AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

AÖF sınav sonuçları için heyecan dorukta. 3-4 Haziran tarihlerinde yapılan AÖF Bahar Dönemi final sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Geçtiğimiz yıllarda on beş gün içerisinde erişime açılan sonuçların bu hafta açıklanması bekleniyor.

3 ve 4 Haziran tarihlerinde AÖF final dönemi sınavları düzenlenmiş ve sınavlara on binlerce öğrenci girmişti. Bu öğrenciler içerisinde mezun olmak üzere olan öğrenciler ile birlikte, sınıfını geçip geçmediğini öğrenmek isteyen, bütünlemeye kalıp kalmadığını öğrenecek olan binlerce öğrenci bulunuyor. Anadolu e-kampüs uygulaması üzerinden sınav soruları ve cevapları sınava giren adayların erişimine açılmıştı. Bu soru ve cevap kontrolleri sınava giren öğrencilere alacakları puanlara dair bir fikir verse de, öğrenciler final sınav sonuçları ile ilgili gelecek açıklamayı bekliyor.

AAF

AÖF sınav sonuçlarının geçmişteki açıklanma trendleri göz önüne alındığında, sınavdan sonraki 15 günlük periyot içerisinde sonuçlar açıklanıyor. Buna göre, AÖF final dönemi sınav sonuçları önümüzdeki hafta öğrencilerin erişimine açılabilir. AÖF final sınav sonuçları ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden öğrenilebiliyor. Bunun yanı sıra, IOS ve Android telefonların app store’unda bulunan AÖF Anadolu programı üzerinden de sınav sonuçları öğrenilebiliyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI İTİRAZI

AÖF final sınavı sonuçlarının açıklandığı tarihten sonra, öğrencilerin itiraz hakkı bulunan tarihler de belli olmuş olacak. Sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten sonraki 5 iş günü içerisinde, öğrenciler AÖF final sınav sonuçlarına itiraz edebilecekler. Süre dışında yapılacak itirazlar ise değerlendirilmeyecek. Sınav sonuç itirazı işlemi yapacak olan öğrencilerin, bu konu ile ilgili hazırlanmış kılavuzları incelemeleri gerekiyor.

AÖF 3 DERS SINAVLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER VE GİREBİLME ŞARTLARI

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan daha önce tek ders sınavı uygulamasının 3 ders sınavı olarak değiştirildiğinin müjdesini açık öğretim öğrencilerine vermişti. Bu uygulama, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri arasından mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin, mezun olabilmeleri ve dönem uzatmamaları için başlatılmıştı. 22 Temmuz 2017 tarihinde sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek olan 3 ders sınavlarına, ülkemiz içinde açık öğretim programına kayıtlı olan ve 3 ders sınavına girme hakkı olan tutuklu öğrenciler de katılabilecek. Bu öğrencilerin sınavları cezaevlerinde düzenlenecek. Yurt dışı programlarına tabi olan öğrencilerden 3 ders sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin sınavı ise 13 Ağustos 2017 tarihi Pazar gününde, yine kurum tarafından belirlenmiş olan sınav merkezlerinde yapılacak.

Başarısız olunan derslerden bir öğrencinin 3 ders sınavlarına girmeye hak kazanabilmesi için, öğrencinin daha önce güz veya bahar döneminde derslerin kaydını yapmış olması gerekiyor. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan bir açıklamada, bir dersin notu DZ veya YZ olarak açıklandıysa, öğrenci 3 ders sınavına giriş hakkı kazanamayacak.

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? ile ilgili etiketler AÖF Sınav sonuç final sınav sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.