2017 KPSS sınav yerleri belli oldu mu? KPSS lisans sınav giriş yerleri ve KPSS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

2017 KPSS sınav yerleri belli oldu mu? Milyonlarca memur adayının nerakla beklediği KPSS tarihine artık sayılı günler kaldı. KPSS lisans sınav giriş yerleri ve KPSS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? Milyonlarca kişi KPSS sınav yerini ve KPSS sınav giriş belgesini merak ediyor. KPSS sınav giriş belgesi erişime açıldı mı? İşte KPSS sınav yerleri ve KPSS sınav giriş belgesi ile ilgili tüm detaylar...

2017 KPSS sınav yerleri belli oldu mu? KPSS lisans sınav giriş yerleri ve KPSS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? memurluk sınavı olan KPSS'ye girecek olan milyonların merak ettiği iki soru var. ÖSYM tarafından her sene yapılan ve sadece üniversite lisans mezunlarının girdiği KPSS sınav giriş belgesi erişime açıldı mı? KPSS lisans sınav giriş yerleri belli oldu mu? Tüm detaylar haberimizde...

2017 KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENME SAYFASI İÇİN TIKLA

2017 yılı itibariyle memurluk için sınava girecek olan üniversite mezunu binlerce kişi gözünü KPSS sınav yerlerine çevirdi. 9 Mayıs salı itibari ile KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) giriş belgesi henüz yayınlanmadı. ÖSYM tarafından sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgesinin sınava 1 hafta kala açıklanması gerekiyor.

Adayların, sınav giriş belgesini edinmek için ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e T.C. Kimlik No ve Aday şifreleriyle giriş yapması gerekiyor. Ardından sol menüde yer alan seçeneklerden KPSS için sınav giriş belgesi edinebilecekler.


GİRİŞ BELGESİ ADRESE GÖNDERİLMEYECEK

KPSS sınava giriş belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar İnternet’ten edinebileceklerdir. Adaylar İnternet’ten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur.

KPSS İLE İLGİLİ DİĞER DETAYLAR

Yeni sınav sisteminde iki başlık dikkat çekiyor: Kısa cevaplı ve açıklı sorular ile 15 dakika kuralı. Bu iki yeni format üzerine kurum bilgi veriyor.

5910462261361f0bc42a27cb

Sınav sistemi içerisinde yer alan “kısa cevaplı ve açık uçlu” sorular bu sınavda da sorulacaktır. Kurum kılavuzda bu konuda bilgi vermektedir.

15 dakika kuralı bu sınavda da geçerlidir. 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak olan sınav saat 10:00’da başlamaktadır. Saat 09:45’ten sonra sınava girecek olanlar, okula alınmayacaktır.

2017_kpss_tarihleri

21 Mayıs 2017 tarihinde Eğitim Bilimleri sınavı saat 14:00’te yapılacaktır. Sınava girmek isteyenler en geç okula 13:45’e kadar girebilir.

Alan sınavları ise 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlıyor. "Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri” sınavları saat 10:00’da başlarken, saat 09:45’e kadar okula girilmesi gerekiyor.
27 Mayıs öğleden sonraki sınavlar: Hukuk, İktisat, Maliye. Sınavlar saat 14:002te başlıyor. Bu sınavlara girecek olanlar en geç 13:45’te okulda olmaları gerekiyor.

Alan sınavları son oturum 28 Mayıs 2017 Pazar günü yapılacaktır. İşletme, Muhasebe, İstatistik sınavları saat 10:00’da başlıyor. Saat 09:45’te okula giremeyenler, kurum tarafından sınava alınmayacaktır.

Genel Yetenek-Genel Kültürden sınava girecek olanlar için toplam 120 soru sorulacaktır. Sınav süresi 130 dakika.

Eğitim Bilimlerinden sınava girecek olanlar için toplam 80 soru sorulacaktır. Sınav süresi 100 dakika.

