Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

Ehliyet sınav sonuçları adaylar tarafından merakla araştırılmaya devam ediliyor. Ehliyet sınav sonuçları vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılmaya devam ediliyor. Yıl içerisinde 5 kez gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının ilki bu yıl 10 Şubat Cumartesi günü yapıldı. Saat 14.00’te başlayan teorik sınav Türkiye çapında gerçekleşti. Teorik ehliyet sınavından en az 70 puan alan sürücü adayları, uygulamalı olan direksiyon sınavına tabi tutulacak. 22 Şubat 2018 Ehliyet sınavı sonuçlarını sorgulamak isteyenler için haberimizi derledik...

Adayların merakla bekldiği gün geldi çattı. Biz de trafiğe çıkma hakkı elde etmek için sonuçları araştıran adaylar için haberimizi derledik. Ehliyet sınav sonuçları için geri sayım başladı. Ehliyet sınavları iki aşamadan oluşuyor. Yazlı sınav ve direksiyon sınavı. Yazılı sınavda baraj puanını geçen adaylar, ikinci aşama olan direksiyon sınavına katılıyor. Barajı geçip, geçemediğini merak eden sürücü adayları, sonuçları ne zaman açıklanacağı araştırıyor. 22 Şubat 2018 Ehliyet sınavı sonuçlarını sorgulamak isteyenler için haberimizi derledik...

2018_Ehliyet_snav_sonuclar_sorgula_22_Subat_snav_sonuclar_ackland_mfsafs

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

Yazılı ehliyet sınavından 70 baraj puanını geçen sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. İlk sınavı başarılı bir şekilde bitiren sürücü adayları direksiyon sınavının ne zaman yapılacağını heyecanla bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı sınav listesine göre direksiyon sınavının ne zaman yapılacağı hakkında net bir bilgi yok. Ancak geçmiş sınavlara bakıldığında ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ile 22 gün arasında yapılıyor.

10 ŞUBAT EHLİYET SINAV SORULARI

10 Şubat 2018 tarihli ehliyet sınavının soru ve cevapları geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adayların erişimine açılmıştı. Sonuçların açıklanacağı tarihi merakla bekleyen adaylar, bir yandan da katıldıkları sınavda işaretledikleri soruların doğruluğunu merak ederek, sınav soruları ve cevaplarını görüntülemek istiyor.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI 2018 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ehliyet sınav sonuçları için geri sayım başladı. Ehliyet sınavları iki aşamadan oluşuyor. Yazlı sınav ve direksiyon sınavı. Yazılı sınavda baraj puanını geçen adaylar, ikinci aşama olan direksiyon sınavına katılıyor. Barajı geçip, geçemedeğini merak eden sürücü adayları, sonuçları ne zaman açıklanacağı araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise 2018 yılı ehliyet sınavları ile ilgili detayları paylaştı.

10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları 22 Şubat 2018 tarihinde yani bugün açıklanacak. Sonuçların saat kaçta açıklanacağı henüz belli değil. Fakat geçtiğimiz sınav sonuçlarına bakacak olursak, öğle vakitlerinde açıklanması bekleniyor.

2018_Ehliyet_snav_sonuclar_sorgula_22_Subat_snav_sonuclar_ackland_msfdaf

EHLİYET SINAVI İTİRAZLARI

a. Soru itirazları, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren 5(beş) takvim günü,
sonuç itirazları ise sonuçların aynı internet adresinde yayımlanmasından itibaren de 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM’ye yapılacaktır.

b. Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk
Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve
sınav adının ve tarihinin olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.

c. Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusu onaylanmayan ya da yanlış yatırılan ücretlere dair kursiyerlere ücret iadesi yapılacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava 18 alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

ç. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılacaktır. Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli” altında TC kimlik no ile sorgulama yaptırılarak iade edilecektir. Adaylara kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır bu nedenle başvuru sırasında geçerli bir
GSM(cep) telefon numarası girilmesi zorunludur.

d. Faksla veya e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e. İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen,banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate
alınmayacaktır.

2018_Ehliyet_snav_sonuclar_sorgula_22_Subat_snav_sonuclar_ackland_msdfas

10 ŞUBAT EHLİYET SINAV SONUÇLARI

MEB tarafından düzenlenen 10 Şubat ehliyet sınav sonuçları için henüz resmi bir tarih verilmedi. Fakat geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi en fazla 15 gün içerisinde açıklaması bekleniyor. Yani ehliyet sınav sonuçları 22 Şubat ile 25 Şubat tarihleri arasında açıklanacak. Sürücü adaylarının merakla bekledi sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizden okuyabilirsiniz.

