Türkiye'nin 'Siber Ordusu' için yarışma: 'Bayrağı yakala'

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri alanında acil güvenlik timi oluşturması için çabaladıklarını belirtti. Sayan, "Milli güvenliğimizin bir parçası olan ulusal siber olaylara müdahale amacıyla "Ulusal siber güvenlik" ordusu oluşturmak için çalışma başlatıldığını açıkladı.

SUPERHABER / Özel

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin Siber Savunma Merkezi'nin askeri ve bazı sivil ağların saldırılara karşı korunamasının amaçlandiğini, gerekirse kendi siber saldırı stratejilerini geliştirdiğini vurguladı.

BTK Başkanı, "Bu yapının en kısa sürede yüzü aşkın ekip içinde binlerce askeri ve sivil teknik personele ulaşmış olacağını belirterek, "Siber Yıldız; Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) için özel bir yarışma ile eleman istihdam edeceğiz." dedi.

Ülkemizin siber güvenlik konusundaki önemli birimlerinden olan "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi", bu amaçla "Siber Yıldız" ismi ile yeni bir siber güvenlik yarışması düzenliyor.

USOM yani "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi" tarafından düzenlenen bu ödüllü Siber Yıldız yarışmasıyla birlikte, hem bireyler hem de topluluklar yeteneklerini gösterecek.

Siber güvenlik alanındaki yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve ülke genelinde siber güvenlik alanının bilinirliğini artırması amaçlanarak hazırlanan Siber Yıldız Yarışması, 20 ocak tarihinde düzenlenecek.

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, milli güvenliğimizin bir parçası olan ulusal siber olaylara müdahale organizasyonuna katkı sağlamak isteyenlerin başvurularını değerlendirdiklerini söyledi.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) için çok sayıda başvuru yapıldığını söyleyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, şunları dedi:

"Ülkemizin siber güvenliğine karşı siber ortamda ortaya çıkan tehditlerin belirlenmesini amaçlıyoruz.Muhtemel saldırı ve olayların etkilerinin zayıflatılması veya ortadan kaldırılmasına yönelik önlemlerin geliştirilmesi ve ilgili aktörlerle paylaşılmasının yanı sıra, ulusal ve uluslararası seviyede siber ortamda ortaya çıkan tehditler ile ilgili ulaştırılan ihbarların da değerlendirerek, söz konusu tehditlerin tespit ve bertaraf edilmesi için kamu kurumları, kuruluşlar ve özel kişiler ile koordinasyonun sağlanması için 7/24 esasında görev yapılıyor."

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, siber ordu hakkında şunları söyledi:

"Kurumumuza yapılan yoğun başvuruların daha iyi değerlendirilebilmesi ve incelenebilmesi için; https://kariyer.btk.gov.tr/usom internet adresinde yer alan başvuru formunun tarafınızca eksiksiz bir biçimde doldurulmasını müteakip başvurunuz değerlendirilecektir. Başvuruların değerlendirilmesi; Mezuniyet şartı veya çalışma tecrübesi aranmaksızın,bilgi ve yeteneklerin yarışma ve sınav yoluyla ölçülmesi yöntemiyle sağlanacaktır. Değerlendirme sonucunda; kurumumuzun imkân ve ihtiyaçları çerçevesinde USOM’da istihdam edilecekler, Oluşturulacak olan platformlar yoluyla ulusal siber güvenliğin güçlendirilmesine gönüllü olarak katkı sağlayacaklar, Siber güvenlik alanında ülkemizin uzman ihtiyacını karşılamak üzere eğitim ve kamp programlarına dâhil edilecekler,"

Siber Güvenlik konusunun önemine değinen Dr. Sayan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bir an önce kendi ürünlerini geliştirmesi ve üretime dönüştürmesi, aynı zamanda bilgi ve iletişim alanında çalışıp çalışmayacağına bakmadan, tüm öğrencilerini, dijital okuryazarlık konusunda en üst seviyede eğitime tabi tutması, bu alanda ar-ge'yi öne çıkaran yüksek eğitimi özendirmesi gerekiyor. Geldiğimiz aşama itibariyle, bu durum çok öncelikli hale gelmiştir bunu öncelikle sizlerle paylaşmak istedim. FATİH Projesi ile bilgiye ve bilişim araçlarına ulaşmada öğrencilerimize eşit fırsatlar sunulması amaçlandı ve dünyanın takdir ettiği bir proje oldu. Bunun somut çıktılarının alınması konusunda mutlaka ileride veriler elde edilecektir. Okul öncesi çağlardan başlayarak yükseköğrenimi de kapsayacak şekilde bilgi ve iletişim teknolojileri alanında acil eğitime ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Nüfusunun yarıdan fazlası genç olan bir ülke olarak çocuklarımıza dünya ile rekabet edebilecek becerilerin vakit geçirilmeden kazandırılması gerekiyor."

BTK Başkanı Sayan, haberleşme sistemlerinin özgün olarak yurt içinde tasarlanmasının ve yazılımların yerli olmasının; kritik altyapıların, siber ortamın ve bilgi güvenliğinin sağlanması açısından hayati öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

USOM’un Siber Yıldız yarışması, ödüllü bir etkinlik.

Buna göre Siber Yıldız ödülleri şu şekilde:

Birinciye 10 Cumhuriyet Altına

İkinciye 5 Cumhuriyet Altına

Üçüncüye 3 Cumhuriyet Altını

İlk üç sıralamasından sonra, 15. sıraya kadar olan katılımcılara ise birer adet Cumhuriyet Altını verilecek.

Siber Yıldız yarışması

Bununla beraber, Siber Yıldız yarışmasına katılım koşulları, oldukça basit tutulmuş. Cep telefonu numarası ve e-mail adresi onay ile beraber başvuru yapılabiliyor. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin ödüllü Siber Yıldız yarışmasına katılmak için internet adresi şöyle: https://www.siberyildiz.com/

Türkiye'nin 'Siber Ordusu' için yarışma: 'Bayrağı yakala' ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.