Afrin: Barışa ve huzura kadar

Prof. Dr. B. Zakir Avşar

Prof. Dr. B. Zakir Avşar

SİYASETİN DİLİ VE SOSYAL MEDYA MESAJLARI

Allah zafere ulaştırsın, başarılı kılsın. Özgür Suriye Ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteği ile sınırlarımız boyunca bir şer odağı haline gelen Afrin bölgesine harekat başlattı.

İlk üç günde alınan mesafe, kaydedilen gelişmeler göstermektedir ki, Suriye’de yaşayan sivil, silahsız masum insanlar artık ülkelerinin terörist grupların istilasından, parsellemelerinden son derece muzdariptir ve barış ve huzur için Türkiye’yi ve TSK’yı en büyük güvençleri olarak görmektedir.

Harekatın ilk anından itibaren açık ve kapalı her ortamdan Türkiye tarafından verilen mesaj önemlidir: Suriye’nin toprak bütünlüğüne bağlılık, huzur ve istikrarı sağlamak, sınır güvenliğini temin etmek, bölücü terör örgütünün Türkiye’ye yönelik eylemlerini imkansız hale getirmek.

Dolayısıyla, harekat için seçilen isim de çok manidardır: Zeytin Dalı…

Hal böyle iken, her ne kadar harekata destek açıklasalar da, bazı muhalefet partilerinin ilk başlardaki söylemlerini iyi niyetli olarak değerlendirebilmek mümkün görünmemektedir.

Ana muhalefet partisi lideri de, sonradan kurulan muhalefet partisi lideri de ilk mesajlarında “dantelli örtüleriyle sizi karşılayanlar”, “bu kararı alanların çocuklarının ön safta olması” gibi konu ve bağlamla alakası olmayan cümleler sarfetmekten geri durmamışlardır.

Bu konu iç politikaya malzeme edilecek bir şey içermemektedir. Şu anda vatan evlatları canlarını hiçe sayarak, topyekün ülkemiz ve bölgemiz için barış inşa etmeye uğraşırken, ülkemizin alınmak istendiği kumpası darmadağın etme mücadelesi verirken bu söylemler ne gerekli, ne de yerindedir.

Yine tek sağduyulu, sorumlu ve yürekli muhalefet lideri olarak MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi görüyoruz.

Adıyla müsemma hareket ediyor; olması gereken şekilde ama, veya, fakat gibi cümleler kurmadan devletin bekası, barışın inşası için net ve kat’i cümlelerle MHP’nin duruşunu ifade ediyor.

Bu bakımdan lütfen biraz daha dikkat…

İkinci önemli husus ise sosyal medyanın kullanımı konusunda dikkatli ve özenli olmak zaruretidir.

Hepimiz için önem taşıyan bazı hususları paylaşmak istiyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinde olduğu hiçbir harekatta insan hakları ihlalleri olmaz, siviller ve masumlar hedef alınmaz. Bunun için büyük bedeller ödenir, şehitler ve gaziler verilir ama yine de asla tek bir masumun burnu bile kanatılmaz.

Bu bakımdan bilinçli bir şekilde bazı merkezlerce hazırlanan ve görüntü ve mesajlarla Türkiye harekat esnasında insan hakları ihlalleri yapmış gibi asılsız iddia ve ithamlar yer alıyor ve bunlarla bir infial yaratılmak isteniyor.

Sosyal medya mesajlarında kullanılan içeriğin doğruluğunu sınayacak pek çok program var. Yapılan her sınamada, testte verilen mesajların yalan olduğu ortaya çıkıyor. Bunun için lütfen sizin duyarlılıklarınızın istismar edilmesine izin vermeyin ve iftira odaklarınca hazırlanan mesajları paylaşmayın, çogaltmayın.

Ayrıca, yine kötü niyetli, terör örgütleriyle irtibatlı, iltisaklı kimselerin paylaşımlarına itibar etmeyin; bunların terör mesajı içeren yani suç işlemeye teşvik ve tahrik eden mesajlarını da yetkililere ihbar edin. Sosyal medya ortamlarını ülkemizin barış ve huzurunu engellemeye dönük kullanmak isteyenlere fırsat vermeyin.

Adı siyasi parti, kendileri ise terör örgütünün uzantıları olan bazı oluşumlar günlerdir ülkemizin her yerinde sokak hareketleri ile Afrin harekatını gölgelemek istiyorlar. Bunların çağrılarına şükür ki, hiçbir yerde kimse itibar etmedi. Ama görünen o ki, düşman uyumuyor. Bir şekilde içimizden ve dışımızdan iblisleri eliyle bizi kuşatmak istiyor.

Türkiye böyle birlikte güzel. Türkiye güçlü olduğu sürece her vatandaşı için cennet.

Diğer Yazıları