2017 ilk Güneş tutulması bugün gerçekleşiyor... Peki Güneş tutulması saat kaçta? Burçları nasıl etkileyecek?

2017 yılında iki kez meydana gelecek Güneş tutulması ilk kez bugün gerçekleşecek. Ay'ın Güneş ve Dünyanın arasından geçerken meydana gelecek Güneş tutulması için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Peki, güneş tutulması saat kaçta gerçekleşecek? Peki yılın ilk güneş tutulması burçları nasıl etkileyecek? İşte tüm detaylar...

Güneş tutulması ne zaman yaşanacak sorusu birçok vatandaşın gündeminde... Bilim adamlarına göre güneş tutulması 2017 yılında iki kez gerçekleşecek. İlk Güneş tutulması bugün gerçekleşecek ve belirli lokasyonlardan gözlemlenebilecek. Peki yılın ilk güneş tutulması burçları nasıl etkileyecek?

Güneş tutulması, yılın belirli dönemlerinde meydana gelen ve Ay'ın güneş ışığının tamamını ya da belirli bir bölümü kapatmasıyla ortaya çıkan doğa olayıdır. Güneş tutulması, 26 Şubat Pazar günü Türkiye saati ile 17.59'da halkalı görünümde ortaya çıkacak. İlk tutulmanın gerçekleşmesinin ardından yıl içerisindeki ikinci tutulma ise 21 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Bu tutulmalar ABD ve Kuzey Afrika'da izlenebilecek.

gunes

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Ay, Güneş ve Dünya'nın arasından geçerken halka şeklinde bir boşluğu kapatamadığında halkalı Güneş tutulması meydana gelir.

Tam güneş tutulması: Ay'ın Güneş ve Dünyanın arasından geçerken Güneş'i tamamen kapatması durumlarında meydana gelmektedir.

Hibrit güneş tutulması: Dünyanın herhangi bir bölgesinde meydana gelen güneş tutulması, bazı noktalardan halkalı, bazı noktalardan da tam şekilde görünebilir. Bu tutulma türüne hibrit güneş tutulması denir.

Parçalı güneş tutulması: Ay'ın yörünge hareketi esnasında Güneş'in önünü tam olarak kapatamadığı durumlarda meydana gelmektedir. Güneş'in bir parçasını kapattığı güneş tutulmasına denir.

gff

YILIN İLK GÜNEŞ TUTULMASININ BURÇLARA ETKİLERİ NASIL OLACAK?

26 Şubatta gerçekleşecek olan Güneş tutulmasını birçok kişi merakla bekliyor. Peki yılın ilk güneş tutulmasının burçlara etkileri nasıl olacak?

KOÇ

Yılın ilk Güneş Tutulması, ayın son günlerini hızlı geçirmeni sağlayacak. Büyük sürprizler, aniden gerçekleşen olaylar, adrenalin seviyeni arttırırken; hayatınla ilgili birtakım düzenlemeler yapabilirsin. Eğer varsa kardeşlerinle yakınlaşabilir, ortak planlar, organizasyonlar gerçekleştirebilirsiniz. Güneş tutulması içindeki dünyayı keşfetmeni sağlarken, sezgilerini de güçlendirecek.

BOĞA

Hayatında değişiklik yapmak istiyorsan, Güneş tutulmasının etkilerinden faydalanacaksın. Bugünlerde yeni bir çevreye girerek, tekdüze olduğunu düşündüğün sosyal hayatını değiştirebilirsin. Popüler olmaya hazır ol! Sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar ve organizasyonlarla ilgili konularda kendini şanslı hissedeceksin. Bu sayede arkadaş grubunu genişleteceksin. Gireceğin çevre, iş anlamında sana yeni fırsatlar da sağlayabilir.

İKİZLER

Çalışma hayatınla ilgili sürpriz gelişmeler yaşayacaksın! Yeni fikirlere açık olduğun için sektör değişikliği dahi yapabilirsin. Ancak fırsatları değerlendirmeden önce iyice düşünmen gerekebilir. Birlikte olduğun kişiye eleştirel bir tavır takınabilir, aranızdaki sorunları büyütme eğiliminde olabilirsin. Aynı zamanda sevdiğin kişinin ilgisiz tavrından şikayet edebilirsin.

