ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan flaş Afrin açıklaması!

Türkiye ziyareti öncesinde Afrin hakkında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Ankara'nın güvenlik konusundaki endişelerinin farkında olduklarını açıkladı.

Kuveyt ziyaretinde basının karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Suriye’nin kuzeybatısındaki son gelişmelerden dolayı endişeli olduğunu belirtti.

Bu bölgedeki Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı hakkında da konuşan ABD’li bakan, Türkiye’nin güvenlik konusundaki endişelerinin farkında olduklarını bir kez daha vurguladı.

DAEŞ’in henüz tamamen yenilmediğini ifade eden Tillerson, bu terör örgütünden kurtarılan bölgelerin istikrarı için 200 milyon dolar ekstra ödenek ayırdıklarını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tillerson’u Perşembe akşamı kabul edecek. ABD’li bakan ertesi gün de mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan flaş Afrin açıklaması! ile ilgili etiketler Afrin Ankara ABD Dışişleri Bakanı tillerson ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.