ABD yönetiminden 7 FETÖ okuluna 60 milyon dolar

ABD-New Jersey’deki 7 FETÖ okuluna, geçen yıl vergi mükelleflerinin ödediği paralarla 60 milyon dolardan fazla finansal destek sağlandığı ortaya çıktı

ABD'nin New Jersey eyaletindeki FETÖ bağlantılı "sözleşmeli (charter) okullar"ın, geçen yıl ABD yönetiminden 60 milyon doları aşkın destek aldığı kaydedildi. Eyalette günlük yayımlanan Record gazetesi ve 'NorthJersey.com'un haberinde, New Jersey'deki bazı charter okulların kurucularının Fetullah Gülen ile yakın ilişkisine ve 2016'da ABD yönetiminden aldığı finansal desteğe dikkat çekildi.

OBAMA'NIN KAMPANYASINA BAĞIŞ

ABD'de vergi mükelleflerinin ödediği paralarla beslenen FETÖ'nün New Jersey'de yönettiği 7 okulun, geçen yıl ABD yönetiminden 60 milyon dolardan fazla finansal destek aldığı belirtilen haberde, bu eğitim kurumlarından bazılarının kurucularının ise yüz binlerce dolar siyasi bağışta bulunduğu ifade edildi. FETÖ'nün New Jersey'deki Paterson Bilim ve Teknoloji Sözleşmeli Okulu'nun eski Başkanı ve Türki Amerikan Dernekleri Konseyi Başkanı Furkan Koşar'ın, eski ABD Başkanı Obama'nın 2012'deki seçim kampanyasına 500 bin dolardan fazla bağışta bulunduğu kaydedildi. Haberde, bazı charter okulların kurucularının ise Türkiye'ye geziler düzenleyerek eyalet yetkililerinden destek almaya çalıştığı aktarıldı.

AMAÇLARI EĞİTİM DEĞİL

FETÖ lideri Fetullah Gülen ile bağlantılı özel kuruluşların bu sözleşmeli eğitim kuruluşlarına hizmet de verdiği belirtilen haberde, Amsterdam & Partners hukuk firmasının yöneticisi Robert Amsterdam'ın, "Bu okulların hem Gülen için para toplamak hem de Gülen'in takipçileri ve öğretmenlerini istihdam ederek onların gelirlerinin yüzde birini Gülen'e bağlamak için kullanıldığı" ifadesine yer verildi. Ayrıca Amsterdam, FETÖ okullarının charter okulu görevi yürütmediğini, ABD'de Fetullah Gülen'e siyasi destek toplama faaliyetleri içinde olduklarını kaydetti.

İŞTE FETÖ BAĞLANTILI OKULLAR

New Jersey'deki Bergen Sanat ve Bilim Sözleşmeli Okulu, Paterson Bilim ve Teknoloji Sözleşmeli Okulu, Passaic Sanat ve Bilim Sözleşmeli Okulu, Thomas Edison EnergySmart Sözleşmeli Okulu, Central Jersey Koleji Hazırlık Okulu, Paterson Sözleşmeli Bilim ve Teknoloji Okulu'nun FETÖ'nün kontrolü altında olduğu belirtiliyor.

ABD yönetiminden 7 FETÖ okuluna 60 milyon dolar ile ilgili etiketler FETÖ ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.