ABD Dışişleri Bakanı'ndan skandal açıklama: YPG'ye ağır silah vermedik!

Türkiye ziyareti öncesinde flaş bir açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 'YPG'ye hiç ağır silah vermedik. Geri alınacak bir şey yok. Türkiye ile hedefimiz tamamen ortak' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye ziyareti öncesi Lübnan'da son dakika açıklamalarında bulundu. Tillerson, Türkiye ile en büyük sorun olan YPG'ye silah yardımıyla ilgili konuştu.

Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada 'YPG'ye hiç ağır silah vermedik. Geri alınacak bir şey yok' iddiasında bulundu.

ypg_silah

Tillerson, Türkiye ile hedeflerinin tamamen ortak olduğunu da iddia etti.

Tillerson'un YPG'ye vermedik dediği ağır silahlarla neyi kastettiği anlaşılamadı.

ypg_silah3

Çünkü Pentagon'un açıkladığı listelerde bile YPG'ye ya da ABD'nin söylemeyi tercih ettiği ismi ile SDG'ye verilen silahlar içinde çok sayıda hava savunma sistemi, en modern tank savar roketleri ve menzili kısa da olsa karadan karaya füzeler bulunuyor. Çok sayıda zırhlı aracın da YPG'ye teslim edildiği biliniyor.

ypg_zArhlA

ABD Dışişleri Bakanı'ndan skandal açıklama: YPG'ye ağır silah vermedik! ile ilgili etiketler YPG silah rex tillerson ağır silah
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.