Son anketler ne diyor? İşte en son referandum anketlerinin sonuçları

Son anketler ne diyor? Referandum anketlerinde sonuç ne? 'Evet' mi 'Hayır' mı önde? Referanduma 4 gün kala herkes son anket sonuçlarını merak ediyor. Evet ve hayır çalışmalarının tam gaz sürdüğü şu günlerde son anketler ne diyor? Referandum günü sandıktan ne çıkacak? Herkesin kafasında bu sorular var. İşte en son referandum anketlerinin sonuçları

Son anketler ne diyor? Referandum anketlerinde son rakamlar ne? Evet' mi 'Hayır' mı önde? Milyonlarca seçmenin gündemi referandum ve bu sorulara yanıt bulmak için internette arama yapıyor. Referanduma 4 gün kala anket şirketleri de son anket sonuçlarını açıklıyor. Peki Son anketler ne diyor? 'Evet' mi 'Hayır' mı önde? Kararsızlar ne durumda? En son referandum anketlerinin sonuçlarını sizler için derledik.

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemi ya da “Türk tipi Başkanlık Sistemi” olarak da bilinen 18 maddelik anayasa değişikliği için referanduma gidiyor. 16 Nisan'daki referanduma sayılı günler kala en son referandum anketlerinin sonuçları açıklandı. Son anket sonuçlarına göre 'Evet'ler önde diyenler ağırlıkta ancak sonucun kesin olarak 'Hayır' çıkacağını söyleyen anket şirketleri de mevcut. En son referandum anketlerinin sonuçlarını açıklamayan 2 şirket kaldı.

referandum-880

İŞTE SON ANKET SONUÇLARI

MAK DANIŞMANLIK: 4-5 PUANLIK FARK

Reuters'ın servis ettiği bilgilerde, referandum anketi açıklayan MAK Danışmanlık araştırmasına göre, kararsızlar da dağıtıldığında "evet" oyları yüzde 56.5, "hayır" oyları ise yüzde 43.5 oranında görünüyor
MAK Danışmanlık'ın 5-10 Nisan arasında 30 büyükşehir, 20 il ve 135 ilçede 5,500 kişi ile yüz yüze yaptığı görüşmeler sonucundaki araştırmasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki seçmenin 7 Haziran seçiminde yüzde 13, 1 Kasım seçiminde ise yüzde 11 oranında HDP'yi tercih ettiğini hatırlatılarak, bu oranın şu anda yüzde 7-8 bandına indiği ve aradaki 4-5 puanlık farkın "evet" oyuna yöneldiği saptamasında da bulundu.

ORC REFERANDUM ANKET SONUÇLARI

Son referandum anket sonucu ORC'den geldi. ORC anket sonucuna göre'evet' diyenler farkı açmaya başladı. Yayınlanan son referandum anketindeki çarpıcı sonuçlar haberimizde...

16 Nisan'a sayılı günler kala kamuoyu anket sonuçlarını merakla bekliyor. En son anket ORC'den geldi. 'Evet' diyenler farkı bu ankette 11 puana taşıdı. 16 Nisan'la ilgili detaylar bize geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz. İşte elimize ulaşan son bilgiler...


son-dakika-haberi-ve-son-anket-geldi-fark-sizi-s-2789281

ORC en son referandum anketi sonuçlarını yayınladı. ORC referandum anketi sonuçlarına göre, evet ile hayır oyları arasındaki makas açılıyor.

36 ilde 2740 seçmenle ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ yöntemiyle Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne yönelik halkoylaması öncesi kamuoyunun nabzını tuttu. Son anketle 'Evet' ile 'Hayır' arasındaki makasın 11 puan açıldığı görüldü.

ORC anket sonuçlarına göre, evet oyları oranı yüzde 55.4 olurken, hayır oyları oranı yüzde 44.6'da kaldı.
Referandum sürecini değerlendiren ORC Başkanı Murat Pösteki, 16 Nisan'a kadar yapılacak çalışmalar ve yurt dışından gelecek oylarla farkın daha da açılabileceğini söyledi.