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

SONUÇLAR SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ehliyet sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden duyurulacak. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecek.

B sınıfı ehliyet nedir? B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?
Bu ehliyet sınıfına sahip olan sürücüler

Otomobil(B)

Kamyonet(B)

Ayrıca:

Traktör(F)

Motor bisiklet(M)

ATV(B1)

kullanacaklara verilen ehliyet çeşididir.

Eğer istenirse bu ehliyet tipinde otomatik vites araç kullanmak için sürücü kursuna başvuru yapılabilir. Bunun avantajı olduğu gibi dezavantajı da var. Özellikle direksiyon sınavlarından gözü korkmuş sürücü adayları otomatik vites ehliyet alma yönünde tercih yapabiliyor. Otomatik vites için başvuru yapacaklar manuel araçları kullanamıyor. Manuel araç kullanabilmek için teorik sınava girmeden sadece diresksiyon eğitimlerini alıp direksiyon sınavına girmeleri gerekecek. Tabi ki masraflı iş.

2018 B SINIFI EHLİYET NASIL ALINABİLİR?

2016 Yılı öncesinde taban fiyat uygulaması yoktu. 2016 yılı itibariyle başlayan uygulamayla birlikte bütün sürücü kursları il genelinde aynı fiyatı uygulamak zorunda. 2018 yılında da taban fiyat uygulaması devam etmektedir. Bu nedenle eskiden kriter sürücü kursunun fiyatı iken artık kalitesi ön plana çıkıyor. Mahallenizde, ilçenizde veya ilinizde hangi kursa giderseniz gidin sürücü kursları size aynı fiyatı verecektir. Bu nedenle sürücü kursunu seçerken kalitesini araştırmanızı öneririz. En kurumsal sürücü kursunu seçmeniz faydanıza olacaktır.

B sınıfı ehliyet için gerekli belgeler nelerdir?
Nüfus cüzdanı fotokopisi

Eski sürücü belgeniz varsa fotokopisi

Öğrenim durumunuzu belirten bir belge veya diplomanız

6 Adet fotoğraf

Sürücü olur sağlık raporu

Kan grubu kartı

Adli sicil kaydı beyanı- Sürücü kursunda doldurulacak.

Adres beyanı-Sürücü kursunda doldurulacak.

Sözleşme-Sürücü kursunda doldurulacak.

B sınıfı ehliyet nasıl alınır?
Belgelerinizi hazırlamadan evvel öncelikle sürücü kursuyla görüşmelisiniz. Ödemelerinizi yaptıktan sonra sürücü kursunun vereceği teorik eğitimlere katılacaksınız. Eğitimler sonunda merkezi olarak Ehliyet sınavları yapılmaktadır.

- 50 soru sorulur. Her soru 2 puandır. En yüksek puan yüzdür.

- 35 Doğru cevap vermek gerekir. Yanlışlar doğruyu götürmez.

- Bu sınava katılıp 70 puan almalısınız.

- Sınav 1 saat sürer.

- 14 Saat direksiyon dersi alınır.

Not: Daha önce ehliyet belgesine sahip olanlar direksiyon eğitimlerini alıp direk direksiyon sınavına girerler. Aynı zamanda İlk defa ehliyet alanlar stajyer sürücü olurken, daha önce ehliyeti olanlar stajyer sürücü olmuyor.

B sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir?
- En az ilkokul mezunu olmak gerekir. Fakat ilkokul mezunu olamayanlar halk eğitim merkezlerinde açılan eğitimlere katılarak da alacakları belgelerle ehliyet için başvuru yapabilir.

- 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir.

B sınıf ehliyet fiyatları ne kadar?
Sizlere kalem kalem masrafları yazıyoruz.

1- Sürücü kursu ücreti 1400-1600 TL arasıdır. Şehre göre değişir. Fakat herhangi bir şehrin genelinde fiyatlar sabittir.

2- Teorik sınav giriş ücreti 75 TL

3- Direksiyon sınavı giriş ücreti 100 TL

4- Harç ücreti + kart ücreti: 655 TL

2230 TL - 2430 TL arası tahmini bir masraf söz konusudur.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? ile ilgili etiketler Ehliyet sınavı ehliyet sınav sonuçları sorgula ehliyet sınav sonuçları sorgula
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.