2017 Migros kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı taili 10 gün'e çıkarken vatandaş kurban pazarlarını dolaşmaya başladı. Pazarların dışında Carrefour , Migros , A101 ve vakıflar da kurban kesimi yapıyor. Peki kurban fiyatları ne kadar? Migros'ta kurban fiyatları nedir? CarrefourSA'da kurban fiyatları ne kadar? Tüm büyük baş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları haberimizde...

Kurban Bayramı yaklaşırken fiyatlar da belli olmaya başladı. Migros ve CarrefourSA gibi büyük marketler kurbanlık fiyatlarını açıklarken, Diyanet, Kızılay, Mehmetçik Vakfı, Yeryüzü Doktorları ve LÖSEV vakıfları da bağış rakamlarını ilan ettiler.Peki kurban fiyatları ne kadar? Migros'ta kurban fiyatları nedir? CarrefourSA'da kurban fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

060820170043544629065

MİGROS'TA KURBAN FİYATLARI NEDİR?

Migros 2017 yılı kurbanlık fiyatları 12 kilogramlık kurbanlık koçu 995 TL, 16 kilogramlık koç için ise 1.155 lira olarak belirledi. 21 kilogramlık 1/7 oranında eşit hisse büyükbaş kurbanlık ise bin 295 TL’den satılıyor. Migros kurbanlık paketlerini evlere de servis ediyor. Canlı kurban kesimi ise yapılmıyor.

KOÇ FİYATI 1155 TL

Migros’ta 12 kilogramlık koç 995 TL’den satışa çıkarken, 16 kilogramlık koçun fiyatı ise 1155 TL’yi buluyor. 21 kilogramlık büyükbaşın hisse fiyatı da 1295 TL’den satılıyor. Money Bonus Kart ile alışverişe anında 75 TL indirim uygulanacak. Kurban siparişi, Migros mağazalarından, 444 1 044 müşteri hizmetleri hattından veya www.sanalmarket.com.tr üzerinden verilebiliyor.

TAKSİT İMKANI

Kipa’da 12 kilogramlık kurbanlık Karaman ırkı koç 995 TL, 16 kilogramlık Karaman ırkı koç ise 1155 TL’ye satılıyor. 21 kilogram büyükbaş kurbanlık hisse fiyatı 1295 TL’den satışa sunuluyor. Market, kurbanlık alışverişini Money Bonus kredi kartı ile yapan müşterilerine, 75 TL indirim uyguluyor. Tüm kurbanlık alımlarında ise 9 taksitli ödeme fırsatı var.

HİSSE FİYATI 1190 TL

CarrefourSA’da küçükbaş Karaman paketi 990 TL, küçükbaş Kıvırcık paketi 1090 TL, küçükbaş keçi kurban paketi de 950 TL olarak belirlendi. 18 kilogramlık büyükbaş kurbanlık hisse fiyatı ise 1190 TL. Market, Axess kart ile alışverişte 80-100 lira indirim, 1 ay erteleme ve 9 ay taksit fırsatı sunuyor. Sipariş, markete veya www.carrefoursa.com adresinden verilebiliyor.

KIZILAY'DA KURBANLIK 735 LİRA

Kızılay, bu yıl için kurban fiyatını 735 lira olarak belirledi. Kurum, yurtdışı kurban fiyatını da 500 lira olarak açıkladı. İsteyen kurbanını Kızılay’a bağışlayabilir. Ya da tercih eden anlaştığı marketten kurbanının, Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma Vakfı, Bedensel Engellilerle Dayanışma Deneği, Omurilik Felçlileri Derneği ve Koruncuk Vakfı’na bağışlamasını isteyebilir.

CARREFOUR'DA KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

“Küçükbaş Karaman Kurban Paketi” 990 TL, 1/7 oranında “Büyükbaş Kurbanlık Hisse” 1.190 TL, “Küçükbaş Kıvırcık Kurban Paketi” 1090 TL, “Küçükbaş Keçi Kurban Paketi” 950 TL olarak belirlendi. CarrefourSa kurbanlık paketlerinin yanı sıra canlı kurban satışı da yapıyor. İstanbul'da iki mağazada canlı kurban satışı ve kesimi yapılacağı ilan edildi.

