Çocuk yaştaki "Kedicikler" firar etti! Kaçmalarına Adnan Oktar mı göz yumdu?

Avusturya'da yaşayan babanın, uzun süredir haber alamadığını belirttiği biri 17 yaşında olan 2 kızını kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar'ın programında gördüğü ve Türkiye'ye gelerek kızlarının zorla bir yerde tutulduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine başlatılan soruşturmada, yeni gelişmeler yaşanıyor. İddiaya göre, kız çocukları apar topar Adnan Oktar'ın evinden, kendiside cemaatin üyesi olduğu iddia edilen anneleri tarafından yurt dışına kaçırıldı! Savcılık, İnterpol aracılığıyla anne hakkında yakalama kararı çıkarttı

Avusturya’da yaşayan Elvan K., 7 yıl önce ayrıldığı eşi Gülperi K. ile birlikte Türkiye’ye gelen kızları 19 yaşındaki Ş.K. ve 17 yaşındaki B.K.’yı Adnan Oktar’ın programında görünce, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Adnan Oktar ve Gülperi K. hakkında, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında dosya, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında İstanbul Anadolu 20. Aile Mahkemesi’ne gönderilerek kızlar hakkında korunma talebinde bulunuldu.

kAzlarrrr

İstanbul Anadolu 20. Aile Mahkemesi, önleyici tedbir kapsamında delil aranmasına gerek olmadığını gerekçe göstererek Adnan Oktar ve Gülperi K.’nın, baba Elvan K. ve iki kızın yaşadığı konuta, çalıştığı iş yerine 6 ay süreyle yaklaşmama ve iletişim araçları ile rahatsız etmeme kararı verdi.

Mahkeme ayrıca, Adnan Oktar ve Gülperi K.’nın 6 ay süreyle Elvan K. ve kızları tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmasını da yasakladı. 17 yaşındaki B.K.’nın velayetini de tedbiren baba Elvan K.’ya veren mahkeme, annenin pazar günleri kızı ile kişisel ilişki kurmasını kararlaştırdı.

ANNE KAÇIRDI, ADNAN OKTAR GÖZ YUMDU İDDİASI

Sabah erken saatlerde kızlarını yanına almak için harekete geçen Elvan K. büyük bir şokla karşılaştı. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nden yetkililer anne Gülperi K'nın kızlarıyla birlikte gece saat 01.30'da yurt dışına çıktıklarını söyledi. Kızların anneleri tarafından kaçırıldığı, kaçırılma eyleminden Adnan Oktar'ın da haberdar olduğu ve buna göz yumduğu iddia edildi.

Bu arada soruşturmayı yürüten savcılığın çocukların annesi hakkında yakalama kararı çıkarttığı ve konunun İnterpol'e taşındığı öğrenildi.

Kızlarının kaçırıldığını öğrenen Elvan K., "Dün akşam çocuklarımın velayetinin bana verildiğini sosyal medyadan öğrendim. Sabah erkenden savcılığa gittim ve İstanbul Anadolu 20. Aile Mahkemesi tarafından 6284 sayılı kanuna göre verilen gerekçeli kararı alıp çocuk büroya gittim. Orada bana verilen haberle şok oldum. Zira eski eşim Gülperi K.'nın kızlarımla birlikte gece saat 01.30 da yurt dışına kaçtıklarını öğrendim ve yıkıldım. Şimdi ben de yurt dışına çıkıyorum. Avusturya'da yaşıyorum. Türkiye'deki hukuki süreç karara bağlandı. Bundan sonraki gelişmeleri Viyana'dan takip edeceğim." şeklinde konuştu. SuperHaber / ÖZEL HABER

Çocuk yaştaki "Kedicikler" firar etti! Kaçmalarına Adnan Oktar mı göz yumdu? ile ilgili etiketler Adnan Oktar Avustralya baba Anne Kedicik kaçırılan kızlar adnan hoca
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.