İŞTE RAKAMLAR:
EVET: YÜZDE 55,4
HAYIR: YÜZDE 44,6

3 BÜYÜKŞEHİR ANKETİ

ORC şimdi de aboneleri için ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi" yöntemiyle 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında büyükşehirlerin potansiyelini araştırdı. Buna göre İstanbul'da 4500 seçmenle, Ankara'da 2750 seçmenle ve İzmir'de 2120 seçmenle yapılan ankette ortaya çıkan oranlar şöyle;

İSTANBUL
EVET: 55,0 HAYIR: 45,0
ANKARA
EVET: 58,7 HAYIR: 41,3
İZMİR
EVET: 41,9 HAYIR: 58,1
Bu arada ORC'ye göre büyükşehir oylarının dışında referanduma ilişkin 3 gelişme var;

KARARSIZLAR 'EVET' DİYOR

* Kararsız oranı %4 - %5 bandına düşmüş durumda. Kararsızların eğilimi netleştikçe evet oyları yükseliyor.

YURT DIŞINDA EVET ORANI YÜZDE 70 DOLAYINDA

*Yurt dışında sandığa gitme oranı beklentilerin üzerinde gerçekleşiyor. Yurt dışında Evet oranı yüzde 70 dolayında.

YURT DIŞI OYLARI 'EVET'İ BEKLENENİN ÜZERİNE ÇIKARABİLİR

*Yurt dışından gelecek oyların ve henüz Türkiye'de kararını vermemiş olan seçmenlerin (%72'si EVET'e yakın) etkisiyle 16 Nisan'da Evet oyları tahmin edilenin üzerinde çıkabilir.

2_d

KONSENSÜS: “%51,2 ‘EVET' BULDUK AMA HATA PAYI TERSE ÇALIŞIRSA O ZAMAN ‘HAYIR' ÇIKAR”

Konsensüs'ün başkanı Murat Sarı, 1 Kasım'daki yanılmayı telefonla yapılan anketlerin ağırlığına bağlıyor.

Referandum için 200 mahallede 2.000 kişiyle yüz yüze konuşarak anket yaptıklarını söyleyen Sarı, son çalışmada ‘Evet'lerin öne geçtiğini belirtti: “Biz son çalışmada ‘Evet'leri %51,2 ‘Hayır'ları ise %48,8 bulduk. Hata payı %2,1. Hata payı ‘Evet'lerin tersine çalışırsa o zaman ‘Hayır' çıkar. Ama seçim sonuçlarının bu aralıkta çıkacağında iddialıyım çünkü yüz yüze yapılan 2.000 anketin %80'ini telefonla kontrol ettik ve firesiz aynı yanıtları aldık. Eğer sonuçlar sandığa 52-48 aralığında yansırsa seçmen ikisine de onay vermiş olmuyor. ‘Aranızda anlaşın' diyor hatta bana kalırsa yarı başkanlık gibi bir mesaj vermiş oluyor.”

Konsensüs Araştırma'nın başkanına göre, %55'nin altındaki bir galibiyet her iki taraf için de tartışmaya açık olacak.

AKAM REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

Referandumda ‘hayır’ çıkacağını iddia eden anketler sonuçlarından birini de Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) yayınladı.

AKAM: “KESİNLİKLE ‘HAYIR’ ÇIKACAK… AKSİ OLURSA KAPATIP GİDERİZ”

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin (AKAM) son referandum anketi, “hayır” oylarının önde olduğuna işaret etti.

AKAM'ın 5-10 Nisan tarihleri arasında yaptığı ankete, 8160 kişi katıldığı, evet oy oranının yüzde 46,25, hayır oranının yüzde 53,75 olduğu belirtiliyor.

Okan; “Ankara'da hayır açık ara önde. AKAM'ın sonuçları net olarak referandumdan hayır çıkacağının emaresi” ifadelerini kullandı ve “Evet” çıkması durumunda şirketi kapatacaklarını hatırlattı.

Avrasya Kamuoyu Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, referandum anketleriyle ilgili olarak, “AKAM olarak ‘Evet’ çıkması halinde şirketimizi kapatacağımızı taahhüt ettik. İlk gelen veriler önceki anketlerimizi doğruluyor. Bu referandumdan kesinlikle açık ara farkla ‘Hayır’ çıkacak. Referanduma katılım artarsa bu fark tarihi bir sonuca dönüşür” demişti.

gggg

GENAR REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

Eski başkanı Mustafa Şen'in bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı olarak görev yapan GENAR ise referandum sürecinin en başından beri ‘Evet' oylarını önde buluyor.

Amerika'nın Sesi'ne konuşan GENAR Başkanı İhsan Aktaş, son araştırmalarda da benzer bir sonuç bulduklarını ancak seçmeni yönlendirmemek için kesin rakamı 16 Nisan'da sandıklar kapandıktan sonra açıklayacaklarını belirtti.