Kızılay kurbanlık fiyatları: Kurbanınızı Kızılay vakfı aracılığıyla kestirebilirsiniz. Kızılay'ın 2017 yılı kurbanlık fiyatları yurt içinde 735 lira, yurt dışı için ise 500 lira olarak belirlendi. Kızılay kestiği kurbanları konserve ve kavurma yaparak yılboyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Diyanet Vakfı kurbanlık fiyatları: Kurbanını bağışlamak isteyenler için de vakıflar kurbanlık ücretlerini açıkladılar. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirledi. Kesilen kurbanlar yurt içinde, ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'da dağıtılacak.

Diyanet Vakfı kurbanlık fiyatları: Kurbanını bağışlamak isteyenler için de vakıflar kurbanlık ücretlerini açıkladılar. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirledi. Kesilen kurbanlar yurt içinde, ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'da dağıtılacak.

Mehmetçik Vakfı kurbanlık fiyatları: Kurbanınızı Mehmetçik Vakfı'nda da vekaletle kestirebilirsiniz. Mehmetçik Vakfı'ndan bu sene kurbanlık fiyatı 890 lira. Mehmetçik Vakfı kesim anının CD kaydı ile birlikte dileyene kavurma da yapıp gönderiyor.

LÖSEV kurbanlık bağış fiyatları: Lösemi hastası çocukların tedavisini üstlenen LÖSEV vakfı da vekaleten kurban kesimi yapıyor. Lösev 2017 kurbanlık bağışı rakamını 860 lira olarak belirledi.

İHH kurbanlık bağış fiyatı: İHH 2017 kurbanlık kesiminde bağış yapanlara kesim yapılacak ülkeyi seçme imkanı da sunuyor. İHH 2017 yılı için kurbanlık fiyatını ise 620 lira olarak belirledi.

HELAL KESİM

A101’de 14-16 kilogramlık kemikli Karaman koç 995 TL’den satılırken, 18-22 kilogram büyükbaş kurbanlık hisse fiyatı ise 1095 lira. Kredi kartı ile alışverişe 9 taksit ödeme imkanı sunan market, kurbanlık olarak tamamen yerli besi hayvanları seçiyor. Helal kesim yapan marketin 81 ilde 6850 mağazası var.

NOTER HUZURUNDA KESİLECEK

Veteriner hekimlerce canlı muayenesi yapılan ve resmi kurum sağlık raporları alınan kurbanlıklar, Noter huzurunda, din görevlileri eşliğinde ve İslami koşullara uygun olarak kesiliyor. Kesimlerin hemen ardından, vekalet verilen kişiye SMS ile bilgisi gönderiliyor. Kesim, bayramın ilk üç günü yapılıyor. Koliler, kişiye özel etiketlenerek soğuk hava dolaplarında saklanıyor.

KIYMA YAPMAK ÜCRETSİZ

Müşteri, kurban kolisini marketten alabildiği gibi isterse adresine de teslim edilebiliyor. Adrese teslim kurban siparişi için 15 TL gönderim ücreti uygulanıyor. Ayrıca, kurbanlarını mağazalardan teslim almak isteyen müşterilere dana için; kıyma, kuşbaşı ve parça et, koç için de kemikli olarak istenilen sayıda parçalama ek hizmeti sunulabiliyor.

338763

DİYANET VEKALET KURBAN FİYATLARI

2017 Kurbanlık fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun vekalet kurban bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 600 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Yaptığı açıklamada Türkiye'de 275 merkezde, yurt dışında 135 ülke ve 400 bölgede, yaklaşık 275 bin hisse kurban kesimini planladıklarını belirten Tutkun dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların kurban coşkusunu yaşanması için çalıştıklarını dile getirdi. Diyanet Vakfı’na vekâlet vermek isteyen vatandaşlar için, “Türkiye'den vekâlet vermek isteyen vatandaşlarımızın yurt içinde kurbanlarının kesilmesi için 850 lira, yurt dışında kurban vekâleti için ise 600 lira bedel belirlendi. Yurt dışından kurban vekâletlerini verecek vatandaşlarımız ise 150 avro üzerinden belirlenen rakamlarla, vekâletlerini TDV'ye ulaştırmış olacak.” Açıklamalarında bulundu.

