Şehir Hatları'nda yeni uygulama

Yıllardır ezgileriyle vapurları şenlendiren 24 grup ve 63 müzisyen, artık belediyeden izinli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) (İBB) "Gemilerde Müzik Var" projesi kapsamında yeni bir uygulamaya geçti: Müzisyenleri kayıt altına aldı ve onlara vapurlarda yer açtı. Bunun için İBB'ye ait Şehir Hatları AŞ. tarafından bir komisyon kuruldu. Vapurlarda kaçak performans sergileyen müzisyenler, mülakata alındı. Sabıka kayıtları incelendi. Mülakat sonucunda 24 grup ve 63 müzisyen seçilerek belirlenen vapurlarda müziklerini icra etmeye başladı. Bir vapurda sabah ve akşam olmak üzere iki farklı müzisyen performans sergiliyor. İşte İstanbullulara keyif veren 63 müzisyenden birkaçı:

Eylül Ceren Erel (22): Beşiktaş- Kadıköy vapurunda öğleden sonra çalışan müzisyen grubun üyesi. 8 yıldır vapurlarda ve sokaklarda klarnet çalıyor. Konservatuvarda ikinci sınıf öğrencisi. Projenin düzen getirdiğini belirten Erel "Bu projeden önce vapurlarda müzik yasaktı. İllegal bir şekilde vapurun her yerinde müzisyenler performans sergilemeye çalışıyorlardı. Şimdi bu projeyle vapurlarda her şey düzene girdi. Denizde sahne bizim oldu.

Güney Can (20): 5 yıldır vapurlarda solist. Halkın tepkilerinden çok memnun. Vatandaşların yaptıkları işi takdir ettiğini söylüyor. Sesler birbirine karışıyor ve insanlar dinlemek istemiyor. Şimdi öyle değil. Dinlemek isteyen insanlara çalıyoruz ve aldığımız tepkiler çok güzel" diyor.

Ergun Nasuh (27): Gitarist. 3 yıldır vapurlarda müzik icra ediyor. Tüm sokak müzisyenlerinin yetenek sınavı ile seçildiğini belirten Nasuh "Tek şartları sabıka kaydının temiz olması. Sabıka kaydı temiz olan müzisyenler yetenek sınavlarına giriyor ve seçiliyor" diyor.

'ÇOCUKLAR SAĞ OLSUNLAR'

Emekli Ali Tümer Ergun(78) ise İstanbul'da vapurla seyahat etmekten büyük keyif aldığını söylüyor. 30 yılı aşkın süredir vapurlarda. Ergun şöyle diyor: İstanbul'da vapur seyahatinin yeri çok ayrıdır. Vapurda müzik keyfi de bambaşka. Müzik insanı dinlendirir, sakinleştirir. Hepimizin rahatlamaya, sakinleşmeye ihtiyacı var. Çocuklar sağ olsunlar eskilerden de çalıyorlar. Daha ne isteyelim? Çok iyi olmuş.

Şehir Hatları'nda yeni uygulama ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.