ABD G.Kurmay Başkanı'nın Ankara ziyaretinde 3 kritik mesaj!

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un Ankara ziyaretinde hangi konular ele alındı, neler görüşüldü?

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, dün Ankara'da Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile bir araya gelmişti. 5 saat süren görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Dunford Rakka Operasyonu hakkında bilgi verirken, Türkiye de hassasiyetlerini aktardı.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, dün Org. Akar ile beraberindeki heyet ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la Ankara'da bir araya geldi. Ankara'ya göre "ikna ziyareti" olarak görülen bu toplantıda Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler ele alındı.

ABD'NİN MUSUL MESAJLARI

Dunford'un ziyaretinde Ankara PYD/YPG kırmızı çizgisini dünkü görüşmede de dile getirildi.

ABD'li Genelkurmay Başkanı, Rakka Operasyonu'nun "Rakka'yı ele geçirmek için değil, Musul'dan gelen DEAŞ'lıların önünü kesmek için" yapıldığını söyledi. Dunford, "Suriye Demokratik Güçleri Rakka'ya girmeyecek, DEAŞ'ın o bölgeden izolesi sağlanacak" bilgisini aktardı. ABD'li komutan, ÖSO'nun Rakka Operasyonu'nda "yetersiz kalabileceğini" iddia etti.

ABD'li Genelkurmay Başkanı'ndan bir de "ortak çalışalım" önerisi geldi. ABD'li askeri yetkililerin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelmesi, daha sonra da ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'e rapor sunmaları bekleniyor.

RAKKA İÇİN TEMAS NOKTASI

ABD'li askeri yetkililerin Ankara'ya gelmesiyle, Rakka Operasyonu için temas noktası gönderecek. Yerel güçlerden oluşan bir yapıyı kurmak için çalışmalar yürütülecek.

ORG. AKAR KIRMIZI ÇİZGİLERİ HATIRLATTI

ABD'li Genelkurmay Başkanı bu mesajları verirken, Orgeneral Akar da Türkiye'nin kırmızı çizgisi PYD ile Telafer ve Sincar hassasiyetlerini hatırlattı. Münbiç'in PYD'den boşaltılması gerektiğini söyleyen Org. Akar, Sincar'da da bir terör koridoruna izin verilmeyeceği mesajını verdi.

GÖRÜŞME BAKANLAR KURULU VE GÜVENLİK TOPLANTISINDA

ABD Genelkurmay Başkanı Org. Dunford ile yapılan görüşme bugün Bakanlar Kurulu'nda da masaya yatırıldı. Daha sonra güvenlik toplantısında da ele alınacak görüşme için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bilgilendirilecek. Türkiye'nin bundan sonraki süreçte nasıl adımlar atacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Habertürk

ABD G.Kurmay Başkanı'nın Ankara ziyaretinde 3 kritik mesaj! ile ilgili etiketler ABD Ankara Dunford Akar Musul
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.