YENGEÇ

Her zamankinden daha iyimser bir ruh hali içinde olacaksın! Daha çok insan tanımak, yeni yerler keşfetmek isteyebilirsin. Eğer evli bir Yengeç burcuysan, bu dönemde evde durmak yerine dışarıda olmak, organizasyonlara katılmak isteyebilirsin. Arkadaş gruplarında çıkan spekülasyonlarda taraf olmaman olayların sana sıçramasına engel olacaktır

burclar-sembolleri

ASLAN

Güneş Tutulması sana hayatın sürprizlerle dolu olduğunu gösterecek! Bu döngüde yaşam aşkını yeniden kazanacaksın. Eğer kalbi boş bir Aslan burcuysan, sürpriz bir aşkla ayaklarının yerden kesildiğini hissedebilirsin. Sakarlık ve dalgınlıktan oluşacak küçük kazalara karşı dikkatli olmalısın. Geçmişten gelen hukuksal problemlerin varsa, bu dönemde sonuçlanabilir.

BAŞAK

Yaşamın yeni bir evreye giriyor! Hayatının her alanında dengeyi ve düzeni sağlayacağını işaret ediyor gök kubbe. Eğer yalnız bir Başak burcuysan, çıkacağın kısa seyahatte sürpriz bir kişiyle karşılaşabilirsin. Çok iyi tanımadığın bu kişiyle sohbetin hiç tahmin etmediğin kadar sıcak ve derin olabilir. Onun gizemli duruşu, sana oldukça çekici gelecek.

TERAZİ

İş hayatında önemli değişikliklere imza atabilirsin! Güneş tutulmasıyla birlikte yeni anlaşmalara, ortaklıklara ve yeni oluşumlara dâhil olabileceğini vurguluyor gök kubbe. Böylelikle kariyerinde farklı bir noktaya gelebilirsin. Hayatındaki bazı sorumluluklarından da kurtulacağın bu döngüde kendine daha çok zaman ayıracağını söylüyor yıldızlar.

AKREP

Aşk hayatının hızına sen bile yetişemeyeceksin! Gökyüzü, tutulmayla birlikte başlangıçların ve bitişlerin çok hızlı yaşanacağı bir döngüye çağırıyor seni. Eğer uzun bir ilişkin varsa, geleceğe dair ciddi adımlar atabilirsin. Yaratıcı ruhunu yeniden keşfedecek, iş ya da eğitim hayatında verimli günler geçireceksin.

YAY

Hayata karşı sabrını güçlendirecek bir tavra bürüneceksin. Geçtiğimiz aylarda, ailenle ya da arkadaşlarınla yaptığın gereksiz tartışmaları tatlıya bağlayabilirsin. Yaşam alanında değişiklik yapmak isteyebilir, taşınma, tadilat gibi konuları gündemine getirebilirsin. Huzur ve güven isteğin bu döngüde artacak ve sevdiğin insanlarla daha çok vakit geçirmek isteyeceksin.

OĞLAK

Güneş tutulması, önemli kararlar almanı kolaylaştıracak! Aynı zamanda yakınlarının önemini daha iyi anlayacağın bir döngüye girdiğini vurguluyor gökyüzü. Çevrenle iletişimin artacak ve sevdiğin insanların sorunlarıyla yakından ilgileneceksin. Bu döngüde attığın her adım geleceğinle ilgili kalıcı süreçleri işaret ediyor. Dikkatli olman da fayda var.

OVA

Bireysel çalışmalar yapmak isteyeceksin! Ortak bir iş yapıyorsan, kendini başkaları yüzünden çok yıpranmış hissedebilir ve onlarla yollarını ayırmak isteyebilirsin. İlişkisi olan bir Kova burcuysan sevdiğin kişiye bu döngüde isteklerin konusunda "ültimatom" verebilirsin. Sert bir tavur takınmaktansa, daha yapıcı olursan, ilişkinde daha güzel sonuçlar elde edebileceksin.

BALIK

Hayallerinin gerçekleşebileceği bir döngüye giriyorsun! Artık kalbinde biriktirdiklerini bir bir dökme zamanı… İçinden gelen değişim arzusuna engel olma diyor gök kubbe. Tarzını, yaşam alanını, eşyalarını değiştirmek isteyebilirsin. Hoşlandığın kişiye dair aldığın bilgiler yanıltıcı olabilir. O yüzden cesaretini yanına almalı, merak ettiklerini ona sormalısın. Birlikteliği olan bir Balık burcuysan, yaşadığını sorunları ertelememelisin.

2017 ilk Güneş tutulması bugün gerçekleşiyor... Peki Güneş tutulması saat kaçta? Burçları nasıl etkileyecek? ile ilgili etiketler güneş tutulması 2017 güneş tutulması güneş tutulması saat kaçta
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.