CHP'de sürdüğü anlaşılıyor. Kararsızlar dağıtıldığı halde CHP'nin oy oranı yüzde 22-23'e gerilemiş durumda. CHP'den İYİ Parti'ye bir akış olduğu gözleniyor. Afrin konusundaki çelişkili tutum ile bazı parti yöneticilerinin sosyal medya hesaplarında yer alan ifadelerin CHP'yi olumsuz etkilediği anlaşılıyor."

Afrin'den sonra AK Parti, CHP ve MHP oylarında değişiklik! ile ilgili etiketler Afrin AK Parti CHP Anket MHP
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.