TEOG 3. Nakil yerleştirmeleri ne zaman başlayacak?

Yerleştiği okuldan başka bir okula geçmek isteyen ya da özel okula gitmekten vazgeçen öğrencinin yer değiştirmesi için yapılan nakil başvurusu dün sona erdi. Peki, TEOG nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 TEOG 2. nakil yerleştirmeleri ne zaman başlayacak? 2017 TEOG 1. nakil sonuçları nereden öğrenilecek? Tercih sonuçları açıklandıktan sonra sonraki adım ne olacak? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG sınavı sonrasında öğrenciler, istedikleri liseye yerleşebilmek için sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekleyerek geri sayıma başladı. TEOG tercih süreci 14 Temmuz itibariyle başlayıp 24 Temmuz tarihinde sona erdi. Tercih sürecinin sona ermesiyle birlikte orta öğretim kurumlarına yerleşmeyi bekleyen öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını özellikle yakından takip etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuya ilişkin tercih ve yerleştirme takvimi yayınlandı. Peki, TEOG tercih nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 TEOG 3. nakil yerleştirmeleri ne zaman başlayacak? 2017 TEOG 2.nakil sonuçları nereden öğrenilecek? Tercih sonuçları açıklandıktan sonra sonraki adım ne olacak? Detaylar haberimize...

TEOG 3. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN?

28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

3. NAKİLDE EN ÖNEMLİ ŞART BOŞ KONTENJAN OLMASI

MEB'in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor. Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz. Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

fft16_mf9763888_2

TEOG NAKİL SONUÇLARI E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİ

NAKİL BAŞVURUSU İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI

TEOG NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İstediği liseye yerleşebilmek için yerleştirme başvurularını yapan öğrenciler için TEOG 1. nakil başvuruları bugün sona eriyor. 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen TEOG 1. nakil tercih başvurularını yapan öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırırken, MEB yayımladığı takvimle merak edilen soruya yanıt verdi. TEOG 1. nakil sonuçları 21 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.

2017 TEOG 2. NAKİL YERLEŞTİRMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TEOG 2. nakil yerleştirme başvuruları 21-25 Ağustos tarihleri asasında olacağı remi kaynaklardan duyruldu.

2017 TEOG 1.NAKİL SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek.

TEOG yerleştirme sonuçları https://eokul.meb.gov.tr/ http://www.meb.gov.tr/ http://oges.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek

TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA SONRAKİ ADIM NE OLACAK?

Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı “boş kontenjan” sürecini başlatacak. Ortaöğretim kurumlarında yerleştirmenin ardından hangi okulda, ne kadar kontenjan kaldığı öğrenildikten sonra “nakil tercihleri” başlayacak.

070820171843475068783

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRMEYLE İLGİLİ BİLGİLER

Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Açık öğretim kurumlarına yerleşmiş öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Bu öğrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre il veya ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öğrencileri bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak.

teog-nedir_646x340

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacak.

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri kılavuzun 1. 7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.

14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacak.

çık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği hâlde 15 Eylül 2017 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacak.

250620171112459510056

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacak.

Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanır.

Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklardır. Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir.

Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabileceklerdir.

Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğret im Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

100620161508116123203

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ:

-14-24 Temmuz 2017- (Saat 17.00) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

-11 Ağustos 2017- Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

-11 Ağustos 2017- Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

-14-18 Ağustos 2017 - ( Saat 17.00 ) Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

-21 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

-21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

-28 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

-28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

-08 Eylül 2017 - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı

TEOG 3. Nakil yerleştirmeleri ne zaman başlayacak? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı MEB TEOG nakil tercih sonuç eokul Ortaöğretim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.