2017 YDS sonuçları açıklandı |YDS sonuç sorgulama

2017 YDS sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu. 2 Nisan'dan bu yana binlerce adayın merakla beklediği 2017 YDS sonuçları ÖSYM resmi sitesinde yayınlandı. Adaylar YDS sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet sayfasından T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenilebiliyorlar. Sonuçların açıklanmasının ardından binlerce aday ÖSYM resmi siteden YDS sonuç sorgulama yapıyor. İşte 2017 YDS sonuçları ve YDS sonuç sorgulama ile ilgili tüm detaylar...

YDS sonuçları açıklandı mı? sorusu yanıt buldu. Binlerce adayın merakla beklediği 2017 YDS sonuçları açıklandı. Adaylar, ÖSYM'nin resmi sitesine girerek T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile YDS sonuç sorgulama yaparak 2017 YDS sonuçlarını öğrenebiliyor. 18 günlük bekleyişin ardından açıklanan 2017 YDS sonuçları için binlerce öğrenci ÖSYM'nin sitesine giriş yapıp YDS sonuç sorgulama yapıyor. 2017 YDS sonuçları ve YDS sonuç sorgulama ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde...

YDS sonuç sorgulama için tıklayın

ÖSYM daha önce belirlediği takvim ile birlikte 2017 YDS Sonuçları'nın açıklanma tarihini duyurmuştu. Buna göre 2 Nisan 2017'de yapılan YDS İlkbahar Dönemi Sonuçları 20 Nisan 2017 tarihinde YDS'ye girenlerin erişimine açıldı.

YDS'DE BAZI SORULAR İPTAL EDİLDİ

ÖSYM, sonuç açıklama bilgisini resmi internet sitesi üzerindne şu şekilde duyurdu;

"2 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı İlkbahar Dönemi’ne (2017-YDS İlkbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olupFarsça Testindeki 18. sorunun iptal edilmesine,İtalyanca Testindeki 77. sorunun iptal edilmesine, İtalyanca Testindeki 67. sorunun “D” olarak girilmiş cevabının “C” olarak değiştirilmesinekarar verilmiştir.

Sınav sonuçları, 20 Nisan 2017 tarihinde saat 15:15'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur."

ydsss

YDS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAKTIR?

ÖSYM’nin almış olduğu karar doğrultusunda, adayların YDS sınavından alacakları puanların geçerlilik süresi kurumların kendi mevzuatlarında yer alan süre kadar olmaktadır. Adayların YDS puanlarının geçerlilik süresi, başvuru yapılacak olan kurum tarafından belirlenecektir. Bununla birlikte de YDS sınav sonuçları Yabancı Dil tazminatıyla ilgili olarak da 375 sayılı kanun hükmünde olan kararnamenin 2. Maddesince adayların sınavdan almış oldukları puanlar sınavın gerçekleştirildiği tarih itibariyle 5 yıl süre ile geçerliliğini koruyacaktır. Belirlenen bu 5 yıllık sürenin sonunda, aday sınava girmemişse yabancı dil düzeyi bir alt düzeye inmiş olarak kabul edilmektedir. C düzeyinde olan adayların da almış oldukları yabancı dil tazminatları da kesilmektedir.

YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. O nedenle YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor.

YDS SINAVI NEDİR, KAPSAMI NEDİR?

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Diğer dillerde sınav yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılır. Türkçeye ve yabancı dile çevirilerde her biri için yaklaşık 200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılır. İngilizce sınavında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir. Sınavlarda sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılamaz.

yggg

YDS PUANI NASIL HESAPLANIR?

YDS'de 80 soru sorulmaktadır. Her bir sorunun değeri de 1.25 puandır. Adayın doğru vermiş olduğu sayı ile 1.25 çarpılarak elde edilen sonuç YDS puanı olmaktadır. Örneğin 40 doğru cevap veren aday 40x1.25= 50.00 puan alacaktır. 60 doğru cevap sayısına ulaşan da 60x1.25= 75.00 puan alacaktır.

YDS SEVİYELERİ VE PUANLARI

Yabancı dil seviyeleri, sınava giren tüm adaylar için geçerli olacak şekilde 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Değerlendirilmesi yapılan ve hesaplanan puanların da belli bir seviyesi bulunmaktadır.

90 – 100 puan arasında olanlar A seviyesi

80 – 89 puan arasında olanlar B seviyesi

70 – 79 puan arasında olanlar C seviyesi

60 – 69 puan arasında olanlar D seviyesi

50 – 59 puan arasında olanlar E seviyesi

olarak kabul edilir. Sınava girmiş olan adayların almış oldukları sonuçlara göre belirlenecek olan seviyelerden hangisine ne miktarda bir tazminat ödemesi yapılacağı mevzuat çerçevesinde tespit edilir.

thumbs_b_c_2a754b5576a7992415e27747205112d7
YDS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAKTIR?

ÖSYM'nin almış olduğu karar doğrultusunda, adayların YDS sınavından alacakları puanların geçerlilik süresi kurumların kendi mevzuatlarında yer alan süre kadar olmaktadır. Adayların YDS puanlarının geçerlilik süresi, başvuru yapılacak olan kurum tarafından belirlenecektir. Bununla birlikte de YDS sınav sonuçları Yabancı Dil tazminatıyla ilgili olarak da 375 sayılı kanun hükmünde olan kararnamenin 2. Maddesince adayların sınavdan almış oldukları puanlar sınavın gerçekleştirildiği tarih itibariyle 5 yıl süre ile geçerliliğini koruyacaktır. Belirlenen bu 5 yıllık sürenin sonunda, aday sınava girmemişse yabancı dil düzeyi bir alt düzeye inmiş olarak kabul edilmektedir. C düzeyinde olan adayların da almış oldukları yabancı dil tazminatları da kesilmektedir.

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.