ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un kritik Türkiye ziyaretinin perde arkası

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un Suriye'deki stratejik dengeler açısından gündeme bomba gibi düşen Türkiye ziyaretinin perde arkasına SuperHaber ulaştı.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un Suriye'deki stratejik dengeler açısından gündeme bomba gibi düşen Türkiye ziyaretinin perde arkasına SuperHaber ulaştı.

RUS'UN ARDINDAN

Bakü'de 'Rus mevkidaşı' ile görüşmesinin hemen ertesinde İncirlik Üssü'ne gelmesi beklenen Dunford ilk olarak bazı özel eğitim merkezlerine götürülecek.

4 MESAJ

Buralarda, Amerikalı komutanın, TSK'nın verdiği eğitimin kalitesinin yerinde görülmesi sağlanacak. Ankara ardından da çok net 4 mesaj verecek:

1- Münbiç ve Rakka için bir operasyon başlayacaksa buna PYD-YPG ile devam edilemez.

2- Türkiye, bu savaşta görev alacak Arapları askeri eğitim anlamında bizzat eğitmiştir ve Rakka için de eğitmeye devam edecektir.

3- Münbiç'ten PYD'nin çekilmesi için ABD baskısını arttırmalıdır. YPG ve PKK Türkiye için terörist yapılardır. ABD eğer bölgede Türkiye ile bir ortaklık istiyorsa bunu göz önünde bulundurmalıdır.

4- Terör örgütü DEAŞ ile savaşta samimi ve fedakarca davranan tek ülke Türkiye'dir. Bu başarı ve samimiyet El Bab'ta tüm dünya tarafından görülmüştür. Türkiye'nin olmadığı her denklemin nasıl başarısızlığa uğradığı ortadadır.

ERDOĞAN'IN ARAP ÜLKELERİNE MESAJI

Alınan bilgiye göre, bu konuda Arap ülkelerine de gereken mesajlar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap ülkelerine yaptığı ziyaretlerde bu konu gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da kendisine eşlik ettiği ziyaretinde, "Eğer Arap ülkeleri, Suriye halkının huzura ve vatanlarına yeniden kavuşmasını istiyorsa artık elini madden ve manen taşın altına sokmalı. Herkes, Türkiye'nin fedakarlıklarını ve terörle mücadele azmini örnek almalı. Daha aktif olmalı" mesajını verdiği öğrenildi.

Önümüzdeki günlerde bazı Arap ülkelerinin generallerinin de Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

NEFES KESEN TRAFİK

Türkiye son haftalarda birbirinden kritik isimleri ağırlıyor. Şüphesiz ki bu kadar isim art arda tesadüf değil.

İşte o isimler; İngiltere Başbakanı ve Genelkurmay Başkanı, Almanya Başbakanı, BM Genel Sekreteri ve CIA Başkanı. / SuperHaber Özel

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un kritik Türkiye ziyaretinin perde arkası ile ilgili etiketler ABD Genelkurmay SuperHaber Türkiye Dunford Özel ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.