ABD Başkanı Trump'tan Kuzey Kore'ye çok sert tepki!

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin depreme sebep olan hidrojen bombası denemesi hakkında sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Trump, "Kuzey Kore'nin sözleri ve eylemleri çok düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor" dedi.

Kuzey Kore'nin dün gece gerçekleştirdiği hidrojen bombası denemesi dünyada büyük yankı uyandırdı.
Japonya, Çin, Rusya ve Güney Kore başta olmak üzere pek çok ülkeden denemeyi kınayan açıklamalar geldi. Konuyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump ise ilk kez konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, "Kuzey Kore'nin sözleri ve eylemleri çok düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TRUMP İLE ABE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile telefon görüşmesi yaparak, "büyümekte olan Kuzey Kore tehdidini" ele aldığı bildirildi.

Trump ve Abe'nin telefon görüşmesine ilişkin, Beyaz Saray yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ABD ve Japonya liderlerinin Kuzey Kore üzerindeki baskıyı "en üst seviyeye çıkartmak" noktasında fikir birliğine vardığı belirtildi.

Kuzey Kore'nin özellikle ABD, Japonya ve Güney Kore'ye yönelik tehdidinin ele alındığı görüşmede, Trump'ın BM kriterleri doğrultusunda üç ülkenin yakın ilişkisinin önemine vurgu yaptığı kaydedildi.

Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron telefonda görüşerek AB'nin Kuzey Kore karşısında yaptırımlarını artırması gerektiği konusunu konuştular.

İki lider Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesini kınadı.

2

NÜKLEER DENEME 6.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME SEBEP OLDU

6.3'lük depreme yol açan denemenin ardından Güney Kore Cumhurbaşkanı acil olarak Güvenlik Konseyi ile toplanırken, Japon savaş jetleri havalanmış ve bölgede radyasyon ölçümleri yapmıştı...

Kuzey Kore'nin müjde verir gibi "Hidrojen bombası" denemesini başarıyla yaptık açıklamasının ardından ise Rusya Dışişleri Bakanlığı Kuzey Kore'nin bölge barışı için ciddi tehdit oluşturduğunu açıklamıştı.

DEPREMİN ŞİDDETİ BOMBANIN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDU


Depremin büyüklüğü, Kuzey Kore'nin yaptığı hidrojen bombasının bugüne kadar denediği en güçlü silah olduğunu ortaya koyuyor. Kuzey Kore, bu bombayı kıtalararası bir balistik füzeyle ABD topraklarına dahi ulaştırabileceğini iddia ediyor.

Kuzey Kore son nükleer denemesini Eylül 2016'da gerçekleştirmişti.

ABD Başkanı Trump'tan Kuzey Kore'ye çok sert tepki! ile ilgili etiketler Kuzey Kore Trump hidrojen bombası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.