Yurt içi ve yurt dışı kurban faaliyetlerinin birebir takip edildiğini ve tamamen İslami usullere göre yapıldığının güvencesini veren Tutkun bağışların, "www.diyanetvakfi.org.tr" adresi, online bankacılık sistemi, anlaşmalı banka, PTT ile TDV il ve ilçe şubeleri, müftülükler ya da mahallelerdeki din görevlileri aracılığıyla vekaletlerin vakfa ulaştırılabileceğini bildirdi.

kucukbas-kurbanlik-fiyatlari

2017 KURBAN FİYATLARI

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, hali hazırda kurbanlık şartlarına haiz, satışa hazır 3 milyon civarında küçükbaş hayvan stokunun bulunduğunu belirterek, "Halen canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı piyasada 17-19 liraya işlem görürken, kurbanlık şartlarına haiz ortalama 45-50 kilogramlık küçükbaş hayvanın fiyatı 750-950 lira arasında değişiyor." dedi

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'na bir ay kala kurbanlık hayvan piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de son yıllarda kırmızı et üretim sorununun yaşandığına dikkati çeken Çelik, sıkıntının yetiştiriciden kaynaklanmadığını, Anadolu topraklarının küçükbaş hayvan yetiştirmeye çok uygun olduğunu ve yetiştiricilerin de alın teriyle bu mesleği yaptıklarını söyledi.

Çelik, halihazırda kurbanlık şartlarına haiz, satışa hazır 3 milyon civarında küçükbaş hayvan stoku bulunduğuna işaret ederek, "İthalata ihtiyacımız olmadığı gibi, küçükbaş hayvan sayısı da yeterlidir." ifadesini kullandı.

Halen canlı küçükbaş hayvan piyasasında fiyatların kilogram başına 17-19 lira seviyesinde olduğunu anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Kurbanlık şartlarına haiz ortalama 45-50 kilogramlık küçükbaş hayvanın fiyatı 750-950 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlar bölge şartlarına göre de farklılık gösteriyor. İstanbul ve Elazığ'daki kurbanlık hayvan fiyatlarının aynı olmasını bekleyemeyiz. Doğu illerinde biraz daha uygun fiyata kurbanlık hayvan satılabiliyor. Geçen sene de kurbanlık hayvan fiyatları 700-750 liraydı. Dolayısıyla fiyatlarda artış söz konusu. Mevcut girdi fiyatlarına ve piyasa değerlerine göre bugünkü enflasyon şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda yüzde 17'yi bulan artışın uygun olduğunu düşünüyoruz." dedi.

KURBAN NASIL KESİLİR?

Hayvan incitilmeden kesilecek yere götürülür. Devenin dışındakiler kıbleye karşı sol tarafları üzerine yavaşça yatırılır. Kolaylık olması için üç ayağı da bağlanır. Sonra kesecek olan:

Allahü ekber, Allahü ekber, lâ İlâhe illallahü vellahü ekber, Allahü ekber ve Lillahilhamd. Bismillâhi Allahü ekber der, ara vermeden büyük ve keskin bir bıçakla keser.

Sadece ''Bismillâhi Allahü ekber'' diye kesse de olur.

Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için, hayvanın yemek ve nefes boruları ile iki şah damarının kesilmesi gerekir.
Kurban kesildikten sonra sahibi, Allah rızası için iki rekat namaz kılar, sonra da dua ederek Cenâb-ı Hak'tan dileklerde bulunur.

2017 Migros kurbanlık fiyatları ne kadar? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı Migros Kızılay LÖSEV carrefoursa ihh türkiye diyanet vakfı tdv mustafa tutkun
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.