ABD hayalini kurdu, Rusya Mars'a gidiyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecek yıl Mars'a insansız araç göndereceklerini açıkladı. Bunun ardından da Kızıl Gezegen'e insanlı uçuş gerçekleştirilmesi planlandığını söyledi. Rusya'nın 2040'ta Mars'ta kalıcı üs kurmayı da planladığı açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir televizyon belgeseli kapsamında kendisiyle yapılan röportajda, Rusya'nın uzay araştırmalarına ilişkin planlarını açıkladı.

Putin, gelecek yıl Mars'a insansız araç göndereceklerini; bundan kısa bir süre sonra da Kızıl Gezegen'e insanlı uzay aracı yollayacaklarını söyledi.

SU BULMA UMUDUYLA KUTUP BÖLGELERİNE İNECEKLER

Russia Today'in haberine göre Rus bilim insanları, insansız aracı, su bulmak umuduyla Mars'ın kutup bölgelerine indirmeyi planlıyor.

mars

'MARS'A 6 HAFTADA GİDERİZ' DEMİŞLERDİ

Rusya tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, kendi araçlarını Mars'a sadece 6 hafta içinde ulaştıracak teknolojiye sahip olabilecekleri iddia edilmişti.

2040'LARDA AY'DA KALICI ÜS PLANLIYORLAR

Rusya'nın Ay araştırması programı kapsamında da 2019 yılında uydumunuzun güney kutbuna inmeyi; 2023 yılında kalıcı Ay üsleri için kullanılabilecek teknolojileri test etmeyi; 2025'te Ay yüzeyinden toprak getirmeyi, 2040 ya da 2050'lerde de Ay'da kalıcı üs kurmayı planladığı belirtiliyor.

AMERİKA VE RUSYA ARASINDAKİ UZAY REKABETİ KIZIŞIYOR

Putin'in son açıklamasıyla, Rusya ve Amerika arasındaki uzay yarışı da iyice kızışmaya başlayacak.

putin

ABD hayalini kurdu, Rusya Mars'a gidiyor! ile ilgili etiketler Putin Mars uzay
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.