Afrika Kupası'nda Aboubakar ile Sow'un takımı eşleşti!

Afrika Uluslar Kupası'nda grup maçlarının sonuncusu başlarken bir üst tura çıkan takımlar ve çeyrek final eşleşmeleri de netleşti. En büyük sürpriz Mouusa Sow'un takımı Senegal ile Aboubakar'ın takımı Kamerun'un eşleşmesi...

Afrika Uluslar Kupası'nda A Grubu'da son maçlar oynandı. Kamerun, Gabon ile 0-0 berabere kaldı. Burkina Faso ise Gine Bissau'yu 2-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından Burkina Faso grup lideri olarak üst tura yükseldi. Kamerun ise 2. olarak adını çeyrek finale yazdırdı.

B Grubu'nda son maçlar bugün oynanacak. Ama Senegal ilk 2 karşılaşmada aldığı galibiyetlerle liderliği garantiledi. 6 puanlı Senegal'in çeyrek finaldeki rakibi Kamerun olacak. Senegal'in bugünkü maçta alacağı skor gruptaki konumumu değiştirmeyecek.

Bu durumda Fenerbahçeli Sow ile Beşiktaşlı Aboubakar, çeyrek finalde birbirlerine rakip olmuş olacaklar. Karşılaşma 28 Ocak'ta oynanacak. Dolayısıyla iki futbolcu da önümüzdeki hafta ligde oynanacak maçlarda takımdaki yerlerini alamayacaklar.

Kritik tarih ise 4-5 Şubat. Türkiye Kupası'nda son 16 turu maçları bu tarihlerde oynanacak. Beşiktaş ile Fenerbahçe, 4 ya da 5 Şubat'ta kozlarını paylaşacak. Senegal veya Kamerun'dan hangisi elenirse, o takımdaki oyuncuların dönmek için 1 haftalık süresi olacak. 2015'te Trabzonsporlu Medjani, Cezayir forması giyerken çeyrek finalde elendikten 1 hafta sonra lig maçında görev almıştı. Sow ya da Aboubakar da çeyrek finalde elendikten 1 hafta sonra kupadaki derbide forma giyebilirler.

Afrika Kupası'nda Aboubakar ile Sow'un takımı eşleşti! ile ilgili etiketler Kamerun Senegal Afrika Kupası Abubakar Moussa Sow
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.