ANAR: “%52 ‘EVET' ANCAK YÜZDE 1.51 HATA PAYI VAR”

Referandum yarışının başa baş geçtiğini söyleyen ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, 5-10 Nisan tarihleri arasında 26 ilde 4.189 kişiyle %1,51 hata payı olan araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

ANAR son çalışmasında ‘Evet' oranını %52 ‘Hayır' oranını ise %48 buldu.


5- GEZİCİ REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

Gezici Araştırma’nın yaptığı son ankete göre “evet” diyenlerin oranı yüzde 43,7’yken, “hayır” diyenlerin oranı yüzde 45,7. Kararsızlar dağıtıldığında ise “evet”in oranı yüzde 48,9’a, “hayır” diyenlerin oranı yüzde 51,1’e çıkıyor.

gezici-arastirma-sirketi-referandum-anketi-sonuclari

6- KONSENSUS REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

Konsensus şirketinin sitesinden verdiği referandum anket sonuçlarında Evet diyenlerin oranı yüzde 59, hayır diyenlerin oranı yüzde 41 olarak görülüyor.

konsensus-referandum-anketi-sonuclari

MAK REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen MAK araştırma şirketinin anket sonuçlarına göre referandumda ‘Evet’ diyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 13 olan kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 59,77 olarak ortaya çıkıyor. Hayır diyenlerin oranı ise yüzde 40.23. “Referandumun sonucu ne olur?” sorusuna gençlerin yüzde 56’sı “Evet çıkar”, yüzde 31’i ise “Hayır çıkar” yanıtını veriyor.

mak-referandum-anketi-sonuclari

METROPOLL: GENÇLER SANDIĞA GİDERSE ‘HAYIR’ GÜÇLENİR

Metropoll araştırma şirketinin Şubat ayı içinde yaptığı ve DW Türkçe ile paylaştığı son anket sonuçlarına göre, Türkiye genelinde katılım yüzde 83 civarında görünüyor. Eğer bu seviyede kalırsa ‘evet’ ve ‘hayır’ oylarının şansı eşit. Türkiye genelinde sandığa gitmeme oranı yüzde 18 iken 18-24 yaş arasında bu oran yüzde 46’ya çıkıyor. Anketlerde genç seçmenlere sorulan “Referandumun sonucu ne olur?” sorusuna katılımcıların yüzde 56’sı “Evet çıkar”, yüzde 31’i ise “Hayır çıkar” yanıtını verdi. Metropoll sonuç paylaşmadı.

OPTİMAR REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen Optimar araştırma şirketinin 26 ilde 3 Ocak – 10 Ocak 2017 tarihleri arasında, 2043 kişi ile yüz yüze görüşülerek yaptığı ankete göre evet yüzde 53,6, hayır ise yüzde 46,4 oldu.

optimar-referandum-anketi-sonuclari

THEMİS REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

THEMİS Araştırma A.Ş. tarafından 21.YY Türkiye Enstitüsü için referandum araştırması yapıldı. 10-18 Şubat tarihlerini kapsayan son ankete göre; kararsızlar dağıtıldığında Hayır yüzde 57.6, Evet ise yüzde 42.4 olarak belirlendi.

themis-referandum-anketi-evet-hayir-hangisi-onde

ANDY-AR REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

Sosyal Araştırmalar Merkezi Andy-Ar’ın Genel Müdürü Faruk Acar, geçtiğimiz haftanın verilerinden yola çıkarak 2017 referandum anketine katılanların %45’inin evet, %41’inin ise hayır dediğini açıkladı. Oranların sürekli değişiklik gösterdiği anket sonuçlarına bakıldığında, hem evet hem de hayır diyenlerin oranında düşüş gözlemlediklerini açıklayan Acar, kararsızların oranının arttığını belirtti.

andy-ar-faruk-acar-referandum-anketi-sonuclari


A&G VE KONDA HENÜZ ANKET SONUCU AÇIKLAMADI

En son araştırmalarında ‘Evet' oylarının önde olduğunu söyleyen A&G'nin sahibi Adil Gür, son anket sonuçlarını referandumdan iki üç gün önce açıklayacağını duyururken Türkiye'nin en eski kamuoyu araştırma şirketlerinden KONDA'nın bir yetkilisi Amerika'nın Sesi'ne verdiği bilgide son sonuçları açıklayıp-açıklamamak konusunda henüz karar vermediklerini belirtti.

Son anketler ne diyor? İşte en son referandum anketlerinin sonuçları ile ilgili etiketler son anket sonuçları son anketler referandum anketleri son referandum anket sonuçları en son referandum anketleri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.