ABD Başkanı Trump ile İsrailli siyasetçinin 'selfie'si ortalığı karıştırdı / VİDEO

Suudi Arabistan'daki temaslarını tamamlayan ABD Başkanı Donald Trump ve ailesini taşıyan Air Force One uçağı öğle saatlerinde, İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'na indi.

Havalimanında Trump'ı, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Benyamin Netanyahu eşleriyle birlikte karşıladı.

Eşi Melania, kızı Ivanka ve danışmanlığını yürüten damadı Jared Kushner'le birlikte İsrail'e giden Trump için, havalimanında bir tören düzenlendi. Törende önce Netanyahu ve Rivlin ardından da Trump konuştu.

Netanyahu, Trump'ın İsrail ziyaretini, 'tarihi' olarak nitelendirerek, "Daha önce hiçbir ABD lideri ilk yurtdışı gezisini İsrail’e yapmamıştı. Bu bizim için tarihi bir ziyarettir" dedi.

Ziyaretinin Arap-İsrail ilişkilerinde bir dönüm noktası olmasını umduğunu da kaydeden Netanyahu, "Umarım bir gün İsrail başbakanı da Tel Aviv'den Riyad'a uçabilir" ifadelerini kullandı.

Bu arada AP, Riyad'dan Tel Aviv'e geçen Trump'ın, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilk direkt uçuşu gerçekleştirmiş olabileceğini yazdı.

Suudi Arabistan, İsrail'i tanımıyor ve iki ülkenin diplomatik ilişkileri yok. Bu nedenle de iki ülke arasında direkt uçuş yapılmıyor, bu ülkelerin uçakları diğerinin hava sahasını kullanmıyor.

'BİR SELFIE ÇEKMELİYİZ'

Öte yandan Netanyahu'nun lideri olduğu Likud üyesi bir siyasetçinin, buradaki törenin bitmesinin ardından yanlarına gelen Trump'a "Bir selfie çekmeliyiz" dediği anlar kameralara yansıdı.

Oren Hazan isim milletvekilinin, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmadan önce de Trump'ı desteklediği belirtildi. Ayrıca, Hazan'ın Twitter'dan takip ettiği tek kişi de Trump.

Sosyal medyada fotoğraf için 'Salak ve Avanak' filmine atıf yapılarak 'Dumb and dumber' benzetmesi yapıldı.

'Trump hayranı' olarak bilinen Hazan, ziyaret öncesinde sosyal medyadan yayınladığı mesajda "Sayın Başkan, İsrail'e hoşgeldiniz. Telefonunuzu bekliyorum, konuşmamız gereken konular var" ifaddelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Trump ile İsrailli siyasetçinin 'selfie'si ortalığı karıştırdı / VİDEO ile ilgili etiketler Trump İsrail Selfie
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.