Türk Hava Yolları filosu genişliyor

Türk Hava Yolları (THY), önümüzdeki günlerde bir adet A330 ve iki adet A321 olmak üzere filosuna 3 adet yeni uçak ekleyecek.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan alınacak 3 uçağın ikisi A321 tipi olacak. Diğer uçak ise THY Kargo filosuna katılacak A330-200F olacak.

TC-JOZ kuyruk tescili alan A330-200F tipi kargo uçağı, test uçuşlarına geçtiğimiz hafta Fransa'nın Toulouse kentindeki tesislerinde başladı. Önümüzdeki günlerde uçağın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

TC-JTP ve TC-JTR kuyruk tescillerini alan A321 tipi uçaklar ise boyamaları tamamlandıktan sonra Airbus'un Hamburg'daki tesislerinden havalanarak THY filosuna katılmak için hareket edecek.

TC-JOZ tescilli A330-200F ile birlikte THY Kargo'nun filosundaki uçak sayısı 13'e yükselecek. TC-JTP ve TC-JTR tescilli A321'ler ile THY filosunda bu tipteki uçak sayısı da 68'e yükselmiş olacak.

Türk Hava Yolları filosu genişliyor ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.