Alan sınavlarında (1. oturum): Kamu Yönetimi sınavında 40 soru, süre 50, Uluslararası İlişkiler sınavında 40 soru, süre 50, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri sınavında 40 soru, süre 50 dakika olacaktır.

Alan sınavlarında (2. oturum): Hukuk sınavında 40 soru, süre 50, İktisat sınavında 40 soru, süre 50, Maliye sınavında 40 soru, süre 50 dakika olacaktır.

Alan sınavlarında (3. oturum): İşletme sınavında 40 soru, süre 50, Muhasebe sınavında 40 soru, süre 50, İstatistik sınavında 40 soru, süre 50 dakika olacaktır.

ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) sınavında “Alan Bilgisi Testi” 40, “Alan Eğitim Testi” 10 soru, toplam 50 soru sorulacaktır. Süre 75 dakika.

İşte 2017 ÖSYM Sınav Takvimi

58b6b42ff0dc1e2818ea7f40

MEMURLUK KPSS SINAVI NE ZAMAN?

Memurluk sınavı olarak nitelendirilen ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2017 KPSS Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek. 2017 yılın yapılacak olan KPSS sınav sonuçları ise 16 Haziran Cuma günü ÖSYM tarafından erişime açıklanacak.


SINAV ZAMANINDA YANINIZDA OLMASI GEREKENLER

Sınava girecek olan adaylar, T.C kimlik belgeleriyle gelmeli. Kimlik belgelerinde T.C kimlik numarası “muhakkak” olmalıdır. Numarası olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. 21 Mayıs'da yapılacak sınavda nüfus müdürlüklerin açık olması bekleniyor. Ayrıca adayın kimliğindeki fotoğraf yeni çekilmiş olmalıdır.

SINAVDA YANINIZDA OLMAMASI GEREKENLER NELERDİR?

Kurumun en çok hassas olduğu durumlardan birisi de adayın yanında olmaması gereken materyallerdir. Bu materyaller adayın yanındaysa sınava giremez, girerse de sınavı geçerli olamaz. Cüzdan, saat (elektronik veya normal), çanta, hesap makinesi, pergel, cetvel, kalem, silgi, müsvedde kağıt, cep telefonu, anahtarlık, sigara, çakmak, tespih, içecek (su haricindeki içecekler yasaktır), yiyecek, ilaç ( raporu olmayan ilaç kabul edilmeyecektir), elektronik eşyalar (kablosuz bluetooth gibi materyaller), metal olan eşyalar (iğneler ve kemer haricinde)

AMAN DİKKAT SINAVINIZ GEÇERSİZ SAYILABİLİR

Bu sene Türkiye genelinde 2 milyon adayın katılacağı KPSS lisans sınavında güvenlik hat safhada olacak. Özellikler adayın dikkat etmesi gereken en önemli husus ise yolcu kartları.

Sınav güvenliğinin çok sıkı olduğunu anlatan sınav uzmanları "KPSS sınavına gelen her kişi özel araçla gelemiyor. Otobüs, metro gibi toplu ulaşım araçlarını kullananlar da var. Bu araçlara binmek için de toplu ulaşım kartı lazım. Mecburen bu kart yanınızda oluyor. Ancak salona girerken toplu ulaşım kartı bile alınmayacak. Şayet arama noktasından geçtiğinizde otobüs kartınız sizden alınmadıysa ve bu sınav sırasında ortaya çıkarsa sınavınız iptal edilir. Çünkü ÖSYM sadece KPSS sınava giriş belgesiyle kimlik dışında salona bir şey alınmaması konusunda herkesi uyarıyor" ifadeleri kullandı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans sınavlarının sonuçları (hepsi) 16 Haziran 2017 tarihinde açıklanacaktır. Kurum sonuçları saat 17:00’de açıklanması bekleniyor.

2017 KPSS sınav yerleri belli oldu mu? KPSS lisans sınav giriş yerleri ve KPSS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler kpss tarihi ösym sınav takvimi 2017 kpss sınav yerleri kpss sınav yerleri kpss sınav giriş belgesi kpss sınav yerleri belli oldu mu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.